13 Reacties

4 jaar geleden

Ik heb twee cystes overgehouden aan mijn overstimulatie. Ook 5/6 cm samen. Ze waren zelfs 10cm met jouw termijn. Bij mij doen ze er niet zo moeilijk over eigenlijk. De kleine heeft er in ieder geval geen last van.

4 jaar geleden

Reactie op skiwi

Ik heb twee cystes overgehouden aan mijn overstimulatie. Ook 5/6 cm samen. ...
Ok, gelukkig! Goed om te horen.

4 jaar geleden

Ik heb het zelfde gehad! Is verder de zwangerschap kleiner geworden 2cm en heeft verder geen consequenties tijdens de zwangerschap na de bevalling gaat dat weg😃

4 jaar geleden

Hoihoi, Bij mijn 2e echo was ook nog een cyste te zien, maar dat was uiteindelijk een overblijfsel waar het kindje uitgekomen is. Blijkt bij mij mijn linker eierstok te zijn geweest :) Was nu nog iets van 1,5 cm, maar niet benoemenswaardig zei de echoscopiste. Sowieso hebben vrouwen vaker cystes, maar weten het vaak niet. Ik heb het 1 keer eerder gehad en hele erge klachten van gekregen. Uiteindelijk trekken die cystes vanzelf weg als ze niet te groot zijn :)

4 jaar geleden

Reactie op Rozanne

Ok, gelukkig! Goed om te horen.
Hoe gaat het nu met de cyste?

4 jaar geleden

Hier ook een cyste ontdekt bij mijn eerste zwangerschap 9 jaar geleden. Was ook 5 bij 6 cm. Gedurende die zwangerschap kleiner geworden en verder geen last gehad. Tussen deze eerste en tweede zwangerschap had ik last van zware menstruaties, bij controle icm echo’s kwamen ze erachter dat die cyste ‘terug’ was gekomen. Nu 7 bij 9 cm en er werd niks mee gedaan. Bij de tweede zwangerschap 5 jaar geleden, kreeg ik ontzettende buikpijn en twee uur later lag ik op de operatietafel: cyste was gekanteld en daardoor draaide mijn eierstok. Dit deed best wel pijn, en was erg spannend want was op dat moment zes weken zwanger. Gelukkig alles goed gegaan en het is nu een gezonde meid van 4 :) nu geen cystes meer oid. Wel begreep ik achteraf dat als een cyste groter is dan 7 cm hij sowieso verwijdert moet worden omdat de kans groot is dat ie gaat kantelen. In het ergste geval wordt je eierstok dan ook verwijdert. Houd het dus wel in de gaten. Ik hoop voor je dat ie tijdens de zwangerschap ‘verdwijnt’ (en niet meer terugkomt 😅)

4 jaar geleden

Ik heb ook een cyste maar de verloskundige zei dat ik mij er niet zo heel veel zorgen over hoef te maken en inderdaad ook bij mij is hij niet gegroeid tussen de echo’s door! Veel vrouwen lopen er mee rond zonder dat ze het in de gaten hebben. :)

4 jaar geleden

Hier ook al een aantal keer. Maar iedere keer vanzelf weggegaan en er geen last van gehad :)

4 jaar geleden

Reactie op mmeyer

Hier ook een cyste ontdekt bij mijn eerste zwangerschap 9 jaar geleden. Was ...
Wat naar dat die cyste (en je eierstok) is gaan draaien! Lijkt me inderdaad heel pijnlijk. De verloskundige zei al dat het kan gebeuren, maar dat het bijna nooit voorkomt. Maar toch goed om in de gaten te houden dus!

4 jaar geleden

Ze hebben bij mijn 5e IUI behandeling( met hormoonstimulatie) een cyste gezien. Ik kon toen kiezen, stoppen en een maand wachten of doorgaan met prikken en zien hoe de cyste zich zou ontwikkelen. Ik ben doorgegaan en de inseminatie kon gewoon plaatsvinden omdat de cyste niet gegroeid was. Toen ik een maand later voor de 6e IUI naar het zkh ging, was de cyste helemaal weg. Bij de 1e IVF zat er plotseling wel weer 1. Ook hier kon ik weer kiezen, stoppen of doorgaan en hopen dat de cyste niet groter werd. Ik ben doorgegaan en ze konden gelukkig alle eiblaasjes weghalen bij de punctie. Ik ben nu 7 weken zwanger en heb dinsdag de 1e echo. Ik ben benieuwd of er dan nog wat te zien is.. Meestal verdwijnt het vanzelf, het komt maar zelden voor dat ze echt gevaarlijk worden. Het ligt er dan ook nog aan of het gewoon een holte gevuld met bloed is of een ander soort cyste. Dit heb ik me laten vertellen voor verschillende gynaocologen. Succes iig! PS: 15 jaar geleden zijn ze bij toeval achter gekomen dat ik een cyste in mijn hoofd heb. Ook dat kon geen kwaad. Ik heb me er destijds wel druk om gemaakt, maar veel mensen schijnen cystes te hebben zonder dat ze het weten en er dus last van hebben.

4 jaar geleden

Reactie op Mtb

Ze hebben bij mijn 5e IUI behandeling( met hormoonstimulatie) een cyste gez ...
Spannend allemaal, de eerste echo, en of de cyste dan inderdaad helemaal weg is. Goed om te horen dat het meestal geen kwaad kan. Veel geluk met je zwangerschap en succes dinsdag!! Hopelijk krijg je goed nieuws!

4 jaar geleden

Reactie op Alyssa90

Hoe gaat het nu met de cyste?
Drie weken geleden kreeg ik een extra echo en bleek de cyste iets te zijn geslonken (tot ca. 4,5 bij 5 cm). Ze doen er nu niks mee. Pas als een cyste groter wordt dan 5 cm in doorsnee sturen ze door naar de gyn. Ik begreep dat de baarmoeder de cyste gewoon opzij duwt en dat de baby er geen last van kan hebben. Zelf heb ik er gelukkig ook nog niks van gemerkt😅. Ben nu 16 weken en hoop dat de cyste blijft slinken en uiteindelijk vanzelf verdwijnt!

4 jaar geleden

Reactie op Rozanne

Spannend allemaal, de eerste echo, en of de cyste dan inderdaad helemaal we ...
Dankjewel! Dat hoop ik ook!:) Ik zal ook voor jou duimen!