4 Reacties

4 jaar geleden

Hier ook een traject van enkele jaren moeten doorlopen voor ik zwanger raakte van ons eerste kindje. In die periode raakte ook een dichte collega zwanger. Ze vertelde het me eerst persoonlijk voor ze het nieuws in de groep gooide. Natuurlijk was ik jaloers, maar ik kon haar aanpak wel appreciëren. Je bent dan wat voorbereid. Enkele maanden na haar was het trouwens onze beurt om goed nieuws te melden. :) Ik zou gewoon eerlijk zijn. Als wensmama verwacht je trouwens niet dat andere mensen op je 'wachten' om zwanger te worden. Maar knagen doet het sowieso.

4 jaar geleden

Gelijk heb je Meilien, het is ook best moeilijk vind ik. Ik weet dat ik toen samen met haar huilend aan tafel had gezeten bij het vertellen, omdat ik haar ook zo uit de grond van mijn hart gun. Zelf heb ik ook veel achter de rug en dat maakt het alleen maar erger nu en ben ik steeds meer banger.

4 jaar geleden

Toen wij op de dansschool de zwangerschap bekend maakte, kwamen wij er achter dat er ook een paar ongewenst kinderloos is. Ik vond het vervelend en zei tegen haar dat we rekening met haar gingen houden. Haar reactie was dat er niets zo vervelend is als dat mensen niet vertellen hoe de zwangerschap gaat. Het voelde voor haar dat ze overal buiten gehouden werd, en dus "gestraft" werd. Mijn advies is op het moment dat je het bekend wil maken op je werk, vraag aan de betreffende collega waar zij zich goed bij voelt. Iedereen is er anders is, als je het haar op een rustig moment privé kan vertellen, kan ze zelf aangeven wat ze wel en niet prettig vind. Op de dansschool bijv. Laat ik haar elke echo foto zien maak geluidsopname als we naar het hartje luisteren en laat dit aan haar horen. Ze geniet hier van dat laat ze goed merken. Succes met alles!

4 jaar geleden

Reactie op Veertje83

Toen wij op de dansschool de zwangerschap bekend maakte, kwamen wij er acht ...
Dankjewel voor de tip Veertje83. Dat is wel goed idee, ik zal het mee nemen! Ik weet zeker dat ze wel blij voor me zal zijn, omdat het met gun factor te maken heeft denk ik omdat ze ook heel goed weet wat ik allemaal mee maak. Het is en blijft wel spannend.😔