4 Reacties

5 jaar geleden

Hm, lijkt me dat je katoenen kleertjes niet meteen in de kookwas moet doen... Kan me nog voorstellen bij hydrofielen enzo, maar lijkt me niet dat de kleren daar mooi van blijven. Ik zou me houden aan het waslabel, 40 dus!

5 jaar geleden

Ik zou t ook gewoon op 40°C wassen, anders houdt je maat 44 over. ;) Ik heb zelf alle kleertjes (en doeken enzo) gestreken na de eerste wasbeurt. Dan is het ook net even schoner dan met wassen alleen.

5 jaar geleden

Heb toevallig net vanalles uitgezocht over babykleertjes wassen want ik zat ook met wat vragen. Eigenlijk staat overal: zo warm mogelijk, maar nooit warmer dan op het label staat. Overige tips: van tevoren een lege machine draaien op 90 graden (dan is je wasmachine ook echt schoon vanbinnen voordat je de babykleertjes wast). Wasmiddel: hypo-allergeen / ph-neutraal. Géén wasverzachter. Na afloop kan je de kleertjes strijken (als dat kan volgens het waslabel), dan heb je alsnog profijt van de hitte die evt bacteriën doodt, zonder dat de kleertjes krimpen (wel opletten met evt opdruk op kleertjes bvb maar dat is niet anders dan met normale kleding 😊)

5 jaar geleden

Oja en bij vloeibaar wasmiddel is er blijkbaar minder kans op irritatie van de huid dan bij poeder.