27 Reacties

één maand geleden

Sorry, ik heb een aanvraag gedaan om dit topic te verhuizen naar het algemene forum.

één maand geleden

Geen tips maar misschien wel geruststelling, mijn zoon gaat nu sinds een half jaar naar school en op het schoolplein staan veel groepjes ouders, ik ga daar niet bij staan en sta meestal gewoon in m'n eentje net als meerdere moeders. Mijn zoontje heeft met 2 kindjes willen spelen, 1 waar ik het absoluut niet mee eens ben omdat dat jongetje mijn zoon ook met regelmaat niet fijn behandeld, en dan zeg ik gewoon dat het niet kan en laat hij het gaan. Het andere kindje ken ik al van de speelzaal en dan spreek ik iets met de moeder af maar dit gebeurd weinig.

één maand geleden

Topic verplaatst naar algemeen forum op verzoek van TS

één maand geleden

Wat je niet wil, dat hoeft niet hé? Je hebt kletsouders en niet-kletsouders. Soort zoekt soort, dus de kletsers hebben elkaar zo gevonden en daar heb je geen last meer van 😉 speelafspraken van je kind heb je op deze leeftijd nog helemaal zelf in de hand, gelukkig 😊

één maand geleden

Reactie op LOESJE212

Wat je niet wil, dat hoeft niet hé? Je hebt kletsouders en niet-kletsouders ...
Hier ben ik het helemaal mee eens! Ik denk dat je gewoon mag accepteren dat je nou eenmaal niet altijd behoefte hebt aan een praatje. Ga er maar vanuit dat er meer mensen zijn zoals jij en weet dat je helemaal vrij bent om te praten met wie en waarover jij wel (of niet) wil. Zo lang jij maar tevreden bent :)

één maand geleden

Ohh het valt echt mee! Wat hierboven staat klopt. Ik zeg meestal gewoon gedag en ga dan zelf ergens staan. Er staan idd ook moeders een half uur uitbundig te beppen🫣

één maand geleden

Na 1 jaar basisschool behoren wij nogsteeds niet tot zo'n groepje 🥳 Sta meestal alleen, of met onze buurvrouw die haar kinderen op dezelfde school heeft. Onze dochter is een paar keer wezen spelen ergens, en 2/3x een kindje bij ons thuis. Helemaal prima 🤷‍♀️

één maand geleden

Toen mijn zoon naar school ging, had je gelijk een paar roddeltantes. Ik heb daar geen zin in. Dus sta altijd alleen. Er dat gaat al 7 jaar prima. Hij gaat nu naar groep 8. Mijn dochter gaat volgend jaar naar groep 1 en deze school is om de hoek. Je merkt vanzelf of je een aansluiting hebt met iemand of niet. Het is niet verplicht om mee te kletsen. Komt goed mama.

één maand geleden

Ik ben introvert, maar ook wel behoefte aan een kletspraatje. Ik krijg sociale angst als ik iemand zie met wie ik wil kletsen, maar ze staat in een groepje 🙈. Ik ben meer van de 1 op 1 gesprekken. Gevolg: of ik voel me verloren als ik per ongeluk in een groepje terecht kom, maar dan schuifel ik voorzichtig weg en ga ik actief zoeken naar mijn kindje als de school bijna uit is. Of ik spreek iemand aan die alleen staat en kijkt mij verschrikt aan en denk ik “oei die is nog meer introvert dan ik!” Inmiddels 2e jaars kleutermoeder en heb ik mijn draai gevonden op het schoolplein. Soms zit ik “lekker alleen”, soms ben ik aan t kletsen.

één maand geleden

Ik ben ook introvert, in het begin vaak alleen gestaan. Ik ben echt te awkward om zomaar met iemand een praatje aan te knopen en geef ook niets om 'koetjes en kalfjes' / de laatste school roddels. En bij ons op school staat echt niet iedereen in een groepje te kletsen gelukkig. Via speelafspraakjes van mijn dochter wat meer moeders en vaders leren kennen dus daar sta ik nu meestal bij. Een ervan klikt het echt goed mee en is nu een vriendin van me.

één maand geleden

Je hoeft je echt geen druk te maken want als je niet openstaat voor een gesprek merken andere dat al heel snel en zullen ze je niet zo snel opzoeken. Als je wil kun je jezelf al snel afzonderen en dat is helemaal prima. Zelf ook introvert en absoluut geen behoefte in praatje pot op de vroege ochtend. Niet bij mij aankomen 😅mijn zoon heeft het afgelopen jaar 3 x een speelafspraakje gehad dus dat viel ook reuze mee gelukkig. Waar ik zelf meer tegenop keek was de klassenapp bijvoorbeeld. Maar ook dat valt reuze mee hoe vaak daarin gecommuniceerd wordt. Is me dus alles meegevallen 😄

één maand geleden

Gewoon kind afzetten en door 😅. Ophalen hetzelfde, ik heb echt geen tijd om ‘s ochtends hele gesprekken te voeren, moet gewoon om 9 uur op kantoor zijn.

één maand geleden

Mijn kinderen zitten inmiddels in groep 3 en 4, en ik heb nog steeds weinig gesproken met de ouders op het schoolplein 🤣. Af en toe korte gesprekjes met moeders die ik inmiddels wel ken, maar je bent niks verplicht hoor. Als je geen zin hebt, loop je ze voorbij en ga je ergens alleen staan. De speelafspraakjes kwamen hier vanaf groep 2 pas op gang, vond ik persoonlijk super fijn. De afspraak hier is 1x per week spelen (woensdag of vrijdag), de rest van de week gaan ze uit school gewoon buiten spelen met de buurtkinderen. Speel afspraakjes zijn belangrijk voor de sociale ontwikkeling en je houd het niet tegen, maar jij bepaald zeker in de kleuter klassen wel met wie en hoe dit verloopt etc.

één maand geleden

Mijn dochter gaat naar groep 5 en heb in de afgelopen 4 jaar amper met ouders gekletst op het schoolplein. Ja soms met een moeder van een vriendinnetje ofzo, die je daardoor wat meer/beter leert kennen. Ik ga vaak gewoon alleen staan. Niet wekelijks een speeldate lijkt mij niet heel realistisch. Niet dagelijks, dat kan ik mij goed voorstellen. In groep 1 zijn er nog weinig speeldates. Bin mijn dochter kwam het echt pas in groep 3. Ze had er door 2 middagen BSO met haar vriendinnetjes gewoon nog niet zoveel behoefte aan.

één maand geleden

Reactie op LittleStar16

Mijn dochter gaat naar groep 5 en heb in de afgelopen 4 jaar amper met oude ...
Is het echt de norm van meerdere keren per week vriendjes in huis te halen? Ze spelen al de hele dag, moet get na school ook? Ik had vrieger enkel vriendjes over in de vakantie en dan nog was het niet zo vaak. Moet er eerlijk gezegd ook niet aan denken de hele tijd andermans kind over de vloer te hebben

één maand geleden

Reactie op Ikigai

Is het echt de norm van meerdere keren per week vriendjes in huis te halen? ...
Mijn dochter heeft elke week wel 1 of 2 speelafspraakjes, vooral nu ze geen BSO meer heeft Gelukkig gaat het over- en weer en speelt ze dus de helft van de tijd ergens anders ipv constant andere kinderen over de vloer.

één maand geleden

Wat betreft het spelen trouwens: ik heb een tijdje opgepast op drie kinderen en die nam ik ‘‘s middags vaak mee naar de speeltuin haha. Was gewoon in de natuur (ik ben ook redelijk introvert). Daar kwamen de kinderen allemaal vriendjes tegen en ik ging lekker op een bankje zitten kijken of lezen oid. Soms een praatje, maar dat was echt oké.

één maand geleden

Ik praat nooit met iemand op het schoolplein. Sta altijd een beetje apart. Ik hoef geen vrienden te maken, haha 😜 Mijn dochter is zelf introvert. Ze gaat naar groep drie en heeft denk ik 3 speelafspraken gehad de afgelopen 2 jaar. Ik vrees dat dat met mijn zoon (zeer extrovert) wel anders zal zijn😅

één maand geleden

Tip: Je hóeft geen contacten te leggen. Als je als moeder zijnde je enigzins afzijdig houdt bij halen en brengen, dus niet vooraan gaan staan of bij een groepje, dan wordt er vanzelf niet echt veel tegen je gepraat is mijn ervaring. Het is eigenlijk net zoals de eerste dag op de middelbare school 🤭 Onze dochter wilt ook wel eens afspreken met kindjes waar wij minder blij mee zijn, maar laten dit wel toe. Eerst bij ons thuis en dan ook een keer daar. Zo leert onze dochter ook met allerlei soorten kinderen om gaan. Mijn ervaring is dat ze ook sneller uitgekeken is op kindjes die "vervelender" of "drukker" zijn en dus er uiteindelijk ook niet meer mee wilt afspreken. Ook hebben ze, zeker in groep 2, zoveel naschoolse opvang en sport lessen dat er weinig tijd over blijft om af te spreken. Hooguit 1 keer in de maand.

één maand geleden

Ik sta al jaren op het schoolplein als bonus moeder. In het begin kreeg ik altijd vervelende blikken, ik was ten slotte ook pas 22 toen 😉. Nu klets ik af en toe met 1 moeder van de oudste. Verder spreekt nooit iemand mij aan. Komt ook niemand bij mij staan, zelf ga ik ook niet aansluiten bij een groepje. Prima zo!😃