22 Reacties

4 jaar geleden

Hi, mijn contract verloopt ook in december. Ik heb het gisteren vertelt en ben nu net 8 weekjes. Mijn werkgever zei: doe rustig aan en maak je niet druk over je contract geniet ervan. Ik dacht ook wat, ze zal niet echt blij worden van het nieuws, maar in tegendeel. Ik kreeg een dikke knuffel! Ik denk dat ieder kind met zijn geluk komt, mocht je werkgever toch gaan "naaien" dan zullen er heus andere deuren open gaan. Geniet ervan🤗

VRIEND

4 jaar geleden

Je bent verplicht om uiterlijk 3 weken voor je verlof in zou gaan te melden dat je zwanger bent. Voor die tijd mogen ze er niet naar vragen en hoef je het niet te melden. Ook al krijg je een buik of wordt je "er" ziek van. Heb je wat aan deze informatie??

4 jaar geleden

Hi, helaas is het bij mij wel anders gelopen. Ik zou vanaf begin augustus een vast contract krijgen. En is mij ook beloofd zelfs toen ze wist dat ik zwanger was. Want dat had ik al vroeg verteld,omdat ze haar vermoedens had. Nog geen week later kreeg ik het nieuws dat hij niet werd verlengd. En zit ik nu zonder werk. Ik zou wachten tot na het gesprek, want je bent het inderdaad nog niet verplicht om te vertellen. Succes ermee!

4 jaar geleden

Reactie op Piru

Je bent verplicht om uiterlijk 3 weken voor je verlof in zou gaan te melden ...
Bedankt voor het meedenken. Er is alleen wel een degelijk verschil tussen theorie en praktijk. Wanneer je zichtbaar zwanger bent, verwacht ik dat een leidinggevende een gesprek met je zal aangaan. Plus, ze mógen je natuurlijk niet ontslaan/weigeren om de zwangerschap, maar in de praktijk kunnen ze altijd wel een andere “smoes” bedenken. Gebrek aan flexibiliteit is zo een lekkere vage reden waar je niks mee kunt en je hebt natuurlijk nooit bewijs.

4 jaar geleden

Reactie op MDP93

Hi, helaas is het bij mij wel anders gelopen. Ik zou vanaf begin augustus e ...
Balen dat het zo is gelopen... dit is dus precies wat ik bedoel. Succes meid.

4 jaar geleden

Reactie op Hatice

Hi, mijn contract verloopt ook in december. Ik heb het gisteren vertelt en ...
Zo kan het dus ook. En op zoiets hoop ik natuurlijk. Fijn voor je! Wel is het zo dat ik begin september een nieuwe manager krijg. We zitten nu eventjes zonder. Het is een beetje een rommeltje in ons filiaal. Ik ga bij mijn huidige leidinggevende eens even vragen wanneer dat gesprek precies zal zijn, dan weet ik hoe en wat.

4 jaar geleden

Reactie op JessV90

Balen dat het zo is gelopen... dit is dus precies wat ik bedoel. Succes me ...
Bedankt ! Ja, ik zou er goed over nadenken! Ook al doen ze alsof ze het goed met je voor hebben kunnen ze je alsnog "naaien". Zoals bij mij dus. En verzinnen ze wel een andere reden om het niet te verlengen. Succes ermee!

VRIEND

4 jaar geleden

Reactie op JessV90

Bedankt voor het meedenken. Er is alleen wel een degelijk verschil tussen t ...
Ook wanneer je zichtbaar zwanger bent mogen ze dit niet vragen ook niet bij een sollicitatie is wettelijk vastgelegd omdat je niet benadeeld mag worden. Vaak werkt de praktijk anders maar dit is de wet :)

4 jaar geleden

Is verder niemand anders bezig met werk en vertellen enzo?

4 jaar geleden

Donderdag ben ik 7 weken maar ga het morgen al vertellen, heb veel last van duizeligheid en flauwvallen en ook al dag thuis gezeten. Voel me verplicht om het te zeggen omdat ik misschien meer ziek ben de komende tijd. Vindt het wel lastig om te vertellen, ik werk er net 5 maanden.

4 jaar geleden

Reactie op mathilde-24

Donderdag ben ik 7 weken maar ga het morgen al vertellen, heb veel last van ...
Ja, als je er beroerd van bent, heb je helaas weinig keuze... ik hoop dat ze positief reageren! Succes!

4 jaar geleden

Hoi Jess, Ik heb nu ook een tijdelijk contract tot december, ik ben nu 10 wkn zwanger, in maart uitgerekend. Ik zit ook te twijfelen of ik het over 2 wkn al vertel of pas met 16 of 20 wkn. Mijn werkgever heeft mij een intentieverklaring toegezegd (aangezien wij een huis willen gaan kopen), maar zonder baan kan ik mijn hypotheek natuurlijk ook niet betalen. Ik ben werkzaam bij een groot klantcontactcentrum dus ze kunnen me ook echt wel missen. Ben inderdaad erg bang voor wat er gaat gebeuren x

4 jaar geleden

Ik zou ook mijn mond houden. Een paar weken geleden ben ik ontslagen. Ben vanaf het begin heel open geweest. Zeker ook omdat wij al 3 jaar in een heel medisch traject zaten. Eerst waren ze altijd heel medelevend. 2 weken na het bekend maken hebben ze gezegd je hebt wel andere prioriteiten de komende maanden. En dan werkte ik voor een gemeente. Vandaag start ik ben een nieuw bedrijf maar ik houd mijn mond nog eventjes dicht. Want ik weet zodra ze weten dat ik zwanger ben ik de komende maanden thuis kan blijven.

4 jaar geleden

Ik ben maandag bijen nieuwe werkgever begonnen en ben inmiddels 12 weken. Ik wil het nog niet vertellen omdat ze me nog niet kennen en ik nu gewoon een iets vollere persoon lijk. Maar denk dat ik het tussen nu en een maand wel ga zeggen. Ik heb geen proefperiode maar een contract tot eind december. Dan heb in tevens iig al drie maanden werk waardoor ik door kan naar ww en betaald zwangerschapsverlof..

4 jaar geleden

Hi, Ik ben in Mei begonnen met mijn nieuwe baan en kwam er in April achter dat ik zwanger was, ik heb ook getwijfeld om het te vertellen omdat ik in mijn proefperiode zat maar aangezien ik bij 7 weken al best wel een opgeblazen buik had en mijn broeken niet pastte.. heb ik het verteld. Ze reageerde heel goed, was blij voor me maar gaf aan dat ze het wel moest overleggen met de hogere. Ik had een contract van 12 uur waarbij ik ongeveer 30 uur werkte per week, ze heeft haar best gedaan mij te houden en heb nu een contract van 3 uur en werk gemiddeld 12 uur in de week. Dit omdat ze bang is als ze mij meer inpland en ik ben ineens ziek of wat dan ook zij een gat in het rooster heeft. Ik krijg na mijn verlof een contract van 28 uur. Het kan 2 kanten op gaan, ik heb de gok toen genomen het wel te zeggen omdat ik niet wilde liegen. Ze mogen je trouwens niet ontslaan vanwege zwangerschap ☺️☺️

4 jaar geleden

Ik werk in de zorg, en vanaf he tmoment dat je zwanger bent hoef je geen nachtdiensten meer te werken. Ik heb het 2dagen na de positieve test direct vertels aan een regie verpleegkundige, zodat mn nachtdiensten opgelost kunnen worden. De dag erna voelde ik me eind vd dienst zo slecht dat ik eerder naar huis wilde en dus ook de andere regie verpleegkundige heb ingelicht. Voor de rest krijgt iedereen het pas te horen na de 12 weken echo dus ook op mn werk. Vind het wel super lastig want ben nu steeds heel erg moe, maar kan dus niet vragen of er rekening gehouden kan worden 😂😂😂 ff doorbikkelen

4 jaar geleden

Ik heb het zelf met ongeveer 8 weken verteld. Mijn baas kwam vragen of ik mijn zomervakantie van de eerste 2 weken van september misschien kon verzetten naar de 2e en 3e week. Ik ben op 24 september uitgerekend dus ben ik er sowieso die weken niet. Mijn baas was oprecht heel erg blij voor me en waardeerde mijn eerlijkheid. Mijn contract zou in september aflopen maar afgelopen mei vroeg hij of ik eve naar kantoor wilde komen. Ondanks dat ik toen al geruime tijd zwanger was heb ik een vast contract gekregen. Het kan dus echt beide kanten op!!

4 jaar geleden

Hoihoi, normaal gesproken word het verteld bij 12 weken zwangerschap ook vanwege de zwangerschapsverklaring die je dan pas krijg. Mijn baas en ik zijn heel erg goed bevriend ( vriend van mijn vriend) dus hij wist het eigenlijk al met 7 weken zwangerschap. (Ook zo vroeg omdat ik al 3 miskramen heb gehad). Mijn baas vond het helemaal geweldig en stuurt me ook elke 2 weken een bericht om te vragen hoe het gaat. Heb zelfs een beetje salarisverhoging gehad en was al met 20 weken gestopt met werken, omdat het te zwaar was en ik het niet meer aankon. Word gewoon volle 100% door betaald. Inmiddels ben ik nu 35+4 weken zwanger. Baas van het jaar zou iik ma zeggen haha 🤗🤗🤗🤗👶👶👶

4 jaar geleden

Ik ben morgen 7 weken en was van de week zo handig om een bericht naar mijn collega's te sturen. Ik werk in de thuiszorg dus wij hebben een soortvan sms groepen waar je dingen kan delen. Ik had de vraag gesteld of ik iets later kon beginnen omdat ik had overgegeven. De vraag kwam al snel wie er nu zo gek was om te gaan werken als je hebt overgegeven. Ja.. toen zat ik wel in een hoekje geduwd 😂

4 jaar geleden

Reactie op Kaylee2697

Hoihoi, normaal gesproken word het verteld bij 12 weken zwangerschap ook va ...
Ze mogen je trouwens niet ontslaan, omdat je zwanger bent. Doen ze dat wel dan stap je na de rechter. Je baast moet je tot december volle 100% uitbetalen zonder dat je werkt. Contract dat verloopt hoeven ze niet te verlengen, maar de zwangerschap mag geen reden daar voor zijn. Dus ze moeten wel met iets goed komen om je contract niet te hoeven verlengen. Ook moeten ze 2 maanden voordat je contract verloopt, al aangeven of ze je contract verlengen of niet. Doen ze dit later dan kan je dit ook aankaarten en krijgt je baast een boete en moet hij jou alsnog een jaar door betalen. Een jaar omdat een volgende contract verlenging minimaal 1 jaar moet zijn.