10 Reacties

2 jaar geleden

Ik ben verzekerd bij unive zekur. Ik heb het uitgebreidste pakket, meer omdat ik al vanaf het begin daar lid ben en er toen standaard een doorlopende reisverzekering bij zat. Maar ik heb op wat eigen risico voor bloedprikken en suikertest niks hoeven te betalen. Ziekenhuis was 12000(keizersnede + 4x3 nachten opname) verloskundige 1800 en kraamzorg 2500. Dus ja bij mij kon het zeker uit.

2 jaar geleden

Ik heb Zilveren Kruis met 2 sterren aanvullend. Bijna alles krijg ik vergoed en anders grotendeels vergoed. Als ik compleet aanvullend verzekerd was, dan had ik meer betaald dan dit.

2 jaar geleden

Ik zal je verzekering wel omhoog gooien. Ik was bij zilveren kruis aanvullend 2 ster verzekerd en heb alles vergoed gekregen, oa een spoedkeizersnede. Als ik dit niet had gedaan mocht ik duizenden euro's gaan betalen. Zoals je zegt, je weet niet of je al die zorg nodig gaat hebben want je weet nooit wat er ineens nodig kan zijn voor, tijdens of na de bevalling.

2 jaar geleden

Reactie op SnnevL

Ik zal je verzekering wel omhoog gooien. Ik was bij zilveren kruis aanvulle ...
Al wordt een medische noodzaak sws wel vergoed door basisverzekering trouwens.. maar dan nog heeft het mij wel veel gescheeld

2 jaar geleden

Ik ben hier mee bezig geweest, omdat ik normaal het type ben 'goedkoopste verzekering, met hoogste eigen risico'. Ik heb een lijstje gemaakt uitgaande van een aantal dingen en het gemiddelde daarvan. 1. Kosten eigen bijdrage ziekenhuisbevalling zonder medische indicatie. 2. Kosten eigen bijdrage kraamhulp (weinig uren voor mijzelf hierop ingezet, omdat ik kraamhulp niet zie zitten). 3. Kosten consult lactatiekundige (ik heb even naar gemiddelde kosten gekeken en ben uitgegaan van een bezoek). 4. Kosten kraampakket. 5. Vergoeding voor kolf kopen/huren. 6. Vergoeding zwangerschapscursus. 7. Fysiotherapie vergoeding (heb voor mijzelf ingezet op een laag aantal bezoeken omdat ik de fysio nog nooit heb bezocht). Bovenstaande rijtje heb ik voor mijzelf berekend als ik er niet voor verzekerd was + dan het geld voor mijn basisverzekering. Vervolgens ben ik gaan uitzoeken wat verzekeringen wel dekken van bovenstaande rijtje. https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/intro.aspx hier kun je per verzekering zoeken. Ik zou aanzienlijk meer kwijt zijn als ik er niet voor verzekerd was. Dus de keuze gemaakt om wel te verzekeren. Ik kom uit voor mijzelf bij United consumers van vgz. Ik ga dan voor het ruime keuze pakket met zorgzeker 2 aanvullende verzekering.

2 jaar geleden

Een beetje afhankelijk of je in het ziekenhuis wil bevallen (niet-medisch) en wat je verder denkt nodig te hebben kan het meestal wel uit om aanvullend te verzekeren. Al heb je meestal niet het duurste aanvullende pakket nodig. Menzis met extra verzorgd 2 heeft een prima dekking tegen niet al teveel kosten, maar hoor hier ook vaak zilveren kruis met 2 sterren aanvullend. Als je niet-medisch in het ziekenhuis bevalt kost dat (zonder aanvullende verzekering) bijvoorbeeld iets van €350. En de eigen bijdrage voor kraamzorg is 49u X 4,70 = 230,30 Dat is samen al € 580. Als je dan bijvoorbeeld een aanvullend pakket hebt dat beide vergoed dat €30 per maand kost ben je voor een jaar € 360 kwijt.

2 jaar geleden

Reactie op Ang6

Ik ben verzekerd bij unive zekur. Ik heb het uitgebreidste pakket, meer omd ...
Maar een keizersnede + ziekenhuis verblijf en kraamzorg (minus de eigen bijdrage) is sowieso vergoed, ook als je alleen een (verplichte) basisverzekering hebt en niet aanvullend bent verzekerd.

2 jaar geleden

Ik heb helemaal geen afrekening van de kraamzorg gehad uiteindelijk omdat ik een spoed keizersnede had en dus ook thuis geen kraamzorg heb gehad, alleen in het ziekenhuis. Dus op mijn kraampakket na (die ook nog dicht is) heb ik geen extra kosten gehad. Blij dat ik geen verzekering extra had genomen dus!

2 jaar geleden

Ik denk dat je niet alleen naar de zwangerschap moet kijken. Wat als je fysio nodig hebt na de bevalling ivm je bekken of verzakkingen of buikspieren enzv. Een sessie kost al snel tussen de 50 en de 70 euro. Wat het doet voor je bevalling is afhankelijk wat je zelf wilt. Zonder medische noodzaak in t ziekenhuis kost t een eigen bijdrage die met een aanvullende verzekering gedekt of deels gedekt word. Kraamzorg aan huis word de eigen bijdragen deels of volledig van gedekt afhankelijk van welke aanvulling je neemt. Ik heb heb wel de verzekering omgezet iig. Ik betaal 55 euro meer dan met alleen de basis verzekering. Ik heb daarbij dan wel ook een tand verzekeringen in zitten. Volgens mij 30 euro aanvullend verzekerd en 25 euro tand best. Dat is 660 euro per jaar maar ik weet dat ik de 16 behandelingen van fysio nodig heb na de bevalling en dat is al ruim 800 euro. Mijn eigen bijdrage voor kraamzorg (met ons aantal uren zon 250 euro) word volledig gedekt. Als ik in t ziekenhuis wil bevallen word de eigen bijdrage voor 80% gedekt. Maar ook word bijvoorbeeld een diëtist vergoed, cursussen zoals puf of bevallings cursus enzv. Tis best interessant om na te kijken. Ook omdat je niet kan voorspellen wat bevalling doet en hoe je daarna er aan toe bent. Kijk eens goed bij verschillende verzekeraars wat een aanvullende verzekering doet. En wat zijn die 3 tientjes nou ten opzichte van wat t kost als je de speciale medische zorg zelf moet betalen. Zonder tand verzekering zou ik maar 30 euro in de maand meer kwijt zijn.

2 jaar geleden

Hoi allemaal, Hier is een groot, algemeen topic voor geopend waarin je jouw vragen kan stellen: https://community.24baby.nl/forum/mama-jij/zorgverzekering-2022-algemeen-topic-X5p44A. Ik zal dit topic daarom sluiten. Succes en liefs, Sanne