17 Reacties

2 jaar geleden

Hoi! Mijn dochter heeft al bijna een jaar fysio. Ze is bijna 13 maanden en moet ook niks weten van kruipen, tijgeren, zelf gaan zitten etc. Onze fysio heeft dit (kruipen/tijgeren) ook losgelaten en geeft aan alleen te oefenen zolang het leuk is. In frustratie bezig zijn is nooit goed, dan leer je niks, behalve weerstand krijgen tegen wat je geacht wordt te doen. Wij zetten in op overeind komen vanuit zijligging (afzetten). Zo kan ze zich redden mocht ze wel op haar buik terecht komen/omvallen vanuit zit. En jawel, er is vooruitgang uit haarzelf! Sinds afgelopen week gaat ze voorover op haar buik om iets te pakken, terug in zit en ze schuift op haar billen. Maak je niet teveel zorgen, ieder kind zijn eigen ontwikkeling. Jouw zoon focust zijn energie vast op iets anders.

2 jaar geleden

Reactie op Jm86

Hoi! Mijn dochter heeft al bijna een jaar fysio. Ze is bijna 13 maanden en ...
Hoi dankje voor je reactie. Is er bij jouw kindje een oorzaak gevonden of gewoon zomaar? En had je dat billenschuiven ook gestimuleerd op een bepaalde manier?

2 jaar geleden

Reactie op mamavanaaron

Hoi dankje voor je reactie. Is er bij jouw kindje een oorzaak gevonden of g ...
In principe zomaar. Fysio heeft wel de indruk dat ze wat prikkelgevoelig is met evenwicht/oren. Vandaar niet op buik willen, maar rechtop. We spelen elke dag even samen. Hoogteverschil is bv belangrijk. Ik had bv stevige bankkussens naast haar/benen langs kussen, legde daar een speeltje op en dan moest ze buigen/indraaien om m te pakken. Het schuiven en op buik buigen deed ze pas als wij niet keken 😂

2 jaar geleden

Je zou kunnen overwegen om eens naar de osteopaat te gaan. Die kunnen daar ook bij helpen soms! Mss zit er iets dwars, waardoor het niet fijn is in te kruipen voor hem.

VRIEND

2 jaar geleden

Mijn dochtertje kroop of tijgerde ook niet met elf maanden. We hadden ook kinderfysio, maar leek weinig uit te halen. Twee weken na haar eerste verjaardag maakte ze ineens per ongeluk een kruip beweging. En vanaf dat moment wist ze wat ze moest doen en begon ze met kruipen. Nu is ze vijftien maanden en loopt nog steeds een beetje achter in grove motoriek, maar ze kan staan, een beetje langs de bank schuifelen en op en af de bank klauteren. Wat hier eerder al is gezegd: elk kindje ontwikkeld zich anders. Blijf met ze oefenen/spelen en vandaag of morgen hebben ze het ineens door en realiseren ze zich dat het eigenlijk best makkelijk is om te kunnen.

2 jaar geleden

Mijn dochtertje deed dat ook niet tot zo'n 11.5 maand, toen ging ze opeens zitten en op dr billen schuiven, en met 13 maanden liep ze opeens. Nooit fysio voor gehad overigens.

2 jaar geleden

Hier opeens bij fysio vandaag het zelf zitten vanuit lig, op buik en naar zitten ontdekt. Wel 100x achtereen en net weer! Gaat opeens razendsnel 😅

VRIEND

2 jaar geleden

Reactie op Jm86

Hier opeens bij fysio vandaag het zelf zitten vanuit lig, op buik en naar z ...
Zo leuk hè, hoe ze het dan ineens eindeloos blijven herhalen 😁? Mijn dochtertje wil dan het liefst ook dat je 100x klapt 😂.

2 jaar geleden

Wat doet hij als je een speeltje net buiten bereik legt? Vervelend voor hem hoor. Ik zou het niet te vaak oefenen als hij er zo'n hekel aan heeft

2 jaar geleden

Ohhh zo herkenbaar! Wij hadden ook al sinds maand 4 ofzo fysio erbij gehad omdat ons zoontje de grove motorische vaardigheden niet/amper deed. Dus kruipen, tijgeren en rollen etc. Hij is nu 17 maanden en sinds 1,5 maand is hij uit zichzelf een kont schuiver geworden en gaat zo de hele kamer door! Ook probeert hij nu te gaan staan. Maak je geen zorgen hierover, hebben wij wel gedaan. Vooral door alle vragen waarom hij nog niet kroop of rolde etc pfff werden er gek van! Maar ieder kindje heeft gewoon echt zijn manier/tempo. Het komt allemaal echt wel!

2 jaar geleden

Hier het zelfde.. lees mee

2 jaar geleden

Reactie op m.m.

Zo leuk hè, hoe ze het dan ineens eindeloos blijven herhalen 😁? Mijn docht ...
Hahaha ja fantastisch. Fysio en ik beide heel enthousiast en klappen/juichen, ze keek ons echt aan van 'wat mankeert jullie?' 🤔