47 Reacties

één jaar geleden

Ik volg even mee. Mijn zoontje gaat wel in bad of douche maar als we zen haren gaan wassen dan is het een ramp. Echt hysterisch doen. Wenen en krijsen. Weet ook niet meer wat we kunnen doen..

één jaar geleden

Reactie op SarahLimburg

Ik volg even mee. Mijn zoontje gaat wel in bad of douche maar als we zen ha ...
Aah sneu he. En hoe oud is jouw zoontje? Heeft ie het al lang?

één jaar geleden

Ik volg ook, kan ook wel wat tips gebruiken. Mijn zoontje is gek op bad en water, maar oooweee als de douchekop aan gaat. Wat wij nu doen (werkt in principe ook) is als hij in bad zit een spelletje met washandjes. Dan knijpen wij een washandje uit boven zijn hoofd net zo lang tot al zijn haren nat zijn. Dan sop ik hem in en begin ik weer opnieuw. Hij heeft dan zelf ook een washandje en kan het dan ook zelf doen. Dit gaat meestal wel prima.

één jaar geleden

Mijn dochter van 2,5 jaar doet precies hetzelfde. Al maaanden lukt het niet om “normaal” haar haren te wassen. Het moet dus gedwongen, want ze smeert allemaal eten in haar haren. Het moet dus echt gewassen worden. Ze krijst het uit, maar het moet gewoon gebeuren. Ik heb echt alles al geprobeerd. Met een bakje rustig uitspoelen, zo’n ding op der hoofd zodat er geen water in haar ogen komt. Haar het zelf laten doen. Afleiden, in bad haren wassen. Echt niks werkt. Mijn zoontje heeft dit echt nooit gehad. Het is echt om gek van te worden. Zodra ik klaar ben met haar haren wassen en zelf ondertussen helemaal nat ben geworden is ze meteen stil en is ze weer blij

één jaar geleden

Mijn zoontje nooit onder de douche geweest. Bang of krijsen. Wel in badje. Vroeger kon ik nog met een klein speel emmertje water over zijn haren doen. Nu is het optillen... zijn eetstoel gaat mee .. die gebruik ik om mijn voet op te leunen. Zo laat ik hem achterover hangen op mijn armen... steunend op mijn verhoogde been... En was ik zijn haren onder de kraan in de wasbak Soms helpt het als ik ook nog rustig zing en soms is het snel snel met huilend kind.

één jaar geleden

Ik had dit ook totdat ik op de ultieme manier kwam. Ze heeft zelf een beker met water. Ik geef opdrachten, en ze verzint ze zelf ook. Water over je buik, over je knie, over mama's knie, arm etc. Ik heb ook een beker (groot) en doe ook omstebeurt mee. Totdat ik bij oor kom, en achterkant hoofd enzo. Nu vind ze het prima als ik water over haar hoofd gooi.

één jaar geleden

Wij hadden met onze kleine van 18 maanden hetzelfde douchen en dan met name haren wassen was een drama. Ik ben nu consequent elke week gaan zwemmen (babyzwemmen) waarbij ze koppie onder gaat en ik water in en over haar gezicht spetter en ze zelf met een emmer water over haar hoofd gooit. Na 6x babyzwemmen vindt ze douchen en haren wassen prima :)

één jaar geleden

https://www.bol.com/nl/nl/p/baby-douche-cap-verstelbaar-kinder-douche-kapje/9200000058557754/ Is zoiets misschien een idee? Zorgt ervoor dat er geen water langs t gezichtje loopt.

één jaar geleden

Geen haren wassen? Hier is het ook dramatisch dus ik was d’r haren niet meer. Spoel het wat uit met m’n handen. Daarna anti klit erin. Ziet er altijd schoon uit en ruikt lekker door de anti klit spray. Choose your battles denk ik dan altijd maar🤣

één jaar geleden

Reactie op Schildpad

Wij hadden met onze kleine van 18 maanden hetzelfde douchen en dan met name ...
Precies dit doen wij al meer dan een jaar maar heeft helaas geen effect.

één jaar geleden

Wat wij doen is zoontje zelf de douche kop vast laten houden. En hij wast z'n haren zelf met water in een bekertje. Dat gaat niet van harte, maar het gaat..

één jaar geleden

Reactie op Kruimel222

https://www.bol.com/nl/nl/p/baby-douche-cap-verstelbaar-kinder-douche-kapje ...
Dank je wel. Ben inderdaad aan het oriënteren hierop maar je leest zulke slechte reacties overal.

één jaar geleden

Reactie op Leballon26

Ik had dit ook totdat ik op de ultieme manier kwam. Ze heeft zelf een beker ...
Bedankt voor de tip! Die kan ik zeker proberen 😀 Jammer genoeg hebben we alleen geen bad dus dit kost waarschijnlijk veel tijd. Maar Jaa, als het werkt 😅

één jaar geleden

Reactie op Annika030

Bedankt voor de tip! Die kan ik zeker proberen 😀 Jammer genoeg hebben we a ...
Onze wasmand is haar bad :')

één jaar geleden

Reactie op Annika030

Dank je wel. Ben inderdaad aan het oriënteren hierop maar je leest zulke s ...
Hier was het dé oplossing. Ineens ging zoon gillen en krijsen bij het haren wassen. Ik vond heel lang dat hij zich niet zo moest aanstellen, het was voorheen ook nooit een probleem, met zwemmen gaat hij voor de lol onder een straal van een fontein staat ofzo, dus waarom zo raar doen. Maar op een gegeven moment was ik het gegil en de strijd beu (en was ik bang dat de buren de kinderbescherming zouden bellen vanwege mishandeling 😜) en heb zo'n soort ding gekocht. Dat was het einde van het drama. Ding gaat op, haren worden gewassen, ding gaat weer af en hij baddert nog lekker verder.

één jaar geleden

Zoeen heb ik trouwens € 1,05 50%OFF | Baby Shampoo Cap Kinderen Douche Cap Bad Douche Hat Zwemmen Vizier Wash Hair Shield Hoed Pasgeborenen Bebes Kinderen Beschermen ogen Haar https://a.aliexpress.com/_EHTbUxH Dat is geen hard plastic, maar een soort foam. Dat leek me lekkerder zitten.

één jaar geleden

Het zou kunnen dat ze bang is voor het afvoerputje. Klinkt misschien gek maar kinderen snappen dat nog niet goed en zijn soms met douchen bang dat ze meegespeoeld worden. Een van onze kinderen heeft het ook even gehad en toen we het putje gingen afdekken met een badmat was het goed daarna 😂

één jaar geleden

Mijn dochter van 2,5 jaar doet precies hetzelfde. Al maaanden lukt het niet ...
precies dit.. speelt al een half jaar of langer hier. drama begint al vij woord bad of douche. zodra klaar is direct weer vrolijk

één jaar geleden

Reactie op Meringue04

Zoeen heb ik trouwens € 1,05 50%OFF | Baby Shampoo Cap Kinderen Douche Ca ...
https://www.bol.com/nl/nl/p/baby-douche-kap-bad-kapje-geel/9200000084522499/?referrer=socialshare_pdp_www Ook verkrijgbaar op bol.com Met dezelfde foto's als die van ali express, wel 6 euro duurder.

één jaar geleden

Het kan misschien zijn dat je kindje overprikkeld wordt van de waterstralen. Wellicht helpt het om je kindje met een washandje nat te maken en in te zepen, zodat je daarna meteen kan afspoelen. Dan is de ‘echte’ douchebeurt korter.