55 Reacties

2 jaar geleden

Onze dochter heeft een aardbeien vlek op haar rug. Niet heel groot. CB controleert de vlek iedere keer en heel langzaam lijkt de vlek minder worden. Er zijn wel mogelijkheden om de aardbeien vlek te helpen verminderen / te doen verwijderen. In Rotterdam heb je een spreekuur hiervoor. https://www.erasmusmc.nl/nl-nl/sophia/patientenzorg/spreekuren/aardbeienvlekken-hemangiomen

2 jaar geleden

Onze dochter heeft er wel een stuk of 8 geloof ik 😅. Ze zijn allemaal ter grootte van een moedervlek, dus niet heel erg opvallend. Ze heeft ze over haar hele lijfje zitten. Ze zullen vanzelf wel weggaan denk ik maar.

2 jaar geleden

Onze oudste had ze bij de geboorte in haar binnenste ooghoeken en in haar nek. Die in haar ooghoeken zijn helemaal weggetrokken. Die in haar nek zit er nog wel, maar valt nauwelijks op. Haar haar zit er ook overheen.

2 jaar geleden

Mijn jongste zoontje heeft er een op zijn zij. Na 8/9 maanden begon hij ineens sterk in grootte af te nemen, ik denk dat het vlekje nu al minstens de helft kleiner is :)

2 jaar geleden

Mijn dochtertje heeft er een aan de zijkant van haar hoofd en een kleintje op haar kin. Ik hou het in de gaten maar er hoeft niks aan gedaan te worden. Ik hoop wel dat het wegtrekt als ze ouder is.

2 jaar geleden

Ons dochtertje heeft heel veel kleine aardbeienvlekjes over haar hele lichaam. Allemaal hele kleintjes en 1 grote van 1 bij anderhalve centimeter op haar elleboog. Ze stond al onder controle van de kinderarts dus die houdt het nog in de gaten. Ze bleek er ook wat op haar lever te hebben maar die zijn inmiddels alweer verdwenen. Op haar gezicht heeft ze echt een paar hele kleine stipjes, maar we krijgen er regelmatig opmerkingen over. Mensen vragen of ze waterpokken heeft gehad. Bij het consultatiebureau was er al paniek de vorige keer en werd de beschermende kleding al bijna uit de kast getrokken..

2 jaar geleden

Mijn kindje heeft er twee, zijn gecontroleerd bij de kinderarts maar zo lang ze niet zouden groeien was het oké. Ze zitten niet op opvallende plekken dus wij laten t zo

2 jaar geleden

Reactie op Goottju

Onze dochter heeft er wel een stuk of 8 geloof ik 😅. Ze zijn allemaal ter ...
Niet om je angst aan te jagen maar heb je ze laten controleren? Hier is beleid bij 5 of meer te laten controleren door kinderarts :-)

2 jaar geleden

Onze dochter 11 maanden heeft het ook achter haar oor. Ze heeft er zelf geen last van en trekt vanzelf weer weg gelukkig

2 jaar geleden

zoon heeft hem in zijn nek, onder zijn oor. Moet het ook telkens uitleggen, niet erg, hoop alleen niet dat hij later gepest gaat worden. Begreep dat ze meestal verdwijnen??

2 jaar geleden

Nog nooit gehoord dat we hem moesten laten checken trouwens? Het is zeker een cm groot ofzo

2 jaar geleden

De aardbeienvlek van mijn dochter op haar been is nu aan het wegtrekken (9 maanden oud)

2 jaar geleden

Mijn dochter heeft een redelijk grote aardbeien vlek op haar onderarm. Ze is nu ondertussen 9 en er is nog vrijweinig van te zien.

2 jaar geleden

Mijn oudste had er een op haar voorhoofd. Kwam n paar weken na de geboorte. Hij bleef toen langzaam groeien tot ongeveer een kleine cm. Daarna ging hij weer krimpen en na een jaar was het alleen nog een rood plekje. Nu is ze 4 en je ziet het alleen als ze bijv gehuild heeft ofzo en je moet echt weten waar je moet kijken. Toen ze baby was wel vragen over gehad maar ze is er echt niet mee gepest ofzo, vanaf dat kindjes daar evt oud genoeg voor zijn zie je er allang niks meer van.

2 jaar geleden

Mijn kind had bij de geboorte een aardbeienvlek op de rug. Is heel langzaam vervaagd en met 7 jaar bijna niet meer zichtbaar. Er kan dus wat tijd overheen gaan, maar het trekt vaak behoorlijk weg op den duur.

2 jaar geleden

Ik heb het zelf een grote. Op mijn rug. Ben 26 en hij is heel erg zichtbaar helaas.. maar dit is geloof ik vrij ongewoon. Meestal trekt het wel weg.

2 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties! Dat stelt me gerust. We kregen van één kinderarts de vraag om langs te gaan op radiologie voor een MRI ter controle (terwijl hij niet verwachtte dat er een probleem zou zijn, ze heeft in totaal 3 vlekjes). Toen ik belde met radiologie om dit in te plannen, kreeg ik echter te horen dat dit onder volledige narcose zou moeten en dat het eigenlijk niet echt nodig was. Ik ga nu vanavond opnieuw langs bij een andere arts voor een second opinion want ik vind het echt een heel eng idee dat mijn dochtertje (net 7m) onder volledige narcose zou moeten.

2 jaar geleden

Mijn zoontje van 2 heeft er ook nog op zijn bil. Ze zeiden dat het weg zou trekken maar zit er op dit moment nog steeds. Het is voor hem geen storende plek dus ik maak me er niet druk om. In het gezichtje kan het inderdaad een ander verhaal zijn. Als reactie op je vorige bericht: volledige narcose lijkt me ook ontzettend spannend en volgens mij helemaal niet nodig. Goed dat je dit navraagt bij een andere arts!

2 jaar geleden

Reactie op Zij1989

Nog nooit gehoord dat we hem moesten laten checken trouwens? Het is zeker e ...
Als het er 1 is is het vaak niet nodig ze te laten checken. Zeker niet als t redelijk stabiel is en niet ineens giga groeit. Wat ik heb begrepen als het er meer zijn is dat ze het even willen nakijken met een scan omdat er dan mogelijk intern ook plekjes zijn en het eigenlijk goedaardige woekeringen van bloedvaten zijn.

2 jaar geleden

Reactie op Coco88

Niet om je angst aan te jagen maar heb je ze laten controleren? Hier is bel ...
Jazeker, 2 artsen hebben gekeken. Zodra het er meer worden of als ze veel groter worden, moeten we contact opnemen. Maar voor nu hoefden we ons geen zorgen te maken.