3 Reacties

13 dagen geleden

Ik herinner me dat dochter ook veel bij me zat of lag. Samen boekjes lezen. Door het huis lopen en voorwerpen laten zien. Zingen voor haar. En heel veel in de draagzak, zodat ik handen vrij had voor de oudste en huishouden. Ook lag ze in de box; daar had ik een mobile boven hangen die ze heel interessant vond; volgde met haar ogen en proberen te grijpen. Later ook speelgoed aan de rand van de box; dat wilde ze pakken dus ging ze rollen. Heb bij mijn dochter gemerkt dat ik haar kan stimuleren wat ik wil, maar ze doet alles op haar eigen tijd zodra de interesse er is. Dus introduceren een blijven aanbieden en vooral ruimte geven zelf te ontdekken was hier wat ze heel fijn vond

13 dagen geleden

Je doet het allemaal super goed. Daar hoef je niet bang voor te zijn. Je kindje ontwikkelt zich op zijn tijd en je helpt hem ermee door de omgeving zo goed mogelijk voor hem in te richten. Wat je nog kan doen ivm reflux is lekker hem neerleggen op je bovenbenen (hoofd tegen je knie zeg maar) op schoot. En dan lekker kletsen of een knisperboekje laten zien. Hij gaat het vanzelf eens proberen te grijpen of naar links en rechts kijken totdat hij wil rollen.

13 dagen geleden

Ah nog zo klein! Rond die tijd deed ik echt nog amper wat hoor met m’n kindje. Ze zijn maar zo kort wakker nog. Uurtje max hier. Ik deed in die wakkertijd: voeden, verschonen, even knuffelen en dan weer naar bed! Soms tummy time op m’n borst oefenen. Dat is volgens mij het enige belangrijke nu. Regelmatig tummy time inlassen. Verder vooral veel LIEFDE 🧡. Dat is het aller belangrijkst. En die ontwikkelingen komen vanzelf. Ook als je niet de hele dag zit te oefenen :)