5 Reacties

2 jaar geleden

Ik zou steeds een beetje korter gaan kolven. Zeker als je borsten steeds zo vol raken zou ik nog niet naar 2 keer durven te gaan

2 jaar geleden

Ik herken dit heel erg. Ik zit momenteel in dezelfde fase. Alleen heb ik eerder geprobeerd af te bouwen op basis van ml. Maar dat ging bij mij juist niet goed. Toen heb ik opnieuw borstontsteking gekregen. Ik deed toen 8x per dag 50ml kolven, maar hierdoor waren mijn borsten niet leeg en liep het op.. met de 3e ontsteking tot gevolg. Ik deed dit afbouwschema op advies van een lactatiekundige. Nu zit ik inderdaad ook op 2 a 3x per dag kolven en maak dan ook per borst zo'n 150ml aan.... ik durf juist niet minder lang te gaan kolven door mijn verhaal hierboven, maar ik weet ook niet goed wat nou een slimme vervolgstap is. Hoe is het jou de afgelopen 3 dagen vergaan?

2 jaar geleden

Ik zit met precies dit probleem! Ik probeer er nu steeds wat langer tussen te laten en kolfde vandaag bijvoorbeeld om 8, 13 en 17 uur. Nadeel is wel dat ik daardoor ook ‘s nachts een keer moet kolven, rond 12 uur. Ik hoop over een week het erop te gokken en te zien of ik wakker word van de stuwing.

2 jaar geleden

Reactie op Annefleur21

Ik herken dit heel erg. Ik zit momenteel in dezelfde fase. Alleen heb ik ee ...
Ik zit nog steeds op 3 voedingen en moet zeggen dat mijn borsten toch van zelf minder zijn gaan produceren gelukkig! Nu 120-140 ml. Thanks ook voor jouw info! Dan denk ik dat voor mij het minder ml kolven of korter kolven ook niet zinvol is.. Ik ga vanaf morgen denk ik om de 10 uur kolven ipv 8 uur nu en dan hoop ik snel naar om de 12 uur, en dus 2 voedingen!

2 jaar geleden

Lactatiekundige heeft hier aangeraden het en rustig aan te doen, 1 voeding per 4-7 dagen afbouwen en vooral niet te veel te kolven omdat dan je lichaam seintje blijft krijgen dat ze melk moeten produceren. Verder heb ik saliethee gekregen (2 kopjes per dag) en een homeopathisch middeltje dat er voor zorgt dat de productie minder wordt. Ik heb al na 3 weken 2 voedingen vervangen door kv, en door paar slokjes saliethee op moment van kv te nemen en alleen de druk er met de hand af te halen, ging het goed. Dus lang verhaal kort: schakel lactatiekundige in ;)