12 Reacties

één maand geleden

Koolbladeren uit koelkast op je borsten leggen...

één maand geleden

Reactie op Fixs

Koolbladeren uit koelkast op je borsten leggen...
Dit doe ik ook al en ik koel na elke sessie

één maand geleden

Als je geen nieuwe kuur wil is het denk ik even volhouden tot dit nieuwe regime zijn werk doet. Wel ellendig natuurlijk dat je je zo beroerd voelt. Ik vind het wel bijzonder dat je op kolven ipv live voeden bent overgestapt omdat ik overal lees dat er geen betere “kolf” is dan je baby. Ik ben toentertijd aan de slag gegaan met blokvoeden en saliethee maar dat was wel na de kraamtijd. Of eenzijdig kolven dan een goed idee is zou je kunnen overleggen.

één maand geleden

Reactie op rupsjenooitgenoeg

Als je geen nieuwe kuur wil is het denk ik even volhouden tot dit nieuwe re ...
Ik heb bewust gekozen om fulltime te gaan kolven omdat de kleine heel veel wou drinken maar uiteindelijk maar kleine beetjes dronk en dit gaf veel onrust bij haar en ook bij mij. Nu weet ik precies wat ze drinkt en drinkt ze ook veel beter.

één maand geleden

Mijn borsten werden niet blij van het vele aanhappen icm die borstontstekingen

één maand geleden

Is een andere kolf een optie? Mijn ervaring met de Youha is dat die de borst niet goed leegkolft, de lactatiekundige waarschuwde daar ook voor bij het kolfconsult. En heb je al ontstekingswaarden laten prikken?

één maand geleden

Ik heb bij de eerste 13mnd fulltime gekolft met de youha. Kolfde altijd 20min om ze goed leeg te krijgen. Standaard elke 3u ook in de nacht in de eerste periode. Pas toen ik weer ging werken na 4mnd heb ik de nacht afgebouwd. Heb 2x BO gehad maar dat kwam beide keren doordat ik zelf te lang tussen de voeding liet.

één maand geleden

Reactie op WeStok

Is een andere kolf een optie? Mijn ervaring met de Youha is dat die de bors ...
Ik heb deze juist gekozen vanuit een kolfconsult dus dat is jammer om te horen, ook gezien het best prijzig was :( Nee dat heb ik nog niet gedaan

één maand geleden

Reactie op Mm2022

Ik heb bij de eerste 13mnd fulltime gekolft met de youha. Kolfde altijd 20m ...
Ik ben er in de nachten nu ook heel strikt in om maar een BO te voorkomen want daar zit je gewoon echt niet op te wachten...

één maand geleden

In geval van borstontsteking is het het beste om baby aan de borst te late drinken tot het over is. Dit omdat ze baby meer uit de borst krijgt dan de kolf. Ik dacht ook direct aan een foute kolf. Misschien toch eens een andere proberen? Of eens kijken met een handmatige kolf. Ik krijg er met de handkolf meer uit dan met diverse elektrische (ook kolf consult gehad dus heb echt wel een goede elektrische). Enige waarom ik die handkolf zelden gebruik is omdat het veel meer werk is.

één maand geleden

Kolven jullie iedere dag precies op dezelfde tijdstippen?

één maand geleden

Reactie op mtjp

Kolven jullie iedere dag precies op dezelfde tijdstippen?
Ik had in het begin een marge van 15min. Tegen het einde wel een uur. Ben gestopt met 13mnd