29 Reacties

één jaar geleden

Volgens mij deed ik de fles in de ochtend al wat minder zodat ik daarnaast brood kon geven bijv. Om 07.00 150/120ml kv met brood 09.00 fruit 150/200gram Slapen 11.00/11.30 120ml kv met broodje er naast. 13.00/13.30 120ml roeryoghurt Slapen 15.00 soepstengel 16.30 avond eten 18.30 180ml maar dit was omdat mijn dochter al best wat avond eten at. Dus ik snap de 210 wel. Ik weet niet of het zo werkt maar ik snap de gedachte wel van minder flessen. Maar als ik zo lees denk ik dat het best volle flessen zijn geen idee hoor. Maar misschien is dat een idee wel 3 flessen maar bijv die 2x 180ml veranderen naar 150ml? Misschien heb je er wat aan. Succes inidergeval!

één jaar geleden

En drinkt ze pap als je dit in een fles aanbiedt?

één jaar geleden

Kan je niet contact opnemen met de kinderarts? Ik vind het persoonlijk een beetje “gevaarlijk” om adviezen aan te nemen als je bij een kinderarts loopt op dit gebied🤔, helemaal als er nog onderzoeken lopen.. Als ze niks wilt eten en drinken maar wel haar flesjes zou ik eventueel navragen of het oké is als je even terug gaat naar je oude schema totdat je het onderzoek gehad hebt..

één jaar geleden

Reactie op Roos Anne

Volgens mij deed ik de fles in de ochtend al wat minder zodat ik daarnaast ...
Het punt is dat ze dus verder dan die 50 gram fruit echt niks binnen krijgt op die flessen na dan, dus om die dan ook nog minder te geven..

één jaar geleden

Reactie op Lupin

En drinkt ze pap als je dit in een fles aanbiedt?
Nee dat lukt haar ook nog niet

één jaar geleden

Reactie op Hallo1234---

Kan je niet contact opnemen met de kinderarts? Ik vind het persoonlijk een ...
Opzich is er niks gevaarlijks aan alleen advies vragen, en van de kinderarts moeten we zelf een beetje kijken wat werkt voor haar aangezien ze het zelf ook niet meer weten, het gaat ons erom of ze wel voldoende krijgt op het moment en aankomt, we kunnen de kinderarts niet even makkelijk bellen om het te overleggen.

één jaar geleden

Het punt is dat ze dus verder dan die 50 gram fruit echt niks binnen krijgt ...
Ik zou dan inderdaad even navragen of het goed is dat je even terug gaat naar je oude schema. Erg lastig voor jullie ook! Kan me voorstellen dat je je zorgen maakt. Hoop dat de onderzoeken snel uitsluitsel voor jullie zullen bieden😘

één jaar geleden

Opzich is er niks gevaarlijks aan alleen advies vragen, en van de kinderart ...
Wat vervelend! Snap ik ook wel hoor! Snap dat het dan ook erg lang aanvoelt totdat je de afspraak hebt staan

één jaar geleden

Laat je vooral door de kinderarts adviseren hier over, maar wat ik bij al mn kinderen heb gedaan en waar de jongste van nu 11 maanden al maanden op zit qua schema is als volgt: 6.30 uur ontbijt met brood Daarna flesje 150+ 5 10.30 uur fruit 11.30 lunch met brood Daarna flesje 150+5 14.30 uur yoghurt met een maisstengel 17.00 uur avondeten 18.30 uur flesje 150+5 Bij ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes drinkt ze water. Mijn oudste zoon is geboren met een nierafwijking en hij vond de overgang van borst/fles voeding naar water en thee heel moeilijk. Dronk eigenlijk gewoon niks. De kinderarts zei toen, maakt eigenlijk niet uit wat hij drinkt... als hij maar drinkt. Wij zijn toen verdunde crystal clear gaan geven zonder koolzuur en dat dronk hij als een tierelier binnen 2 weken. Daarna kon de crystal clear steeds minder in verhouding met het water en na een week of 4 dronk hij gewoon water. Wellicht zou dit een idee zijn, in overleg met de arts. Wat ik vooral zou doen is eerst vast voedsel aanbieden en dan een flesje. Duidelijke routine er in van ontbijt, lunch, avondeten. En het snack en fruit moment omdraaien. In de ochtend fruit en in de middag wat "lekkers" Hoop dat je er iets aan hebt!

één jaar geleden

Hoe geef je het vaste voedsel? Gepureerd of stukken (Rapley). Of misschien eerst vast voedsel aanbieden en dan een fles? Kan misschien ook nog wat uitmaken. Ik heb echt geen idee. Onder de 1 is melk gelukkig nog de hoofdvoeding maar ik snap je zorgen. Ik zou verder het advies je arts opvolgen, of een second opinion vragen bij een andere kinderarts. Succes!

één jaar geleden

Reactie op LeZaay

Hoe geef je het vaste voedsel? Gepureerd of stukken (Rapley). Of misschien ...
Ohhh daar hebben we alles geprobeerd, we lopen ook bij 2 logopedisten en we lopen al in 2 ziekenhuizen omdat onze eigen kinderarts zelf al een second opinion wilde omdat ze het daar niet meer weten. Jaa daarom zit ik misschien in twijfel om toch gewoon 4 flessen te doen, het was van de kinderarts ook een laatste wilde gok om te kijken of dat werkt, maar aangezien ze nu nog wel even wat extra gewicht mag hebben..

één jaar geleden

Maar 3 flessen met de hoeveelheid vaste voeding die ze eet is wel weinig lijkt me. Is het geen optie om voorlopig gewoon 4 flessen te blijven geven? Daarnaast wel vast voeding aan blijven bieden natuurlijk. Maar zo weet je zeker dat ze dan genoeg binnenkrijgt. Vast voeding komt vanzelf wel een keer goed denk ik dan. Ken niemand die op zijn 18e nog steeds alleen maar melk dronk 😌 Onze zoon van 10 mnd krijgt nu 3/4 flessen van 180+6. Daarnaast ‘s ochtends fruit en water, tussen de middag 1 boterham en water, ‘s middags wat groente/fruit/yoghurt en ‘s avonds avondeten en water.

één jaar geleden

Laat je vooral door de kinderarts adviseren hier over, maar wat ik bij al m ...
Jaa bedankt! 😘 Maar het hele vaste voedsel eten gaat hier totaal nog niet, we bieden het aan maar ze wilt het nog niet

één jaar geleden

Reactie op Gigix

Maar 3 flessen met de hoeveelheid vaste voeding die ze eet is wel weinig li ...
Jaa dat dacht ik eigenlijk dus ook.. en ze verwachten dat ze met een jaar ook nog niet eet dus dan denk ik alles wat ze nu dan binnenkrijgt van de melk is nog mooi meegenomen, bedankt voor je mening!😘

één jaar geleden

Jaa dat dacht ik eigenlijk dus ook.. en ze verwachten dat ze met een jaar o ...
Ik hoop dat het snel beter mag gaan met het eten en dat ze goed mag groeien! 🤍

één jaar geleden

Mijn 2jarige dochter is ook een moeilijke eter. Ze eet pas sinds een paar maanden brood. En haar fruit en warm eten eet ze nu nog steeds helemaal gepureerd. Vanaf dat ze ong 1 jaar was tot ong 1.5 jaar heeft ze ook maar 3 flessen per dag gehad met daarbij een heel klein beetje fruit. Iets anders wilde ze niet (en ze had geen interesse in eten) Hier kwam ze prima mee aan en deed ze het goed op, ze heeft met haar gewicht altijd op de middelste lijn gezeten. Alleen waren dit wel altijd 3 papflessen

één jaar geleden

Jaa bedankt! 😘 Maar het hele vaste voedsel eten gaat hier totaal nog niet, ...
Nee dat begreep ik uit je berichtje, maar ik bedoelde om dat te stimuleren zou ik de fles omdraaien met het vaste voedsel, zodat ze in elk geval honger heeft op het moment dat je vast voedsel aanbiedt.

één jaar geleden

Nee dat begreep ik uit je berichtje, maar ik bedoelde om dat te stimuleren ...
Jaa hebben we ook geprobeerd alleen is het dus dat ze geen hongergevoel heeft maar eet uit ‘gewoonte’ dus we moeten gewoon echt even geduld hebben maar daarom de twijfel van die flessen.

één jaar geleden

Ohhh daar hebben we alles geprobeerd, we lopen ook bij 2 logopedisten en we ...
Lekker 4 flessen geven dan! Vast voedsel blijven aanbieden, misschien wat meer fruit? Gezien ze dat wel eet. Ik denk dat op gewicht blijven en aankomen belangrijker is dan vast voedsel.

één jaar geleden

Reactie op LeZaay

Lekker 4 flessen geven dan! Vast voedsel blijven aanbieden, misschien wat ...
Jaa we bieden meer aan maar meer dan dit krijgt ze niet op en dan stoppen we ook gewoon. Jaa dat vind ik dus ook! Bedankt😘