41 Reacties

2 jaar geleden

Ik ben verbluft. Hier jochie van 1,5 die ik altijd heb gevoed op verzoek krijgt nu nog steeds 1 a 2 flesjes op de opvang. Ze geven zelf wel aan wanneer ze minder melk nodig hebben 💁🏻‍♀️....

2 jaar geleden

Ik zou aangeven dat jouw kindje nog flesje melk wilt. Of ze nou koemelk drinken uit een beker of borstvoeding? Lijkt mij geen probleem toch?

2 jaar geleden

Ik ben de discussie eerder ook aangegaan, maar ze geven aan dat kinderen vanaf die leeftijd meer hapjes kunnen eten en dat ook aanleren vanaf 1jr. In een echt uitzonderlijk geval zullen ze dan nog flesjes geven, maar dan moet het echt iets zijn in de trend van… dat je kind te weinig eet. Onze dochter eet haar hapjes goed, dus dat zal dus niet van toepassing zijn. Maar ik vind zelf de borstvoeding nog belangrijk vanwege de voedingsstoffen.

2 jaar geleden

Bij ons mocht het niet meer door de opvang betaald worden (kunstvoeding), als we het zelf mee gaven was het geen probleem. Wij zijn wel vanaf 1 jaar gestopt omdat onze dochter ook gewoon klaar mee was. Lijkt mij als jullie nog melk willen geven dat dit geen probleem moet zijn? Wellicht een gesprek aanvragen om het bespreekbaar te maken? Op verschillende dagen andere dingen doen, lijkt mij niet wenselijk

2 jaar geleden

Geen ervaring met bv na 1 jaar, maar m'n jongste weigerde melk uit een beker te drinken dus nog een tijdje toen ze 1 was koemelk uit de fles gegeven met 14 a 15 maanden wilde ze wel een beker dus toen met de fles (ook op de opvang) gestopt. Kindje moet toch drinken... Als je dochter uit een beker wil/kan drinken zouden ze ook de bv in een beker kunnen doen lijkt me? Open, tuit of 360, wat ze op dat moment pakt...

2 jaar geleden

Jeetje wat een onzin. Ten eerste je kindje is 10 maanden en 1 jaar duurt dus nog even. Daarbij mag je toch zelf wel even bepalen wat je kind wel of niet krijgt en hoeveel neem ik aan. Sorry maar ik zou dit dus niet pikken. Ons meisje is net 1 jaar en heeft nog 3 flessen (2x 150ml en 1x 90ml), ze geven vanzelf aan wanneer ze dit niet meer willen. Kinderarts vind ons eet schema prima. Aangeven dat je dus van plan bent om nog steeds fles/borst voeding te geven tot jijzelf aangeeft dit niet meer te doen.

2 jaar geleden

Huh? Kom je uit België toevallig? Hier bij ons (ik werk op een babygroep op een kdv) zullen wij dat nooit vragen. Vind het eigenlijk echt een rare vraag van hun. Snap het niet zo.. Hier hele persoonlijke kinderopvang dus wel beetje anders misschien

2 jaar geleden

Zon combi heb ik gedaan voor ze 1 was en dat ging prima. Dit omdat ze fles ging weigeren daar

2 jaar geleden

Ik denk niet dat het verwarrend is voor je kindje. Het is misschien wel verwarrend als ze altijd een flesje krijgt voor het slapen gaan en nu in eens niet meer. Dan heeft ze de associatie fles = slapen. Wij zijn met 11,5 maand gestopt met de fles overdag omdat ze deze niet meer nodig had. Ze krijgt nu haar dagelijkse behoefte aan melk thuis in de ochtend en in de avond dus hebben we tegen het kdv gezegd dat ze daar in principe geen (koe)melk hoeft en ze krijgt dus alleen water. Wat ik ook wil zeggen. Er kan in die 2 maanden dus nog veel gebeuren.

2 jaar geleden

Reactie op Mbaby

Huh? Kom je uit België toevallig? Hier bij ons (ik werk op een babygroep op ...
Nee Nederland :) er zal ongetwijfeld verschil in zitten helaas..

2 jaar geleden

Vind het maar stom dat zij dit gaan beslissen voor je eerlijk gezegd. Dar is 100% jouw keuze eigenlijk en je zou je niet moeten aanpassen aan hun eisen. Of ze nu een flesje geven of iets anders, wat maakt hun dat uit? Ik heb trouwens zelf nog in een kinderopvang gewerkt (België) en wij hebben nooit zo’n beslissing uit handen van de ouders genomen. We hadden dus ook baby’s ouder dan 1 jaar die gewoon nog borstvoeding uit flesjes kregen als dit was wat de ouders wilden. En dat vind ik maar normaal ook. Spreek ze dus maar hierop aan en eis maar dat ze je baby voeden zoal jij dat wilt!

2 jaar geleden

Ik werk op een kdv en vind het geen gekke vraag hoor. Bij ons gaan kindjes mee in het 1-jarig schema zoals we dat noemen. Kinderen zijn dan al wat zelfstandiger, kunnen zelf eten pakken en in hun mondje stoppen. Als je ook nog flesjes moet aanbieden omdat ouders dat per se willen..bij ons doen we dat niet. Alleen bij hoge uitzondering als er iets medisch is bijvoorbeeld. Vast voedsel de basis is vanaf 1 jaar. Fruit,brood, groente en yoghurt wordt aangeboden tijdens de eetmomenten en uiteraard water. Ik begrijp de vraag dus wel.. en je kunt toch alsnog smorgens en savonds bv aanbieden thuis? Als ze dan overdag gewoon goed eet en drinkt zie ik het probleem niet zo.. en ik denk dat het voor je kindje niet zal uitmaken dat ze 2x in de week net een ander voeding schema heeft.

2 jaar geleden

Borstvoeding is en blijft aangewezen tot 2 jaar. Je kan eventueel vragen om de borstvoeding in een beker aan te bieden?

2 jaar geleden

Ik zou gewoon smorgens en na je werk en savonds borstvoeding geven, lijkt me het gemakkelijkste. Verder denk ik niet dat het echt kwaad zal kunnen om 2 dagen een ander schema te hebben voor je kindje

2 jaar geleden

Reactie op Mira Y

Nee Nederland :) er zal ongetwijfeld verschil in zitten helaas..
Ah oke, anders had ik het ergens nog wel begrepen want daar gaan sommige dingen want anders dan jn Nederland. Ik vind eerlijk gezegd niet dat ze je iets mogen verplichten. Natuurlijk is het fijn als kinderen vanaf 1 jaar mee kunnen doen met het schema. Zo is er nog meer rust op de groep. Maar als een ouder nog wel graag bv wil geven dan vind ik het best raar dat dat niet mag. Maarja, ik denk dat je kindje er zomaar geen last van heeft ook op het kdv. Ze hebben het vaak druk (de kinderen), worden bezig gehouden en wennen heel snel. Ze hebben zo door dat het op het kdv anders is dan thuis. Ik zou je geen zorgen maken daarover 😊!

2 jaar geleden

Reactie op Kikkertje91

Ik werk op een kdv en vind het geen gekke vraag hoor. Bij ons gaan kindjes ...
Maar wat is dan het verschil tussen een bakje yoghurt aanbieden of een flesje moedermelk? Beide kan een 1 jarige waarschijnlijk zelf eten/drinken. Borstvoeding is ook op deze leeftijd belangrijk voor een kindje en een ander zou toch niet moeten bepalen wanneer het overdag niet gegeven kan worden? @ts: in jouw geval zou ik op mijn strepen blijven staan, jouw kindje dus jouw beslissing! Borstvoeding overdag is overigens heel normaal voor oudere kindjes, vooral als ze daar zelf nog gewoon om vragen. Ik zou ook even vragen wat het probleem dan precies is? En niet akkoord gaan met "zo doen we het nu eenmaal".

2 jaar geleden

Ik werk zelf op een babygroep en vanaf 1 jaar geven wij eigenlijk ook geen flessen meer. Maar dit wordt altijd besproken met de ouders. Voordat een kind 1 jaar wordt bespreken wij het nieuwe ritme. Als ouders toch graag willen dat we een fles geven, dan doen wij daar niet moeilijk over. Ik zou het dan ook gewoon overleggen met de kdv.

2 jaar geleden

Reactie op mama0693

Borstvoeding is en blijft aangewezen tot 2 jaar. Je kan eventueel vragen om ...
Dit vind ik wel een goed idee!

2 jaar geleden

Drinkt je kindje overdag nog borstvoeding, ik had ook begrepen dat de fruit , groente als voeding geldt en ze 2 keer op een dag melk / bv drinken. Hier alleen smorgens en savonds een melk fles en overdag , water , diksap of thee. Mijn zoontje drinkt op het kdv vanaf 9,5 maanden geen melkfles meer.

2 jaar geleden

Bij ons gaven ze vanaf 1 ook geen hapjes en melk meer. Ons zoontje dronk het met 1 jaar ook niet meer terwijl hij met 10 maanden nog op 3/4 voedingen zat. Dus geen paniek want wellicht laat je kindje zelf de voedingen al wel vervallen. Ik zou indd voorstellen het in een bekertje aan te bieden. Ik heb tot 15 maanden bv gegeven en overdag thuis gaf ik hem overdag ook nog een snackje aan de borst en op Kdv kreeg hij dit niet. Nooit problemen mee gehad