19 Reacties

4 jaar geleden

Een baby mag 10% van zijn geboorte gewicht in ieder geval afvallen. Maar contact opnemen met de vk is nooit verkeerd lijkt mij om te kijken wat je kunt doen om te zorgen dat hij niet verder afvalt

4 jaar geleden

Als het goed is dan heeft je kraamverzorgende contact opgenomen met je verloskundige en besproken wat te doen. Geef je bijvoeding? Want als het 10% word dan is het “erg” en zou je naar het ziekenhuis moeten(wil je niet bang maken) ikzelf ben kraamverzorgende. En tot 7% afvallen mag 8% is ook niet spannend. Maar dan moet je wel nakolven en in een flesje geven. Ben benieuwd wat je kraamverzorgende je heb verteld wat je moet doen en wat haar stappen zijn ook m.b.t. Je verloskundige.

4 jaar geleden

Een baby mag 10% van zijn geboorte gewicht in ieder geval afvallen. Maar co ...
De vk maakt zich niet zo zorgen. Maar de reactie van de kraamzorg daardoor ben ik aan t twijfelen, 🙈

4 jaar geleden

Bij mijn dochter ook gehad, geboren met 38 weken en woog 2800 gram, dus nog wel wat kleiner, en 8% afgevallen. Maar ik kolfde inderdaad om bijvoeding in een flesje te geven, ook omdat ze die eerste week nog niet altijd goed aanhapte. Daarnaast gaf de vk het advies het thuis lekker warm te maken, 23 graden haha. Dan hoeven ze minder energie te besteden aan zich warm houden. Ze zei: desnoods ga je zelf in je korte broek zitten haha. Ik heb toen ook extra Kraamzorg dagen gekregen, maar was net ervoor eigenlijk al goed gekomen!

4 jaar geleden

Reactie op ~kinderwens2~

Als het goed is dan heeft je kraamverzorgende contact opgenomen met je verl ...
De kraamverzorgster heeft contact opgenomen met de VK. Zij maakt zich niet zo druk en zei dat t even op gang moet komen omdat ik een KS heb gehad. De kraamverzorgster reageerde hysterisch waardoor ik ging twijfelen, van ja wat moet ik nu doen dan?? De VK zei niet kolven, de kraamverzorgster wil dat ik wel ga kolven. Morgen komt de VK langs voor controle’s enz.. De kraamverzorgster komt ook voor dag 9 om te wegen, hier had zij niet zoveel zin in en meer aan t klagen over dr werk en dat ze dan weer langs moet komen om alleen maar te wegen en dan weer door naar een andere gezin. En dat de VK snel langs moest komen zodat zij ook weer verder kan gaan. En de de VK ook niet aan t juiste eind trekt omdat zij heel de dag de baby ziet. Pfff wat moet ik hiermee. Kan dat er ff niet bij hebben. Heb ook tegen haar gezegd als t je niet bevalt dan is daar de deur.

4 jaar geleden

Reactie op sannerenee

Bij mijn dochter ook gehad, geboren met 38 weken en woog 2800 gram, dus nog ...
Hij hapt de borst goed. En heeft plast en poept goed en zijn temp is ook goed. Hij was 40 gr aangekomen en de volgende dag was t stabiel en de dag daarna was hij 20gr afgevallen🙈 Nog nooit meegemaakt en hij is onze 3de. T kan je zo onzeker maken.

4 jaar geleden

Reactie op pixel-24

De kraamverzorgster heeft contact opgenomen met de VK. Zij maakt zich niet ...
Nou idd. Ik snap die kraamverzorgende wel. Want jullie zijn haar verantwoording. Maar als je alleen nakolft dan kan dat geen kwaad hoor. Je kolft dan maar 10 cc ofzo en geeft dat in een flesje. Ik zou met je vk morgen overleggen hoe of wat. Want als het wel meer afgevallen is dan ben je verder van huis en moet je wel bijvoeden. Wij moeten dan stappen ondernemen. Vind het eigelijk beetje gek dat je vk zich geen “zorgen” maakt. Maar je kraamverzorgende is ook een beetje gek dan met paniek zaaien. Ik zou morgen afwachten. En ze mogen 2 weken doen om op geboorte gewicht te komen. Dus alle onsjes zijn al wat.

4 jaar geleden

Reactie op ~kinderwens2~

Nou idd. Ik snap die kraamverzorgende wel. Want jullie zijn haar verantwoor ...
Ohh oke 2 weken dat geeft een beetje geruststelling. Omdat ik dat ook aan de kraamzorg heb gevraagd zit er een tijdbestek aan vast en zij gaf aan dat hij voor vrijdag zoveel gr aan moet komen en anders naar t zkh. Ik begrijp dat de kraamverzorgster bezorgd is maar formuleer t dan ff iets anders. Dus ik wacht t even af tot morgen. Bedankt voor de geruststelling.

4 jaar geleden

Ik heb ook een ks gehad en mijn zoontje was na een aantal dagen 12% afgevallen. Was toen nog in het ziekenhuis en mijn zoontje werd elke dag door de kinderarts gezien ivm afvallen. Uiteindelijk bleek dat ik niet genoeg melkproductie had en het aan de borst drinken hem zoveel energie kostte dat er niks over was om te groeien. Daarom toen gekolfd, dit in flesje gegeven en daarna kunstvoeding als aanvulling. Na 2 weken besloten om te stoppen met borstvoeding en hij is nu 8 weken, drinkt prima, groeit fantastisch en is lekker vrolijk! Laat je ook niet te gek maken, zeker als hij goed op temperatuur blijft en niet suf is. het komt wel goed!

4 jaar geleden

De verloskundige en de kraamverzorgster samen in een ruimte zetten en zeggen dat ze nu een eenduidig plan opzetten voor jou. En de ik zou doodleuk de kraamverzorgster zeggen dat ze met klachten over haar werk of haar planning naar de werkgever moet gaan tenzij ze liever hert dat ik het doe.. Overigens is het wel belangrijk dat je zoontje stabiliseert/stijgt in gewicht. Mijn kraamzorg woog pas 15 minuten na de voeding. En dan had mijn zoontje geplast. Ze heeft een keer de luier erbij gewogen 120 gram woog dat ding. Dat was de 6e dag en ze zei als je nou iets later had geplast was je boven je geboortegewicht..

4 jaar geleden

Reactie op Prikplant

De verloskundige en de kraamverzorgster samen in een ruimte zetten en zegge ...
Ze had vandaag ook gewogen net na hij had geplast en gepoept. en zo is het de afgelopen dagen ook gegaan.

4 jaar geleden

Het beste is om op een vast tijdstip te wegen. En ik weeg zelf helemaal bloot. Alleen schone luier aan. Maar die haal ik eraf van het gewicht. Het is gewoon vervelend helemaal als dat je onzeker maakt. Kan inderdaad ook zo zijn dat je weinig melkproductie hebt. Ik heb gewerkt in een gezin borstvoeding ging super, voldoende poep en plas luiers en alsnog toch afvallen. Gekolfd een paar dagen en toen kwam de kleine aan. Het kan net ff dat helpen om het omslagpunt te maken. Om dat laatste beetje bij een flesje te geven. Ikzelf moest dat ook doen mijn zoontje was 8% afgevallen maar ik wist dat het goed zat en mijn kvz ook. Toch moest ik nakolven er kwam hooguit 10 cc uit maar de volgende dag zat er toch wel wat aan. Je kan ook met je hand kolven weet niet of dat zal lukken maar dan hoef je geen kolf. Alle kleine beetjes helpen.

4 jaar geleden

Hoe is het gegaan vandaag? Aangekomen en wat zei je vk? Groetjes ❤️

4 jaar geleden

Reactie op ~kinderwens2~

Hoe is het gegaan vandaag? Aangekomen en wat zei je vk? Groetjes ❤️
Hi VK is geweest en de kleine ziet er goed uit. Er is contact opgenomen met de lactatiedeskundige en zij moet mij nog terug bellen. Was vandaag weer afgevallen wel weer op een andere weegschaal. En de vk zei om meer op mijn voeding te letten. En veel yoghurt en kwark te eten

4 jaar geleden

Best geen flesje gebruiken als je kolft. Probeer met lepeltje of een bekertje. tepel-speenverwarring gaat je productie helemaal geen goed doen. Klopt wat je zei over sectio en vocht vasthouden. Dat is een vals hoog startgewicht. Hetzelfde geldt voor epiduralekindjes.

4 jaar geleden

Als je een spuitje hebt, voor medicijnen ofzo, dan kan je die goed gebruiken om gekolfd melk te voeden. Bij mijn dochter moest ik mijn pink aanbieden en dan moest ik naast mijn pink het spuitje langzaam leeg spuiten in haar mondje. Ter voorkoming van de tepelverwarring enzo

4 jaar geleden

Reactie op pixel-24

Hi VK is geweest en de kleine ziet er goed uit. Er is contact opgenomen met ...
Oké ja die kan je helpen met meedenken inderdaad. Ja dat brengt je productie ook goed op weg verder. Goed eten. Hopen dat je hulp krijgt met die lactatiekundige en dat je kleintje snel groeit. Gelukkig gaat het goed.

4 jaar geleden

Reactie op ~kinderwens2~

Oké ja die kan je helpen met meedenken inderdaad. Ja dat brengt je producti ...
Hij is aangekomen🎉 Lactatiekundige is net geweest, alles zag er goed uit ( tongriempje enz.. ) En advies is om aan 1 borst zolang als hij wil te laten drinken ( eventueel een boertje laten of verschonen en daarna weer aan de zelfde borst voeden. Blijkbaar krijgt hij meer lactose melk binnen.

4 jaar geleden

Reactie op pixel-24

Hij is aangekomen🎉 Lactatiekundige is net geweest, alles zag er goed uit ( ...
Jeey 🎉 gelukkig voor jullie. Nu gaat het snel. 💙