7 Reacties

12 dagen geleden

Ik heb zelf in het begin ook een tepelhoedje gebruikt ivm vlakke tepels. Na een aantal dagen kon ik het zonder doen omdat hij het aanhappen had geleerd. Het werkt bij mij om de tepel een beetje voor te bereiden door erin te knijpen of door de eerste paar slokken met hoedje te doen en daarna verder zonder. Hopelijk heb je er wat aan!

12 dagen geleden

Reactie op Me+1

Ik heb zelf in het begin ook een tepelhoedje gebruikt ivm vlakke tepels. Na ...
Nou dat biedt in ieder geval perspectief op een leven zonder tepelhoedje 😅 dankjewel!

12 dagen geleden

Hier ook begonnen met een tepelhoedje maar na consult van lactatiekundige was het niet meer nodig. Het schijnt eigenlijk bijna nooit fysiek nodig te zijn bij vlakke tepels, als je een goede aanhaptechniek hebt. Dus hopelijk kan de lactatiekundige straks helpen!!

12 dagen geleden

Ik heb bij de eerste ook met tepelhoedje gevoed. Bij de tweede nooit mee begonnen en ging ook goed! Heb wel een online cursus gedaan wat mogelijk wel handvaten heeft gegeven tot het goed aanleggen.

12 dagen geleden

Dit is fijn om te horen, dames! :) dankjewel voor jullie info!

12 dagen geleden

Ik ben ook begonnen met een tepelhoedje, maar ben daarmee gestopt na een consult bij een lactatiekundige. Ik kreeg het advies om mijn borst voor te bereiden, door met mijn duim en wijsvinger de tepel naar buiten/voren te duwen. Je pakt je tepel dan precies langs de rand van je tepelhof vast; wijsvinger aan de ene kant en duim aan de andere kant. Je hebt je hand dan in een u-vorm (of c-vorm; ligt eraan hoe je je baby hebt liggen). Dit werkte bij mij echt perfect en na een tijdje ging het aanhappen ook zonder voorbereiding perfect.

12 dagen geleden

Vlakke tepels zijn geen reden voor tepelhoedjes in principe, met een diepe aanhap maakt de vorm van de tepel eigenlijk helemaal niet uit. Dit heb ik geleerd van Teddy Roorda, dikke tip om te volgen op instagram!