15 Reacties

2 jaar geleden

Appel is ook een van de dingen die ik echt spannend vond. Ook omdat hier best een groot verstikkingsgevaar in zit. Tot een jaar gaf ik het alleen verwerkt ergens in (havermout bv) zodat het zacht is. Of ik gaf het geraspt. Vanaf 1 jaar ben ik het gaan geven in hele dunne plakjes. Op de foto staat wat solid starts er over zegt. Maar omdat mn dochter een propper is met eten ben ik met appel iets voorzichtiger geweest.

2 jaar geleden

Ik heb appel ook altijd spannend gevonden dus ik pakte dan ook eigenlijk vaak zachter fruit. (banaan, kiwi, aardbeien, bessen etc) Hij is nu net 2 en eet eigenlijk pas een paar maanden echt appel in stukjes 🙈

2 jaar geleden

Hier doe ik de appel altijd raspen tot een 1,5 jaar en daarna hele dunne plakjes

2 jaar geleden

Ik rasp de appel, en dan gaat het er met veel plezier in. Misschien ook wat voor jou om te proberen.

2 jaar geleden

Reactie op Peony94

Appel is ook een van de dingen die ik echt spannend vond. Ook omdat hier be ...
ja hier geen proppen, ik denk dat ik het gewoon ga proberen. hij hapt ( tot nu toe dan) nog heel netjes alles van alles af. ook het brood/komkommer etc maar raspen is ook een goede optie!

2 jaar geleden

Ik doe de appel even 2 minuten koken, dan is het goed af te happen. Als ze ouder worden doe ik hele dunne (en lange) plakjes, dat is ook goed af te happen.

2 jaar geleden

Ja! Maar ik schil en snijd ze in kleine stukjes en dan even de magnetron is, dan worden ze wat zachter!

2 jaar geleden

Hoe eerder je ermee begint hoe veiliger Op solidstarts staat hoe je het kan aanbieden. Uit mijn hoofd hoor je het te stomen en dan een stuk geven

2 jaar geleden

Ik volg met dit soort dingen Solid Starts, dus gaf op die leeftijd dunne schijfjes.

2 jaar geleden

Hier ook volgens Solid Starts aangeboden. Met 6 maanden halve of kwart schijfjes gekookt en daarna af laten koelen. En later rond 10 maanden inderdaad hele dunne schijfjes.

2 jaar geleden

Ik rasp de appel ook in het begin, echt ideaal!!

2 jaar geleden

Ik droomde de appels toen altijd even kort, gewoon in schijfjes met een zeefje op een laagje water. Worden ze ook zacht van en blijven de smaak en vitamines behouden.

2 jaar geleden

Geef gewoon een hele (geschilde) appel! Kan je kindje er alleen maar kleine hapjes ‘afschrapen’ met die kleine tandjes

2 jaar geleden

Ik heb altijd alles in kleine stukjes gesneden, en bij druiven en bessen doe ik dat nog steeds. Uiteindelijk leren ze heus wel grotere stukken te eten, ik vind dat het risico op verstikking niet waard. Ze zijn nog zo klein, de rest komt later wel.

2 jaar geleden

Ik heb altijd alles in kleine stukjes gesneden, en bij druiven en bessen do ...
Mijn dochter eet trouwens alles nu prima, hele banaan, hele appel etc. Ze is nu 2 geworden. Nooit rapley oid gedaan. Dus vandaar mijn overtuiging dat het echt wel goed komt als je het snijdt.