12 Reacties

één dag geleden

Sorry maar dat is toch normaal voor een kind van 6 maanden? Ik snap dat het zwaar is als je werkt, maar ik vind het niet raar dat ze nog vaker wakker wordt. Slaapt ze in de middag nog veel? Misschien dat inkorten? Succes!

één dag geleden

Mijn zoontje is 9 maanden en wordt elke nacht 3x wakker voor een flesje. Hij slaapt bij ons in de kamer. Helaas is dat gewoon z’n ritme en accepteer ik dat. Wij werken ook fulltime. Ik lees mee.

één dag geleden

Volgens mij is dat volstrekt normaal. En dan heb je denk ik nog geluk dat het maar 2 keer is....

één dag geleden

Dit is heel normaal, ons zoontje van bijna 2 jaar wordt ook nog 2 keer per nacht wakker. Als het voor jullie makkelijker is om snel weer in te slapen is bij jullie op de kamer prima toch? Het wordt er helaas bij met jonge kinderen

één dag geleden

Het is inderdaad vrij normaal. Misschien moet ze wat indrukken verwerken van de opvang en opa en oma, omdat ze dat eerder niet gewend was. Dat is best een grote overgang als ze hiervoor fulltime thuis was. Soms helpt het op eigen kamertje leggen voor wat meer rust, mijn zoontje werd ook van mijn gedraai wakker, maar dan moet je inderdaad wel wat verder lopen 's nachts. Kan je afwisselen met je partner? Dat die ook probeert om te troosten of flesje geven?

één dag geleden

Ik denk dat je (hier ook zo 1) 'verwend' bent met een doorslaper tot voor kort? Ik begrijp wel dat je dan ineens moet wennen aan (meerdere malen) gewekt worden in de nacht. Helaas hoort het er (in periodes) bij, je hebt geen garantie dat ook al slaapt je baby normaal door, dat dat zo blijft. En zeker met de veranderingen en alle nieuwe indrukken nu, is het echr heel normaal dat dit op deze manier wordt verwerkt. Je hebt kans dat het weer beter wordt als ze goed gewend is en de prikkels kent en aankan, maar het kan ook zijn dat het nu voorlopig even zo blijft. Ik zou haar nu zeker nog even op jullie kamer houden, enerzijds omdat ze je meer nodig heeft en ook om nu niet nog meer veranderingen aan te brengen voor haar. Én ik denk zelf dat het minder belastend is dat als ze wakker wordt en al in je kamer ligt, dan dat je er telkens heen moet. Sterkte iig!

één dag geleden

Ik kan me voorstellen dat dat taai is als jullie eerst wel doorsliepen. Helaas ook hier herkenning. Onze zoon van ruim 2 wordt ook nog 2 keer per nacht wakker en op de leeftijd van 5 a 6 maanden soms wel 6 keer. Het hoort erbij. Ik zou het aankijken en zelf zoveel mogelijk bij tanken in de weekenden en avonden.

één dag geleden

Onze dochter heeft denk ik een weekje of drie doorgeslapen rond de leeftijd van 4 maanden. Daarna werd ze weer elke nacht wakker. Heel af en toe slaapt ze een nachtje door. Ze is nu bijna 15 maanden, maar wordt nog minimaal 1 keer, regelmatig 2 keer en soms zelfs 3 x per nacht wakker. Onze zoon van bijna 4 slaapt ook periodes niet door snachts (vaker niet dan wel).

één dag geleden

Mijn tip is vooral bijslapen wanneer je kan. Ga lekker vroeg naar bed. Accepteer dat dit zo is, want het is echt heel normaal.

één dag geleden

Las de titel en dacht 'chill'. Sorry daar heb je niks aan, maar wellicht zet het iets in perspectief. Je kan alleen maar accepteren, het is heel normaal voor een baby, en vaker ook dus (onze ervaring tot 1 jaar). Maar je komt er met gebroken nachten ook op je werk, je kan meer aan dan je denkt 💪

21 uur geleden

Reactie op VolhardendeHorizon249717

Las de titel en dacht 'chill'. Sorry daar heb je niks aan, maar wellicht ze ...
Dat dacht ik ook😉 Het hoort erbij, is echt normaal in de ontwikkeling (wakker worden is zelfs beschermend tegen wiegendood) en je went er echt aan. Mijn slaap is mij heilig maar ook ik heb eraan moeten geloven. En het wordt beter!

20 uur geleden

Heel normaal inderdaad, ze compenseert de nabijheid ‘s nachts