45 Reacties

12 dagen geleden

Is een draagdoek een optie voor je? Onze jongste was/is ook een moeilijke slaper. Die redde de tijden die jullie kindje slaapt bij lange na nog niet, haha. Een draagdoek zorgde hier voor wat slaapmomentjes op de dag :-)

12 dagen geleden

Hoe slaapt ze als ze op jou mag slapen? Of in een draagzak? De mijne sliep op die leeftijd nog helemaal niet in een bedje overdag, dat kwam veel later pas. Laten huilen vind ik met vijf weken al veel te snel, het is nog maar een baby die vooral geborgenheid nodig heeft. Mss heb je iets aan de Liefde van een moeder-podcast

12 dagen geleden

Reactie op Herfstrood

Hoe slaapt ze als ze op jou mag slapen? Of in een draagzak? De mijne sliep ...
Op mij goed en op me man ook. Draagdoek of zak helemaal niet. Maar ik heb ook nog een peuter van 2.5 jaar lopen. Dus van 10.30 tot 20.30 op mij laten slapen is geen optie.

12 dagen geleden

Reactie op Summer18

Is een draagdoek een optie voor je? Onze jongste was/is ook een moeilijke s ...
Werkt ook niet. Als ik al een blikje open trek schrikt ze wakker en is ontroostbaar tot de volgende voeding.

12 dagen geleden

Wat is precies het probleem? Als ze overdag steeds her en der korte slaapjes kan doen, is ze dan verder wel tevreden?

12 dagen geleden

Reactie op Pappel

Wat is precies het probleem? Als ze overdag steeds her en der korte slaapje ...
Dat ze korte slaapjes doet vind ik niet erg. Maar zodra ze wakker wordt zet ze het op een krijsen. Dan pak ik er vast. Leg er op me borst en zodra ze slaapt leg ik er weer terug. Na 10 min weer wakker. Geldt ook voor t wandelen of in de box of wipstoel. Draagdoek helpt ook niet. Want kan niet eens normaal een blikje cola open trekken of ze schrikt al wakker. Ik ben ook niet van plan op me tenen te lopen. Want dan krijg ik dus net als me oudste dochter dat ze van elkaar dingetje wakker schrikt ( zoals de toilet door trekken ) Me jongste heeft geen poepbroek, heeft geboerd of op mij of me partner borst gelegen. Maar heb ook nog een peuter rond lopen van 2.5 die ook aandacht wil.

12 dagen geleden

Hier werkt inbakeren en dan de wandelwagen in. En dan stuk wandelen of de rockit baby eraan! Die laat de wandelwagen wiebelen. Bij ieder slaapje doe ik hem inbakeren..

12 dagen geleden

Klinkt raar. Maar al bij een osteopaat gespecialiseerd in babys geweest? Onze zoon kon niet lekker slapen en werd steeds wakker. Daarna wat huilerig en alles. Die bleek zijn nek en rug aardig vast te hebben zitten. Zat een flinke spanning in. Na 4 sessies was dat opgelost. Sliep hij nog niet lang. Maar hij was wel happy en vrolijk daarna en kon prima even zichzelf vermaken.

12 dagen geleden

Reactie op Mirthe0219

Hier werkt inbakeren en dan de wandelwagen in. En dan stuk wandelen of de r ...
Bij ons zit ze in een puckababy want het inbakeren vond ze niet fijn. En die rockit kan ik me in verdiepen. Is misschien een goeie.

12 dagen geleden

Reactie op Miloutje

Klinkt raar. Maar al bij een osteopaat gespecialiseerd in babys geweest? On ...
Nog niet. Heb er wel aan zitten denken. Maar ze zit ook in een sprongetje heb ik het idee. Als het daarna nog aanhoud wil ik het wel in overweging brengen.

12 dagen geleden

Ik heb niet echt heel veel tips, maar; Moonie white nose Beertje / of gewoon white nose erbij proberen. 🥰

12 dagen geleden

Het is niet erg als je kindje van zó jong iets langer wakker is. Mooie wakkere momenten op een dag zijn juist heel fijn. Je kindje hoeft niet op een plek zoals een box/schommelstoel te kunnen slapen. Dat zijn plekken om te spelen. Een draagzak of kinderwagenbak kan helpen op de goede momenten met wat wiebelen en donker maken. Dutjes van 30 minuten zijn heel normaal!! En huilen op deze leeftijd ook, want dat is hun enige communicatiemiddel om je te laten weten dat ze je nodig hebben. Je kindje heeft 9 maand in jouw buik gezeten en heeft jou nodig deze weken. ❤️ een paar uur achter elkaar wakker zijn op deze leeftijd is ook normaal!! Uren achter elkaar slapen ook! Dus maak je niet te druk en kijk naar je kindje wat ze nodig heeft… ❤️ dat is het allerbelangrijkste

12 dagen geleden

Reactie op AEMM

Dat ze korte slaapjes doet vind ik niet erg. Maar zodra ze wakker wordt zet ...
Op je tenen lopen zou ik inderdaad niet doen, en ook logisch dat je haar niet op je borst kan laten slapen. Ze slaapt wel in de avond, nacht en ochtend heel goed, misschien helpt het om het overdag slapen een beetje los te laten? Mijn zoontje wilde op die leeftijd graag bij ons zijn en deed vaak mini dutjes op schoot, op de bank, in de buggy, in de draagzak, we legden hem zelfs op tafel als wij gingen eten, als ie dan echt moe was dutte hij in en schrok dan ook vaak weer wakker na een tijdje. Hij was verder super vrolijk, wilde alleen gewoon niet in z’n eentje ergens liggen. Dus wij lieten het gaan en hij voegde zich maar gewoon een beetje naar onze bezigheden. Lang slapen in een bedje overdag ging hij echt pas later doen.

12 dagen geleden

Reactie op AEMM

Werkt ook niet. Als ik al een blikje open trek schrikt ze wakker en is ontr ...
Hmm dat ze zo lang ontroostbaar is lijkt me trouwens wel een probleem, maar wel opvallend dat ze zich dan laat troosten met melk. Misschien dan wat eerder aanleggen of voeden?

12 dagen geleden

Ons kindje sliep de eerste paar weken eigenlijk alleen maar op ons of direct naast ons. Dat werkte het allerbeste. Wij vonden haar ook absoluut geen slechte slaper. Eerder een heel goede slaper, zeker wanneer we dichtbij haar waren. Die kleintjes hebben nog zoveel geborgenheid nodig en sommige kindjes slapen nu eenmaal vooral met die geborgenheid. Persoonlijk zou ik een baby van 5 weken echt nooit laten huilen, ik vind dit advies van het CB ook best bijzonder omdat een kindje van 5 weken echt nog niet kan 'leren' hoe je moet slapen. Ik zou zoveel mogelijk dutjes op jou of op je partner te laten doen aangezien dat wel werkt. En natuurlijk wil dat niet altijd even goed, zeker niet als er nog een peutertje rondloopt. Wandelen werkt goed zeg je. Dan is de wandelwagen in de woonkamer (of waar je ook gaat) misschien ook een optie. Touwtje eraan en lekker schommelen, zoiets? Probeer te werken met wat er wél werkt voor je baby en probeer daarin je weg te vinden. It's a hard knock life met zo'n newborn, dat sowieso, maar probeer in te spelen op je baby's behoeften en daarin je weg te vinden. Veel succes mama, you rock! 🤟🏼

12 dagen geleden

Reactie op Pappel

Hmm dat ze zo lang ontroostbaar is lijkt me trouwens wel een probleem, maar ...
Doen we ook al. Alleen je merkt wel het verschil als we er 3 of 4 uur tussen laten. Als we 4 uur tussen laten drinkt ze veel meer als dat we er 3 uur tussen laten .

12 dagen geleden

Reactie op Pappel

Op je tenen lopen zou ik inderdaad niet doen, en ook logisch dat je haar ni ...
Misschien dat als ik haar overdag in de box leg dat het misschien wel gaat inderdaad. Dat kan ik nog proberen.

12 dagen geleden

Reactie op Samen met jou.

Ik heb niet echt heel veel tips, maar; Moonie white nose Beertje / of gewoo ...
Heb haar zelfs in de box gelegd met white noise. Werkt helaas niet.

12 dagen geleden

Wij kregen hetzelfde advies van het consultatiebureau en werden daar erg onzeker van. Maar toen heb ik me bedacht: je baby heeft 9 maanden lang heerlijk in jouw buik gezeten en is vervolgens de buitenwereld in “geslingerd”. Ik zou ook dicht bij papa of mama willen zijn 🙊 bij ons was een draagdoek echt een uitkomst. Dicht bij ons, maar wij toch onze handen vrij. Na een week of 4 merkten we dat ze hier minder behoefte aan heeft en slaapt ze inmiddels helemaal zelfstandig in haar eigen bedje (nu 3,5 maand oud). Lieve mama, ik snap dat het echt pittig is, maar koester ook de momentjes dat je kleintje op schoot bij je slaapt 🩷 mocht je eens willen sparren, dan voeg me even toe als vriend hier!

11 dagen geleden

Reactie op Lauravde95

Wij kregen hetzelfde advies van het consultatiebureau en werden daar erg on ...
Dat is dus ook een beetje t probleem. Ik heb haar al in een draagdoek gedaan of draagzak. Maar zodra ze lekker slaapt tegen me aan en ik trek een blikje open. Is het weer huilen. Mijn peutertje is ook heel erg druk waar ze ook weer wakker van schrikt. Dus ik weet niet waar ik goed aan doe. En naar een andere kamertje gaan is ook geen optie. Of op me tenen lopen. Van me peutertje kan ik dan al helemaal niet verwachten.