20 Reacties

2 jaar geleden

Overdag nog niet (pas na een jaar gedaan met onze oudste, omdat ze s avonds niet meer in slaap kwam), maar we beginnen de dag wel op een vast tijdstip, anders slapen ze een gat in de dag! (luxe probleem! 😅😂). Hierdoor wil de jongste haar flessen wel vraag op vaste tijden, vaste voeding gaan we volgende week mee beginnen.

2 jaar geleden

Hier vanaf het begin gedaan bij onze tweeling en nu zalig ritme! Nu ze in ritme zitten laat ik ze weleens wat langer slapen, bijvoorbeeld het middagslaapje zodat we het derde dutje kunnen overslaan! Meestal slapen ze 1-1,5u in de ochtend, 2-2,5u in de middag en om 18.45-7.30 voor de nacht😃

2 jaar geleden

Reactie op hanneke84-24

Hier vanaf het begin gedaan bij onze tweeling en nu zalig ritme! Nu ze in ...
Hoi Hanneke! Wat is nu jouw precieze ritme? Wij hebben op aanraden van slaapcoach drie dutjes doorgekregen, maar merken dat ze vaak langer wil slapen en het derde dutje moeilijk gaat. Dus we willen kijken naar zoiets als jij nu doet

2 jaar geleden

Hij moet een beetje in een ritme om z'n zus naar school te brengen en te halen. Ik moet zeggen dat het veel rust heeft gebracht. Flessen en hapjes op dezelfde tijden, komt hij zelf ook voor trouwens. Slapen in de ochtend tot max 10 uur, tussen de middag moet hij eruit om 1345 uur voor school en leg hem er uiterlijk 12 uur in. En in de middag uiterlijk 17 uur er uit. Moet zeggen dat hij gister pas 1645 uur sliep, dan deed ik een keer tot 1730 uur. Heb dus ritme maar er is ruimte om iets te schuiven. In het weekend zijn we ook wat makkelijker maar komt hij nu zelf op de tijden.

2 jaar geleden

Ik maak mijn dochter overdag altijd wakker voor de fles of hapjes. Met een uitloop tot een half uur.

2 jaar geleden

Paar keer gedaan, was drama. Zoontje was makkelijk baby zolang je hem maar liet slapen.

2 jaar geleden

Hier alles losgelaten. Voeden en slapen op verzoek.. was gewoon drama anders. Slapen op schema ging niet, zat makkelijk een uur te wiegen. En eten op schema deed ze ook niet, dan weigerde ze gewoon mijn borst! 😬 Nu is ze 4,5 maand en ik merk dat er vanzelf een soort ritme in komt. Sinds een maand heeft ze een vaste bedtijd rond 19u. (Hiervoor tussen 21-23u). Een droomvoeding rond 22:30 en daarna komt ze zelf tussen 05-07u voor melk waarna we soms nog verder slapen als het vroeg was. Ze slaapt 3-5 korte slaapjes verdeeld over de dag. En voeden gebeurd sochtends elke 3 uur en richting de avond steeds vaker.

2 jaar geleden

Reactie op Linde97

Hoi Hanneke! Wat is nu jouw precieze ritme? Wij hebben op aanraden van sla ...
7.30 opstaan 8u fles 9.30 fruit 10-11 slapen 12u fles 13-15.00/15.30 slapen 16u fles 17u groenten 18.30 fles en naar bed Zit wel wat speling op hoor,… maar globaal is dit dagelijks ons ritme!

2 jaar geleden

Wij hebben onze tweeling ook wakker gemaakt , nu slapen ze van 12-14 en van 19u tot 7.30. Zo kregen we inderdaad een ritme.

2 jaar geleden

Onze dochter van 5 maand maken we niet wakker, met 1 uitzondering: sochtends om 8u als ze naar de gastouder moet. Zelf heeft ze wel een duidelijk dag en nacht ritme, vanaf een uur of 20.30 wil ze nog 2 voedingen met een slaapje tussendoor en vanaf dan niet meer gestoord worden zegmaar. Overdag kunnen we heel makkelijk herkennen wanneer ze moe is, meestal na 1,5 tot 2 uren wakker. Maar dat is wel afhankelijk van wat ze doet, speelt ze op de vloer of gaan we zwemmen dan kan ze na 1 uur al moe zijn. Omdat ik het slapen dan niet wil rekken heeft ze overdag geen vaste slaaptijden. In bed leggen voordat ze zelf aangeeft dat ze moe is heeft ook geen zin (ben ik een uur bezig en slaapt ze vervolgens onrustig). Borstvoeding krijgt ze wanneer ze zin heeft, of dat nou voor of na het slaapje is. Dit werkt voor ons, ze kan overal mee naar toe (nog). Maar zowel mijn man als ik letten dus goed op wanneer ze een rustig plekje in de kinderwagen nodig heeft.

2 jaar geleden

Mijn zoontje werd rustiger toen we hem zijn eigen ritme lieten bepalen. Het was even een paar dagen dat het schakelen was, maar hij pakte het mooi op. Vervolgens was er best een ritme te zien waar wij ons op kunnen instellen. Vervolgens gekeken wat voor hem het beste werkt qua wakkertijd, aangezien hij soms langer wakker bleef dan anders en er dan toch iets meer last van had. Wij pakken nu dus zijn ritme qua duur slaap en hoe laat wakker, maar gebruiken de wakkertijd die goed blijkt te werken.

2 jaar geleden

Hier sliep ze gewoon overdag heel slecht... daardoor zijn we begonnen met op vaste tijden naar bedje brengen ...en als ze op vaste tijden naar bed gaan moeten ze natuurlijk wel moe genoeg zijn. In het begin waren we hier wat vrijer in, dan moest ze voor 8 uur uit bedje, anders gingen de slaapjes gewoon niet. Nu is ze 1 en ze doet het super op vaste tijden. Soms wil ze een slaapje extra in de middag... maar dat werkt gewoon niet... dan is de avond gewoon drama dus dan maak ik haar wakker na een dutje van 45 min. Ik doe dan gewoon haar deur open, meestal is ze dan al wakker. En ook het eten gaat op vaste tijden. Hier doet ze het prima op het ritme... en dat ritme heeft ze grotendeels zelf aangegeven. Enne het is geen strikt schema, alleen ze eet gewoon beter en slaapt gewoon beter met vaste tijden.. net als ik 😎

2 jaar geleden

Wij maken haar sinds ze ongeveer een half jaar is af en toe wakker. Ik principe doen we slapen en eten op verzoek, maar soms wil ze rond 17.30 uur naar bed. Dan maken we haar tussen 18.00 en 18.30 weer wakker voor het avondeten, evt douchen en de laatste voeding en dan gaat ze iets later dan normaal (normaal is 19.00 bij ons) naar bed. De rest van de dag volgen we haar in haar ritme. We vonden het wel spannend om niet te rekken, maar juist te laten slapen en weer wakker te maken, maar dit gaat tot nu toe heel goed bij ons!

2 jaar geleden

Mijn dochter slaapt overdag super. Soms zo goed dat ze over de 4 uur tussen voedingen heen gaat. Wat doen jullie in zo'n geval, wakker maken of laten slapen?

2 jaar geleden

Reactie op Rachelle1989

Mijn dochter slaapt overdag super. Soms zo goed dat ze over de 4 uur tussen ...
Lekker laten slapen! Dan zal ze het nodig hebben ❤️

2 jaar geleden

Hier werd steeds gezegd dat ik hem in een ritme moest krijgen en dus vaak op mijn verzoek wakker maakte etc. Nou drama was het. Daarna het helemaal losgelaten en eens gekeken wat hij uit zichzelf deed. Hij had al snel een natuurlijk ritme. Verschilt her en der een halfuurtje.

2 jaar geleden

Reactie op MrsFlamingo

Lekker laten slapen! Dan zal ze het nodig hebben ❤️
Ze werd zelf na 4,5 uur na dr eerste voeding wakker!!! Soms moeten we ook wat meer vertrouwen hebben en het los laten 🥰

2 jaar geleden

Ik maak ze alleen doordeweeks 's ochtends wakker (als ze rond 7 uur nog niet uit zichzelf wakker geworden zijn), omdat ik iedereen aangekleed en eten gegeven wil hebben voordat ik zelf naar mn werk moet. Verder ben ik ervan overtuigd dat ze de ene dag meer slaap nodig kunnen hebben dan de andere, dus ik volg bij de baby losjes het 234-ritme, maar kijk altijd naar haar signalen en laat haar zelf wakker worden na een dutje.

VRIEND

2 jaar geleden

Nee nooit gedaan, ze kreeg vanzelf een ritme.

2 jaar geleden

Reactie op Rachelle1989

Mijn dochter slaapt overdag super. Soms zo goed dat ze over de 4 uur tussen ...
Ik maak wel wakker anders gaan de nachten slechter. Kwestie van uitproberen denk ik.