44 Reacties

2 jaar geleden

Lieve Samsz, dit is voor een 6.5 maand oude baby niet volgens de lijn der verwachtingen. Wat zegt het consultatiebureau tegen je? Ik zou dit zeker oppakken en laten onderzoeken. Was hij heel erg vroeg geboren omdat hij nu nog maat 56 heeft?? Heeft hij in het begin wel jet grijpreflex gehad of helemaal niet? Ook heel vreemd dat hij zelf dus totaal niet beweegt wanneer je hem op een plek legt. Ik wil je niet ongerust maken maar ben liever eerlijk: ik denk dat er iets "mis" is en zou zsm een professional/deskundige/kinderarts ofzo laten kijken naar je lieve zoontje. Hou ons op de hoogte wat ze zeiden! Sterkte meid

2 jaar geleden

Reactie op Claudiahvh

Lieve Samsz, dit is voor een 6.5 maand oude baby niet volgens de lijn der v ...
Nee met 3,400 kilo geboren heel vreemd die zeggen dat het goed is geen zorgen alle baby’s groeien op hun eigen manier

2 jaar geleden

Vanaf 6 maanden hoort een baby best wat dingen te doen. Zeker z'n hoofdje tillen.

2 jaar geleden

Hoi Samsz, ik sluit me aan bij Claudia. Ik heb een dochter van 7 maanden en de dingen die jij benoemt kon zij rond de 4/5maanden al. Ook een kleintje dus qua groei past ze nog 62. Uiteraard volgt ieder kindje z’n eigen pad, maar er zijn wel bepaalde handelingen die elk kindje om en nabij dezelfde tijd moet kunnen motorisch gezien. Aangezien onze kindjes even oud zijn, denk Ik dat de laatste keer consultatiebureau voor jou ook al een tijdje terug is? Er gebeurt veel in een paar weken, dus ik zou zeker contact opnemen. En anders ga je gewoon naar je huisarts als je dat prettiger vindt. Wie weet is het niks, dan ben je teruggesteld. Mocht er wel iets aan de hand zijn, dan is het ook fijn om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen. Succes ☺️

2 jaar geleden

Hoe zwaar is je baby op dit moment ??

2 jaar geleden

Reactie op Lilo89

Hoe zwaar is je baby op dit moment ??
Ja precies. Is hij wel goed aangekomen de laatste maanden? En is je kindje verder alert?

2 jaar geleden

Het kan hoor dat hij iets langzamer ontwikkelt, maar dit lijkt op de redenen waarvoor onze kinderarts (is ze onder controle voor iets anders) onze dochter nu verder aan het onderzoeken is en zij is nu bijna 5 maanden. Langs de huisarts voor een verwijzing naar de kinderfysio en/of kinderarts zou ik aanraden. Als het dan alsnog gewoon zijn eigen ontwikkeling is, dan is dat prima, maar dan weet je dat.

2 jaar geleden

Wij worden streng gevolgd door de fysio, ze horen bij 6 maanden echt al een tijd hun hoofd te kunnen optillen. Ik zou er wel iemand naar laten kijken..

2 jaar geleden

Zou het allemaal met het consultatiebureau bespreken

2 jaar geleden

Reactie op A-nne

Zou het allemaal met het consultatiebureau bespreken
Eens! Mss beginnen met de jeugdverpleegkundige bellen, vertellen dat je je zorgen maakt en dat je wil dat er een keer extra naar hem gekeken wordt. Dan kun je die keer al je vragen stellen, en als je dan nog zorgen houdt, kun je zelfs vragen of ze een doorverwijzing voor je maken naar de kinderarts in het ziekenhuis voor een second opinion. Laat je niet wegzetten met het idee dat je “moeilijk doet” of overbezorgd bent. Een keertje extra kijken kan echt geen kwaad.

2 jaar geleden

Met veel dingen denk ik; ieder kindje ontwikkelt op zijn/haar tempo en dat komt uiteindelijk wel, alleen bij deze vind ik het een ander verhaal. Bij 6 maanden moet je kindje echt wel zijn hoofdje rechtop kunnen houden.. ik zou sowieso even iemand ernaar laten kijken.

2 jaar geleden

Ik zou hier echt even door een arts naar laten kijken. Sommige dingen kun je scharen onder 'ieder kind ontwikkeld zich op z'n eigen manier' maar ik vind het wel zorgelijk als een baby van 6.5 maand z'n hoofdje niet omhoog kan houden.

2 jaar geleden

Hi Samsz, Ik herken een stukje van je verhaal. Onze dochter (wel te vroeg geboren) liep/loopt ook achter in haar motorische ontwikkeling. Maar ook het eten verliep/verloopt moeizaam. Wij hebben lang fysio gehad. Ze kunnen echt kleine tips geven om jullie zoontje te helpen. Voor fysio heb je geen verwijzing nodig van arts. Je kan natuurlijk overleggen met CB of huisarts. Wij zijn er nog lang niet en ik weet dat Lieke gewoon wat trager is dan ‘normaal’ en dat ze af en toe een extra zetje nodig heeft van iemand extern (fysio, preverbale logopedie). Ga je zorgen bespreken en samen kan je stappen nemen. Hopelijk heb je hier iets aan.

2 jaar geleden

Ik zou ook een proffessional mee laten kijken. Hoe vaak en hoe lang doe je tummy time met de kleine en wanneer ben je hiermee begonnen? Gaat je kleine naar de opvang of gastouder?

2 jaar geleden

Ik denk dat het, zoals anderen ook aangeven, belangrijk is om je zorgen te uiten. Bij het cb of de huisarts? Ik lees dat je al bij het cb geweest bent, misschien is het dan fijner om naar de huisarts te gaan? Zij kunnen ook helpen om naar een goede fysio e.d. te gaan. Misschien is je zoontje wat trager in zijn motoriek/ontwikkeling, maar misschien heeft hij wel hulp erbij nodig. Misschien is er iets anders. Dat is vanaf een forum niet te zeggen, maar goed dat je om ervaringen vraagt! Ik schrik wel van reacties als 'Ik denk dat er iets mis is.' Tips lijken me fijner dan schrik geven. Maargoed, lieve Samsz: Zorg goed voor je zoontje, hopelijk krijg je antwoorden op je vragen en kan het cb/de huisarts je hier ook mee helpen. En laat je ons weten hoe het verder met je zoontje en jou gaat? 😘

2 jaar geleden

Reactie op Lilo89

Hoe zwaar is je baby op dit moment ??
5,6 kilo

2 jaar geleden

Reactie op L1107

Ja precies. Is hij wel goed aangekomen de laatste maanden? En is je kindje ...
Alert wel aankomen niet

2 jaar geleden

Reactie op samsz

5,6 kilo
Voor 6,5 maand vind ik dit ook vreselijk weinig. Zeker als hij geboren is met 3400 gram! Mijn zoontje is 13 weken en weegt meer, tilt zijn hoofd op en draagt maat 62. En hij is heeeeel gemiddeld, dus niet bizar groot. Ik maak me niet snel zorgen, maar in dit geval zou ik héél snel aan de bel trekken.

2 jaar geleden

Reactie op samsz

5,6 kilo
Je kunt de curve intekenen en volgen in het groene groeiboekje van het cb (of in de bijbehorende app), dan kun je zien of ie mooi een lijn volgt of dat die lijn mss afbuigt. Die curves zijn gebaseerd op gemiddelden, dus er moeten ook hele kleine baby’s zijn om op die gemiddelden uit te komen. Als de vader en jij als baby ook allebei heel klein waren is het niet zo gek. Maar als jullie allebei supergroot zijn, is het weer minder logisch dat ie zo langzaam aankomt. En toch idd nog een keer aan de bel trekken bij je huisarts of CB hoor! (Bij ons riepen ze wekenlang “ze volgt haar eigen lijn” en dat we ons geen zorgen moesten maken. Maakten we ons eindelijk geen zorgen meer, hoorde ik bij de volgende controle: “nou, die lijn buigt nog steeds af hè?” 🤦🏼‍♀️) Dus altijd naar je eigen gevoel blijven luisteren ook. Als jij je zorgen maakt, om het gewicht of andere ontwikkeling, dan is dat meer dan voldoende reden om aan de bel te trekken. Go mama! 😘

2 jaar geleden

Reactie op samsz

5,6 kilo
Mijn zoontje is nu 12 weken en weegt 6,1 kilo. Ik denk dat het verstandig is om aan de bel te trekken. Dan kunnen ze uitzoeken waarom je kleintje weinig aankomt. Of er misschien een rede is dat er niet genoeg wordt gedronken. Goed dat je dit op het forum hebt gezet. Dat betekend dat je je gevoel volgt en weet dat er iets niet klopt. Blijf bij je moeder gevoel, dan zit je altijd goed. Heel veel succes en sterkte❤