8 Reacties

2 maanden geleden

Klinkt als de 6 maanden slaapregressie

2 maanden geleden

Reactie op Ourbabyjourney鉂わ笍

Klinkt als de 6 maanden slaapregressie
We waren nog maar net uit de 4 maanden slaapregressie馃ゲ zij heeft een week erna super goed geslapen en daarna ging het weer bergaf en nu is het gewoon dramatisch馃槩

2 maanden geleden

Reactie op Echo2

We waren nog maar net uit de 4 maanden slaapregressie馃ゲ zij heeft een week ...
Ja heel herkenbaar hoor.. Vermoeiend ook vooral

2 maanden geleden

Oh, dit herken ik zo goed. Denk je het ene te hebben gehad... komt het volgende. Met 6 maanden kunnen ze ook vaker wakker worden van honger. Misschien helpt het om nog naar het eetschema te kijken en evt iets meer vaste voeding te introduceren. Wij hebben ook zo'n moment gehad en ik begin altijd eerst met het voedingsschema. Daaraan sleutelen helpt meestal waardoor het "weer goed" komt.

2 maanden geleden

Reactie op VNG

Oh, dit herken ik zo goed. Denk je het ene te hebben gehad... komt het volg ...
Ja idd馃ゲ een goeie tip, dankjewel! Ze eet wel al groentepap maar nog niet zoveel..daarom zijn we ook nog niet aan fruitpap begonnen (om te vermijden dat ze haar groentepap dan misschien helemaal niet meer wilt). We zitten nu ook net in de fase waarin ik de bv aan het afbouwen ben. Het zijn nogal wat veranderingen natuurlijk 馃ス

2 maanden geleden

Herkenbaar! Onze zoon sliep tot 6 maanden eigenlijk prima, vaak 1x per nacht wakker (rond 4uur)voor de voeding, prima dus. Vanaf 6 maanden werd het 2x wakker, toen 3x wakker en toen idd elk uur, max 2 uur. Heeft bij ons aangehouden tot 18 maanden... Toen was ik er zo klaar mee en zooo moe, dat we slaaptraining gestart zijn. Gewoon zelf, zonder slaapcoach. Na 2 nachten sliep hij door! 1e 2 weken nog wel af en toe even wakker, maar geen voeding meer nodig. En na 3 weken sliep hij praktisch elke nacht door. Heel soms heeft hij nog even een aai over zijn bol nodig. Dus niet echt tips, vooral herkenning en ik hoop met je mee dat het bij jullie niet tot 18 maanden duurt... Onze dochter sliep vanaf 3,5 maand door, maar werd ook soms ineens weer wakker voor 1 soms 2 voedingen. Duurde bij haar vaak een week en dan sliep ze ineens weer een paar weken door. Daarom bij onze zoon ook niet actief iets gedaan, totdat ik echt niet meer kon. Elk kind is anders, dus volg vooral je moeder hart.

2 maanden geleden

Reactie op IkbenTessa

Herkenbaar! Onze zoon sliep tot 6 maanden eigenlijk prima, vaak 1x per nach ...
Jeetje, dat moet een vermoeidende periode geweest zijn voor jullie.馃槷 Wat voor slaaptraining hebben jullie dan gedaan?

2 maanden geleden

Reactie op Echo2

Ja idd馃ゲ een goeie tip, dankjewel! Ze eet wel al groentepap maar nog niet z ...
Ja, dat zijn idd toch veranderingen waar ze aan moeten wennen. Ik ben zelf niet zo voorzichtig geweest met fruithap. Als ze groentehap een beetje proeft, dan oefent ze toch en went aan de smaak. Hetzelfde geldt voor fruit. Ze zullen naar mijn idee niet ineens alleen maar fruit eten zolang je blijft afwisselen. En hier was de structuur ochtend fruit en middag groente, waardoor ze 2 keer per dag iets kon proeven en proberen. Weet niet of je nog kunt ophogen in flessen (zelf bv dus niet zoveel verstand van), maar wellicht is dat nog een optie.