18 Reacties

één jaar geleden

Bij ons wilde onze zoon in die fase op zn buik slapen😣 gelukkig wel alleen overdag, dan kon ik hem in de box leggen en in de gaten houden. Maar sinds ik dat probeerde sliep hij super goed. Is wel weer overgegaan, weet niet meer exact wanneer.

één jaar geleden

Herkenbaar. Misschien niet wat je wilt horen maar mijn dochter heeft grotendeels op mij geslapen tot ze 5 maanden was en tot 9 maanden tussen ons in. Inderdaad niet wat aangeraden wordt, maar ik wist het anders ook niet meer. Ik nam het maar voor lief en gaf haar waar ze behoefte aan had. Nu ruim 13 maanden en slaapt heerlijk in d'r eigen bed.

VRIEND

één jaar geleden

Eerst vonden we het eng en probeerde we wakker te blijven. Maar dit was onhaalbaar. Dus naast de uren in draagzak ook op bed op de buik van pappa of mamma geslapen. Dan goed van de rand gaan liggen en deken zo dat ze er iets af kon rollen ofzo. On praktijk sliepen we dan ook licht dat we van elk dingetje wakker werden maar beter dan vechten tegen de slaap. Volg je eigen gevoel of dit fijn en veilig voelt of niet.

één jaar geleden

Mijn dochter sliep de eerste drie maanden ook alleen maar op de borst. Heb zelfs een poosje halfzittend geslapen. Niet ideaal en ook niet het meest veilig maar dat was de enige manier om allebei nog wat slaap te krijgen. Het werd vanzelf beter en ze sliep kort na die drie maanden zonder problemen in haar eigen bedje. De eerste maanden hebben ze gewoon een enorme behoefte aan huid op huid, wordt vanzelf minder.

één jaar geleden

Reactie op SnnevL

Herkenbaar. Misschien niet wat je wilt horen maar mijn dochter heeft groten ...
Oei 5 maanden lang is inderdaad wel heel pittig. Ik heb stiekem de hoop dat ze na 3 maanden genoegen neemt om naast me te slapen.

één jaar geleden

Reactie op 2020mama

Eerst vonden we het eng en probeerde we wakker te blijven. Maar dit was onh ...
Ja we moeten wel, we hebben volgens mij alles wel geprobeerd.. het is alleen wel onwijs vermoeiend omdat je inderdaad helemaal niet in je diepe slaap komt.

één jaar geleden

Verder nog iemand?

één jaar geleden

Hier hetzelfde, werdt vanzelf beter. Nu valt ze met 16 weken bijna zelfstandig in slaap. Soms nog een beetje sussen of een extra keer de speen erin maar meer niet. Gewoon elke dag een keer het ledikant aanbieden. Geen strijd van maken want het ledikant moet leuk blijven.

één jaar geleden

Hier ook tot ruim 3 maanden vrijwel alleen op de borst geslapen. Sliep ook niet in de wandelwagen of de auto. Overdag sliep ie bij mij in de draagzak zodat ik op z'n minst even eten kon pakken voor mezelf en een keer naar buiten kon. Na 3 maanden ging het stukje bij beetje beter!

één jaar geleden

Reactie op Irener

Hier ook tot ruim 3 maanden vrijwel alleen op de borst geslapen. Sliep ook ...
Ben je blijven oefenen met slaapjes in het bedje aanbieden? Ik ben daar voor nu namelijk mee gestopt, ondat het voor nu kansloos heeft en ze daarna alleen maar moeilijker in slaap valt omdat te moe wordt.

één jaar geleden

Reactie op 23a

Ben je blijven oefenen met slaapjes in het bedje aanbieden? Ik ben daar voo ...
Ik deed dat wel, maar maar 1 slaapje per dag. Ga niet elk slaapjes de strijd aan, dat is voor niemand leuk.

één jaar geleden

Reactie op 23a

Ben je blijven oefenen met slaapjes in het bedje aanbieden? Ik ben daar voo ...
Ik ben wel regelmatig blijven oefenen maar niet ieder slaapje, dan had ik liever dat ie bij mij even goed sliep zonder gedoe. En het lag er ook een beetje aan hoe ik zelf te pas was en of ik de strijd aan wou gaan. Beetje je eigen gevoel in volgen denk ik en doen wat voor jou en je kindje passend is. Als je het even niet aanbiedt omdat dat rustiger is voor beiden is dat toch ook prima lijkt me

één jaar geleden

Anderen die het zelfde probleem hebben ervaren? Ben benieuwd wanneer het over is gegaan. Mijn partner en ik kunnen bijna niet meer van vermoeidheid 😔

één jaar geleden

Heel herkenbaar.. snachts sliep ze gelukkig wel op haar rug in bed maar overdag wilde ze dit echt niet. Alleen bij ons op de borst. sinds wij haar op buik leggen slaapt ze. Het is niet ‘veilig’ volgens de normen, maar goed zij slaapt en is tevreden en wij ook. Helemaal omdat t op een gegeven moment snachts ook niet meer op de rug lukte. Ze slaapt nu al een poosje overdag en snachts op haar buik. Wel met een alarm matje er onder wat de ademhaling meet, gewoon voor ons eigen gevoel. Zij slaapt in de nacht bij ons op de kamer en overdag staat de babyfoon met camera aan, dus altijd wel soort van toezicht.

één jaar geleden

Reactie op 23a

Anderen die het zelfde probleem hebben ervaren? Ben benieuwd wanneer het ov ...
Wat vervelend! Slaapt ze ook bij je partner op de borst? Zo ja; afwisselen en in shifts slapen, het is niet anders. Of nadat ze bij je in slaap valt tussen jullie in leggen op de buik met jouw hand bij haar gezicht zodat ze je kan ruiken? Heel flauw maar; het is een fase gaat vanzelf over. Ben nu zwanger van #3 en kijk nu al uit naar het heerlijke geknuffel en geslaap op m’n borst. Ze worden zo snel groot. ♥️

één jaar geleden

Bij ons qas in de wandelwagen een eindje wandelen een uitkomst

één jaar geleden

Ik las dat je een reflux baby hebt? Daar is dit helaas heel normaal gedrag voor (het niet kunnen wegleggen) omdat ze het gewoonweg niet prettig vinden op hun rug/alleen. Hier slaapt onze kleine sindskort in de nacht in haar eigen bedje, maar daarvoor ook steeds op ons. Inbakeren, whitenoise, de prikkels wegnemen, elke dag oefenen met bedje, goed letten op wakker tijden en de 5s methode gebruiken voor slapen helpt ons. Wij geven de voeding van 19 uur boven in een donkere kamer. Voor ons lijkt de routine en voorspelbaarheid dagelijks te helpen. Ook de leefregels volgen voor reflux en overdag dragen in de draagdoek (dit schijnt ook te helpen voor de slaap in de nacht).

één jaar geleden

Bij ons ook reflux en verborgen reflux. Op z’n rug slapen lukt totaal niet, we waren helemaal op, want hij wilde alleen maar op ons slapen (op z’n buik dus). Sinds we hem op z’n buik laten slapen, slaapt hij zoveel beter. Het is spannend de eerste keren, maar hij heeft zo’n sterke nek en rug en ligt regelmatig met z’n hoofdje de andere kant op. Als hij wakker is, laten we hem wel vaak spelen op z’n rug onder de babygym. Als we dat minimaal een half uur na z’n voeding doen (we laten hem tussendoor boeren en na de voeding een half uur rechtop) dan kan dat wel en zien we hem ook lachen naar de speeltjes. Door het buikslapen hebben wij een totaal andere baby, veel tevredener. Hopelijk kan dit bij jouw baby ook een oplossing zijn