22 Reacties

4 jaar geleden

Direct heen gaan en oppakken.. ze is nog zo klein. Wees aub overtuigd als ik zeg dat je ze nog niet verwend! Lekker bij je houden. Ze hebben zo lang in een klein holletje gezeten met alleen jou als wereld.. ze snappen nog niet dat ze eenmaal ter wereld in een ledikantje moeten slapen zonder zich onrustig te voelen.. Lekker oppakken en knuffelen 🥰luister naar je eigen gevoel en niet naar anderen 😘

4 jaar geleden

Persoonlijk ben ik daar niet van. Als je kindje huilt (vooral zo jong) zal dat naar mijn mening niet voor niets zijn.. ons kindje sliep al in een ledikant maar wel met een babynestje. Misschien geeft dat haar een wat ‘beter’ gevoel? 🤗 Je geeft aan veel meningen te krijgen van andere.. lastig is dat. Wat zegt jouw gevoel?

4 jaar geleden

Mijn kindje heeft een enorme hekel aan slapen. Hij vertoont wel moeheidssignalen, maar of ik hem nou ervoor, tijdens of erna wegleg: hij moet even huilen. En dit doet hij ook als hij naast of op me slaapt. Ik probeer hem af te leiden tijdens het wegleggen (zingen of verhaal vertellen) en blijf bij hem tot hij rustig is (of slaapt). Maar ik pak hem niet op, want dan is de kans op slaap verkeken. Hij is nu 4 maanden en dit heb ik gaandeweg geleerd. Dus eigenlijk wil ik zeggen: kijk naar wat je kindje nodig heeft en naar wat past bij jouw persoonlijkheid. Luister niet naar mensen die zeggen dat een kind moet huilen, maar ook niet naar mensen die zeggen dat ze dat nooit zouden doen (in mijn geval zou hij dan dus nooit slapen). Luister naar jullie, en dan zal je als moeder uiteindelijk zien wat jullie samen fijn vinden.

4 jaar geleden

Hij sliep toen ook al in ledikant, maar ik moet bekennen dat hij daar maar 1-2× per dag ligt (ok ok 1x haha). De rest vd dag naast mij op bed, op mij, naast me op de bank, naast me in de box, bij mij in de kinderwagen, etc.

4 jaar geleden

Ik ben persoonlijk een voorstander van niet laten huilen. Ik laat en liet mn zoontje nooit huilen (hij huilt ook wel heel weinig hoor). Maar er zit voor mij wel een verschil tussen normaal huilen om prikkels te verwerken en ecjt over stuur en verdrietig huilen. Ik heb geen iedee of je dit al bij je baby hebt ontdekt Maar ik deed vanaf het moment dat hij in eigen bed ging slapen (3 maanden) In bed leggen kus i love you slaaplekker en tot morgen en dan loop ik weg. Gaat hij huilen gewoon normaal ga ik naar hem toe aai hem over zn bol en probeer hem te sussen. Maar als hij echt iver stuur raakt of is pak ik hen direct op. Ze moeten leren dat ze op je kunnen vertrouwen en laten huilen kan hun het gevoel geven van dat ze in de steek worden gelaten en aan hun lot worden over gelaten. Nu sinds mn zoontje 8 maanden is weet hij dar hij ksn huilen om aandacht en dat herken ik ook. Dan reageer ik er niet echt op dan ga ik alleen naar hem toe leg ik hem weer goed kus enz en dan loop ik weer weg.maar daar moet je allemaal achterkomen en uit vinden. Dus als je bijv nog geen verschil hoort tussen de huiltjes dat is ook niet erg! Alleen ik persoonlijk kon en wou mn mannetje niet laten huilen toen hij nog zo klein was en zelfs nu nog niet

4 jaar geleden

Dit soort posts vind ik dan ook echt gemeen. Alsof een moeder die geen nachtvoeding geeft een slechte moeder is. Alsof spugen altijd een reactie is op alleen zijn. Deze vrouw speelt in op het enorme verantwoordelijkheidsgevoel van een jonge moeder en gaat eraan voorbij dat niet alle kinderen hetzelfde zijn. Van een moeder die wel nachtvoeding geeft met 18 weken (want dat past bij hem), maar vind dat je elkaar niet altijd zo moet veroordelen op parenting style.

4 jaar geleden

Reactie op Boysmom90

Dit soort posts vind ik dan ook echt gemeen. Alsof een moeder die geen nach ...
Ik ben het met je eens! Ieder kindje is anders en je moet tog echt allemaal zelf uitzoeken hoe en wat e waarom en wel huiltje wat is en alles dat is bij elke baby anders.

4 jaar geleden

Denk dat je zelf het beste kan horen wat voor huiltje het is. Ken je Dunstan baby taal? Bij het moe-huiltje liet ik het soms even een paar minuten gaan, omdat je dan weet dat slaap de enige oplossing is. Duurt het langer, is het voor mij het teken dat het hem niet lukt zichzelf te kalmeren, dus heeft hij hulp nodig: even troosten, wiegen, aan de borst of wat dan ook. In het 'ergste' geval een rondje buiten lopen in de kinderwagen. Zou niet lang of hard laten huilen.. lijfje maakt dan cortisol (stress hormoon) aan en dan wordt inslapen alleen maar moeilijker.

4 jaar geleden

Ik laat mijn kinderen niet huilen. Als ik zelf pijn,verdriet heb of verward ben, wil ik ook getroost of gerustgesteld worden. Waarom zou ik dat mijn bloedeigen kind niet geven?

4 jaar geleden

Mijn zoontje jammert soms een beetje, dit laat ik wel een paar minuten toe. Als het echt huilen is ga ik direct naar hem toe. Vandaag toevallig weer geprobeerd in zijn bedje te slapen en na 5 minuten jammeren viel hij in slaap 😀 veel kinderen hebben dat jammeren even nodig om in slaap te komen. Maar dat is wel echt anders dan huilen.

4 jaar geleden

Ligt eraan wat voor huiltje het is. Ik kan heel goed aan haar merken wanneer ze huilt omdat ze moe is. Dan laat ik haar vaak even huilen en met 10 min is ze dan vaak in slaap. Als ze hysterisch gaat huilen ga ik wel naar haar toe. Probeer haar dan wel eerst in bed te troosten, als dat niet lukt even samen zitten in haar kamer en dan weer terugleggen. Ik heb wel geleerd dat in bed leggen als ze nog niet moe is geen zin heeft, ook is ze al 1,5 uur wakker. Als ze dan 30 min later wel signalen afgeeft leg ik haar weg en slaapt ze vrij snel.

4 jaar geleden

Ligt er inderdaad heel erg aan wat voor huiltje het is. Is het echt krijsen of meer jammeren? Toen mijn dochter zo oud was heb ik het eens één keer geprobeerd om haar even te laten huilen een paar minuutjes in plaats van 'oh oké ze wil niet slapen, ophalen maar' en toen was ze binnen een paar minuten toch in slaap gevallen. Maar als ze echt overstuur is, zal dat niet lukken en heeft ze gewoon troost nodig.

4 jaar geleden

Nooit een baby laten huilen, zeker zo’n jonge baby. Jammeren is iets anders dan huilen. Ik ga altijd naar mijn zoontje toe voor een aai of een speentje of een kusje. Hem laten weten dat ik er altijd ben. Mijn zoontje slaapt inmiddels wel in zijn eigen bedje (nu 10 weken oud) maar in het begin eindeloos met hem op m’n borst geslapen ❤️

4 jaar geleden

Lastige tijd hé? En je moet als ouder al zoveel dingen weten en kunnen. Ik vond het ook superlastig en liet mijn dochter nooit lang huilen. Maar op een avond was ik zelf zooo moe dat ik echt niet meer kon. Het duurde eve voor ik mezelf bij elkaar had geraapt van de bank, ze heeft toen heel eventjes maar liggen huilen, misschien 5 min. En ze was stil! Dit heeft mij wel geleerd dat er verschil is tussen huilen en jammeren. Natuurlijk moet het voor jezelf goed voelen. Ik denk dat ouders zelf heel goed kunnen horen wanneer je kindje je echt nodig heeft of zichzelf in slaap jammert. Maar dat heeft tegelijkertijd ook tijd nodig.. Daar kom je alleen achter door 't af en toe te proberen. Meestal als er echt iets is, dan zwelt het huilen alleen maar aan. Als er niks is dan zwakt het af. En dat hoor je alleen maar door het even af te wachten. Nogmaals het moet voor jezelf goed voelen. Oja.. 9 weken is ook nog wel echt klein hoor! En je kunt een kindje niet verwennen met aandacht op deze leeftijd. Als jij voelt ze heeft me nodig, dan ga je ernaar toe. Klaar. Buitenstaanders horen je kindje niet huilen. Het zal vanzelf beter gaan. Het ene kindje kan dat met 12 weken, andere baby's hebben daar 10 maanden voor nodig. Succes!

4 jaar geleden

Deze post vind ik heel overdreven. Alsof iemand dit zou doen...

4 jaar geleden

Sorry maar dit is echt zwaar overdreven hoor. Dus omdat mijn kind 12 uren slaapt vanaf 3 maanden ben ik een slechte moeder?? We laten haar niet huilen, dit kwam vanzelf. Reageer niet meteen op elk piepje nu ze bijna 6 maanden is maar als ze huilt gaan we er meteen naar toe.

4 jaar geleden

Ligt eraan wat voor huiltje het is. Ik kan heel goed aan haar merken wanne ...
Hier ook! Soms als ik hem weg leg geeft hij nog een paar keer zo'n "jammerend" huiltje en daarna valt hij in slaap. Als hij echt begin te huilen haal ik hem even uit bed om te troosten en probeer het dan opnieuw.

4 jaar geleden

Sommige kinderen/baby's hebben dit nodig om in slaap te vallen. Zolang het geen hysterisch huilen is en niet te lang duurt. Baby's hebben ook een wat ander slaappatroon dan volwassenen. Daarom moet je eigen 90 seconden wachten als een baby begint te huilen omdat dit ook in de slaap kan plaatsvinden (ook met geopende ogen) en je anders het risico loopt de baby uit zijn slaap te halen.

4 jaar geleden

Ik zei gisteren nog tegen mijn man. Ik ben zo blij dat we ons zoontje niet hebben laten huilen.