12 Reacties
3 jaar geleden
Nee , zou ik niet doen. Sommigen geven hun kind alles, maar zelf zou ik echt nog niet zulke gemengde voeding geven. Gewoon pure smaken eerst, zeker tot een jaar.
3 jaar geleden
Reactie op dris16
Daar zit ik dus ook mee! En als ik het zelf maak?
Basilicum, olijfolie, pij ...
Knoflook wordt wel aangeraden om gaar gekookt te geven, pesto is rauw. Zou denk ik basilocum, wat olijfolie en pijnboompitten pureren en dat is dan wel genoeg smaak voor zo’n kleintje
3 jaar geleden
Onze kleine eet vanaf 9 maanden met ons mee. Soms wel eens wat aangepast. Als wij bv ravioli met pesto eten krijgt hij gewone pasta. De pesto maak ik zonder kaas en zout, haal voor hem er een beetje uit en maak hem verder op smaak voor ons. Wij hebben zelf de vraag bij het consultatiebureau neergelegd of hij bv alle kruiden (incl 'pittig') mag eten, en dit mag. Ze gaf aan hierbij dat er genoeg kindjes uit andere culturen ook gewoon pittig en kruidig eten... Ik denk voornamelijk oppassen met zout en toegevoegde suikers, dus een beetje je gezond verstand gebruiken. Als het te veel is voor de kleine gaat die het echt wel aangegeven hoor.
3 jaar geleden
Is wel erg zout, dus ik zou niet teveel doen.
Maar die van mij proeven wel ook gewoon stukjes olijf en dat is ook zout. Of vingertipje soep.
3 jaar geleden
Ik maakte rond die tijd de pesto zelf door geen zout en parmezaanse kaas toe te voegen. De pesto uit een potje vond ik teveel zout bevatten.














