12 Reacties

3 jaar geleden

Nee , zou ik niet doen. Sommigen geven hun kind alles, maar zelf zou ik echt nog niet zulke gemengde voeding geven. Gewoon pure smaken eerst, zeker tot een jaar.

3 jaar geleden

Ik zou het persoonlijk nog niet doen. Het is namelijk behoorlijk zout. Tot 1 jaar hielden wij het echt zoutloos. Vanaf 1 jaar zoutloos met soms een kleine uitzondering.

3 jaar geleden

Daar zit ik dus ook mee! En als ik het zelf maak? Basilicum, olijfolie, pijnboompitten, zoutarme geraspte kaas en knoflook?

3 jaar geleden

Reactie op dris16

Daar zit ik dus ook mee! En als ik het zelf maak? Basilicum, olijfolie, pij ...
Knoflook wordt wel aangeraden om gaar gekookt te geven, pesto is rauw. Zou denk ik basilocum, wat olijfolie en pijnboompitten pureren en dat is dan wel genoeg smaak voor zo’n kleintje

3 jaar geleden

Het babypesto recept van de hapjes app doen ze mozzarella door ipv andere kazen. Dat mag blijkbaar wel. Maar onze dochter is al 1 jaar geweest, dus weet niet precies hoe het onder de 1 zit.

3 jaar geleden

Het eerste wat in me op komt: waarom zou je dat willen? Pesto heeft veel complexe smaken en texturen. Wij zijn bewust begonnen met alle smaken apart omdat dit beter schijnt te zijn voor de smaakontwikkeling. Zelfde met texturen

3 jaar geleden

Het heeft een hoog zoutgehalte volgens mij.

3 jaar geleden

Ok helder ! Ik was gewoon ff benieuwd! Dank jullie wel

3 jaar geleden

Onze kleine eet vanaf 9 maanden met ons mee. Soms wel eens wat aangepast. Als wij bv ravioli met pesto eten krijgt hij gewone pasta. De pesto maak ik zonder kaas en zout, haal voor hem er een beetje uit en maak hem verder op smaak voor ons. Wij hebben zelf de vraag bij het consultatiebureau neergelegd of hij bv alle kruiden (incl 'pittig') mag eten, en dit mag. Ze gaf aan hierbij dat er genoeg kindjes uit andere culturen ook gewoon pittig en kruidig eten... Ik denk voornamelijk oppassen met zout en toegevoegde suikers, dus een beetje je gezond verstand gebruiken. Als het te veel is voor de kleine gaat die het echt wel aangegeven hoor.

3 jaar geleden

Is wel erg zout, dus ik zou niet teveel doen. Maar die van mij proeven wel ook gewoon stukjes olijf en dat is ook zout. Of vingertipje soep.

3 jaar geleden

Ik maakte rond die tijd de pesto zelf door geen zout en parmezaanse kaas toe te voegen. De pesto uit een potje vond ik teveel zout bevatten.

VRIEND

3 jaar geleden

Nee, veel te zout.