23 Reacties

11 dagen geleden

Ach goss, arm kindje. als dit de enige klacht is die ze heeft, in combinatie met die twee keer niet willen slapen, dan ligt kom melkallergie niet echt voor de hand hoor. Dan zou ik gewoon dit weekend goed schoon met een doekje met alleen water, en verder insmeren met vette zalf, zoals vaseline. En dan maandag je huisarts even bellen.

11 dagen geleden

Dat ben ik niet helemaal met je eens, onze dochter had ook vooral eczeem en heeft toch net als haar broer wel koemelkallergie. Wat bij ons wel echt opviel is dat na de fles het eczeem opvlamde.

11 dagen geleden

Mijn zoontje zag er precies zo uit, heeft wel KMA. Na 3 weken ging het ook over op huilen na elke voeding en zulke harde ontlasting dat hij klysma's nodig had.

11 dagen geleden

Reactie op snoes

Dat ben ik niet helemaal met je eens, onze dochter had ook vooral eczeem en ...
Dat opvlammen dat is dan weer niet zo. Maar mijn kleine is nu 3 weken. Hoe kwamen jullie erachter? Want mijn kleine spuugt voor de rest niet. Is voor de rest ook niet huilerig na de voeding. Alleen het in bed brengen is nu al 2 voedingen drama!

11 dagen geleden

Reactie op Wallflower

Mijn zoontje zag er precies zo uit, heeft wel KMA. Na 3 weken ging het ook ...
Hoe kwamen jullie erachter? Want mijn kleine spuugt niet voor de rest en huilt ook niet na de voeding..alleen in bed doen.

11 dagen geleden

Reactie op snoes

Dat ben ik niet helemaal met je eens, onze dochter had ook vooral eczeem en ...
Mijn kinderen hebben ook allebei KMA, met eczeem, maar de kans dat een kind “gewoon” eczeem/schimmel/babyacne heeft, is gelukkig wel vele malen groter dan de kans op KMA 🙏🏻 (als in: zo’n 3-7% van de kinderen heeft het maar) 2x niet willen slapen is naar, maar niet in combinatie met eczeem niet meteen KMA 🤷🏼‍♀️

11 dagen geleden

Kijk hoe het zich de komende dagen ontwikkelt en blijf foto’s maken. Smeer er vette crème op. Wordt het erger ga naar de huisarts

11 dagen geleden

Reactie op AnneEZ

Mijn kinderen hebben ook allebei KMA, met eczeem, maar de kans dat een kind ...
Vandaar ook even mijn vraag. Want ik heb ook een kennis die had alleen acne en voor de rest geen andere symptomen. Bleek ook KMA te zijn.

11 dagen geleden

Reactie op snoes

Kijk hoe het zich de komende dagen ontwikkelt en blijf foto’s maken. Smeer ...
Alleen wat voor vette crème?

11 dagen geleden

Reactie op AEMM

Alleen wat voor vette crème?
Gewoon vaseline of evt met cetamacrogol, kun je gewoon bij de Etos halen. Als je kindje niet huilt (krijst) tijdens/na voedingen, goed groeit, geen mega krampjes heeft, geen rare ontlasting, niet permanent neusverkouden en prutogen, maar naast deze acne nu alleen ineens bij 3 weken niet meer wil slapen in bed, is de kans groot dat het geen KMA is, maar dat je baby gewoon steeds wakkerder en alerter wordt. Dat is heel normaal bij deze leeftijd. (En ik gun je van harte dat dat het is ipv KMA, want het is echt geen feestje…) Ons hielp in slaap knuffelen en pas als ze in diepe slaap zijn (na circa 20 minuten) wegleggen. Zelf in bed in slaap vallen is voor heeeel veel baby’s iets wat ze pas veel later leren.

11 dagen geleden

Reactie op AnneEZ

Gewoon vaseline of evt met cetamacrogol, kun je gewoon bij de Etos halen. ...
Nee darm krampen kan het denk niet zijn..want heb al infacol en extra care van kruidvat ( uit voorzorg vanwege me eerste dochter ) Wel heeft ze dat ze ineens verkouden is. Neusje dicht, lastig adem halen. Wel piepje in der ademhaling. Nu heeft ze wel al 2 x gespuugd in bedje. Wij doen na de voeding ook altijd 30 min knuffelen en in slaap wiegen. Maar dat werkt soms ook niet..

11 dagen geleden

Onze dochter heeft ook KMA en had eigenlijk alleen echt last van eczeem. Besproken met het cb en op hun advies zelf 2 weken pepti voeding gebruikt, eczeem trok weg dus kregen toen een onderzoek. Daaruit kwam ook KMA dus kregen we pepti voeding vergoed. Ze is inmiddels 1 jaar en kan nog steeds niet tegen koemelk producten, dan zit ze onder het eczeem. Ik zou het eens bespreken met het cb!

11 dagen geleden

Wat hier goed tegen de eczeem helpt is de combi shea butter en frambozenzalf. Binnen een paar dagen al snel resultaat

11 dagen geleden

Reactie op MGSS

Onze dochter heeft ook KMA en had eigenlijk alleen echt last van eczeem. Be ...
Ik moet er donderdag heen. Dus zal dit eens bespreken.

11 dagen geleden

Reactie op Michelle_xx

Wat hier goed tegen de eczeem helpt is de combi shea butter en frambozenzal ...
En waar zou ik dan eventueel kunnen halen?

11 dagen geleden

Reactie op AEMM

En waar zou ik dan eventueel kunnen halen?
Ik heb het online bij ziltezusjes besteld. Ik weet dat het ook bij meerdere sites te bestellen is.

11 dagen geleden

Dit herken ik zeker! Mijn dochter had dit ook.. ben er ook mee naar de dokter geweest en was baby acne. Ik kreeg koelzalf maar dat maakte het alleen maar erger. Uiteindelijk ben ik dus gestopt met de koelzalf en het is vanzelf gelukkig weer verdwenen. Je mag me altijd een berichtje sturen, misschien kan ik privé een foto sturen zodat je kan vergelijken als je daar behoefte aan hebt. :)

11 dagen geleden

Kleine correctie. Mijn dochter is al 3 jaar dus moest even terug lezen in app gesprekken met een vriendin. Het was geen babyacne, maar eczeem. We liepen bij de kinderarts omdat mijn dochter problemen heeft gehad bij de geboorte en daar heb ik de uitslag kunnen laten zien en is er koelzalf voorgeschreven. Maar telkens als ik die smeerde vlamde het helemaal op dus ben ik mee gestopt. Heb er veel zorgen om gehad en dacht ook aan een allergie. Ze had ook heel veel berg op haar hoofd, oren en wenkbrauwen. Uiteindelijk is het toch langzaam vanzelf verdwenen. Super zielig voor de kleintjes en ik weet dat het heel stressvol kan zijn als er wat gaande is maar je weet niet wat. Luister ten alle tijden naar je gevoel en ga er achter aan als je het niet vertrouwd!

11 dagen geleden

Reactie op wondertje_1989

Dit herken ik zeker! Mijn dochter had dit ook.. ben er ook mee naar de dokt ...
Dank je wel! 😊

11 dagen geleden

Reactie op wondertje_1989

Kleine correctie. Mijn dochter is al 3 jaar dus moest even terug lezen in a ...
Ik zoek eigenlijk naar allerlei dingen wat ik misschien niet moet doen. Maar omdat ze ook best veel huilt. Weet ik het soms even niet meer.