22 Reacties

2 jaar geleden

Hoi,ik voed mijn dochter alleen op, weliswaar zeer bewust 😊. Ik vond het in het begin ook vrij pittig, mijn dochter had veel last van krampen maar ze is nu 5 maanden en ze is echt een hele makkelijke, vrolijke baby dus nu vind ik het echt niet pittig meer.

2 jaar geleden

Hi, Mijn vriend zit vaak ongeveer 6 weken op zee en is er dan weer een paar thuis. Ons zoontje is inmiddels 14 maanden, maar vind het nog steeds erg pittig. Vooral dat je voor echt alles oppas moet vragen. Je kunt niet even zeggen joh ik ga vanavond even sporten. En de nachten kunnen ook vrij pittig zijn

2 jaar geleden

Moet nog bevallen, ben alleen en er komen twee. En eerlijk gezegd, ik heb nog geen idee hoe ik het allemaal moet hebben. Heb ook nog de nodige dieren, een klein netwerk, geen familie en woon redelijk afgelegen. Ik probeer me er maar niet al te druk over te maken, want het komt toch anders. En dat ik het retedruk ga krijgen, staat wel vast. Maar ik denk ook, als dit me gaat lukken, kan ik voortaan de hele wereld aan! Heb je vrienden/familie die kunnen helpen, al is het maar met kleine dingen?

2 jaar geleden

Ja, kan heel pittig zijn. Mijn tip: maak het jezelf zo makkelijk mogelijk. Laat boodschappen bezorgen; kook voor 2 of 3 dagen; slaap met de kleine mee; doe het hoogst noodzakelijke in de huishouding (desnoods s nachts als de baby dan niet wil slapen, een draagzak vond ik zelf erg handig); douche als de kleine slaapt of leg haar even in de box en probeer te genieten waar dat kan. Maak elke dag ook even een ommetje met de kleine voor een praatje met de buren, frisse lucht en het nodige zonlicht, dat deed mij altijd goed. Zorg ook voor een vaste oppas zodat je wel bv 1 avond in de week kunt sporten/ met een vriendin kunt afspreken, enz. Waar je ook maar van oplaadt! Goede zelfzorg is belangrijk, dan kun je ook goed voor je baby zorgen. Heel veel succes!

2 jaar geleden

Hey. Ik heb hier geen ervaring mee. Maar ik zou je wel willen aanraden om opzoek te gaan naar andere moeders! Ik ben overdag vaak alleen met mijn mannetjes, en ik merk dat dan even lekker kletsen met volwassenen terwijl ik met de mannen bezig ben/ zij zelf spelen, voor positieve energie zorgt. (Al doe ik dat zelf veel te weinig)

2 jaar geleden

Hier hetzelfde.. dochter nu 14 weken en mijn man is internationaal chauffeur dus alleen het weekend thuis.. gister weer voor het eerst gewerkt.. ben blij dat ik weer kan werken.. even iets anders dan moederen.. doe het met alle liefde maar ff je handen vrij en gedachte op iets anders is erg lekker🤭 vind het wel jammer dat sporten niet meer lukt, want wil niet steeds iemand vragen en valt ook precies rond haar bedtijd.. dus vind haar nog te jong om dat steeds door andere te doen, want ik heb toch een beetje ons eigen ritueel nu en ze slaapt moeilijk in door haar speen..

2 jaar geleden

Ik ben alleenstaand. Het is zeker zwaar en daarom denk ik dat je blij mag zijn dat je man er soms is om jou te kunnen helpen en je er niet helemaal alleen voor staat en dus ook alles kan delen met je man! Niet lullig bedoeld ofzo

2 jaar geleden

Reactie op Masonbaby

Ik ben alleenstaand. Het is zeker zwaar en daarom denk ik dat je blij mag z ...
Heel veel respect natuurlijk voor alleenstaande mama’s. Ik kan me goed voorstellen dat je dit nu denkt, maar ik ben ook heel vaak eenzaam en wou het toch delen dat ik het best pittig vind.

2 jaar geleden

Reactie op Ama Ryllis

Moet nog bevallen, ben alleen en er komen twee. En eerlijk gezegd, ik heb n ...
Wow heel veel respect voor je, super mama! Op een of andere manier krijg je toch de kracht om door te gaan en ik weet zeker dat het je gaat lukken. Helaas heb ik geen hulp, mijn ouders en schoonouders + andere familieleden wonen ver weg. Van vrienden heb ik ook weinig hulp gehad, ze boden het wel aan maar namen geen actie. Dus ik sta er letterlijk vaak alleen voor, ik heb ook een hond thuis die natuurlijk ook aandacht wil en uitgelaten moet worden. Ik doe mijn best maar vergeet mezelf helemaal, ik heb al in tijden niks leuks gedaan.

2 jaar geleden

Reactie op Mei2023

Wow heel veel respect voor je, super mama! Op een of andere manier krijg je ...
Hoe oud is je kleintje? Werk je zelf en gaat hij/ zij naar de opvang? Wat ik zelf ook merkte is dat rond de 5 maanden, ik de avonden meer en meer terug kreeg. Dus even tijd om rustig te lezen, wat voor mijzelf te doen, even wat kijken (wij kijken geen tv met de kinderen erbij) en zelfs weer een beetje studeren in de avond, wat opdrachten oppakken voor werk. Heel geleidelijk aan ging dat. Maar dat maakt dat je meer ademhaalruimte hebt. Ik ben ze rond de 4,5/5 maanden ook op een vaste tijd naar bed gaan brengen. Gaat lang niet gelijk goed, maar de vaste tijd naar bed en vaste uiterlijke opstaan tijd werkt hier goed. Ik sta vaak om 6:00 op en mijn mannen uiterlijk 6:45, mijn jongste is vaak ook om 6:00 wakker, maar ik weet dat dit ophoudt, dit veranderd uiteindelijk. Dan slaapt hij ook van 19:00 tot 6:45 en dan heb ik ook weer normale nachten. Maar zo heb ik in de ochtend ook even mijn handen vrij, muziekje aan of luisterverhaal, even rustig een theetje drinken, ontbijt preppen. Heerlijk. Misschien helpt dat voor jou? Dat je weet dat je even een paar momentjes hebt om rustig na te denken/ je hoofd te laten dwalen/ even helemaal niets hoeft te doen?

2 jaar geleden

Ben nu nog zwanger maar ga het inderdaad alleen doen, al is het bij mij een heel bewuste keuze als BAM, ik ben benieuwd hoe ik het ga ervaren,

2 jaar geleden

Reactie op Mei2023

Wow heel veel respect voor je, super mama! Op een of andere manier krijg je ...
Heb je buren die je kunnen helpen? Ik had niet bijster goed contact met mijn buren, maar op een moment dat ik er echt doorheen zat heb ik met mijn huilende baby aangebeld met de vraag of ze me wilden helpen… dat ik het allemaal even niet meer wist. Ze huilde al uren, maar in de armen van de buuf viel ze zomaar in slaap. Het resulteerde ook in een heel mooi gesprek waarin buuf aangaf nog goed te weten hoe pittig zij het in het begin vond met de kleintjes en dat het heel goed was dat ik hun had gevraagd. Dat ze wisten dat het overging als kinderen ouder werden, maar me graag af en toe wilden ontlasten zodat ik het beter trok. Was geweldig en heeft de burenband ook versterkt

2 jaar geleden

Mijn vriend werkt doordeweeks in het buitenland, ik ben ook benieuwd hoe dat straks is met een kleintje. Toch zijn er veel alleenstaande moeders die dit altijd kunnen, dus dat geeft vertrouwen. Vrouwen zijn veel sterker dan we soms zelf denken.

2 jaar geleden

Reactie op LiefdevolleBAM

Ben nu nog zwanger maar ga het inderdaad alleen doen, al is het bij mij een ...
Even off topic, maar volgens mij heb ik bij jou in de klas gezeten 😂 woon je toevallig in Emmen?

2 jaar geleden

Reactie op Beebdec20

Even off topic, maar volgens mij heb ik bij jou in de klas gezeten 😂 woon ...
Jazeker al mijn leven lang haha, welke school?🙈

2 jaar geleden

Reactie op LiefdevolleBAM

Jazeker al mijn leven lang haha, welke school?🙈
Hondsrug

2 jaar geleden

Reactie op Beebdec20

Hondsrug
Daar heb ik ook opgezeten idd😇 maar dat kunnen vele dames zijn haha

2 jaar geleden

Reactie op LiefdevolleBAM

Daar heb ik ook opgezeten idd😇 maar dat kunnen vele dames zijn haha
Ja ik kan je naam zo opnoemen hoor 😂 maar weet niet of je dat fijn vindt. Mijn naam is Ilse

2 jaar geleden

Reactie op Beebdec20

Ja ik kan je naam zo opnoemen hoor 😂 maar weet niet of je dat fijn vindt. ...
Owjawel hoor haha, oooow ik denl dat ik het wel weet heb maar bij 1 Ilse in de klas gezeten geloof ik, haha wat leuk!

2 jaar geleden

Reactie op LiefdevolleBAM

Owjawel hoor haha, oooow ik denl dat ik het wel weet heb maar bij 1 Ilse in ...
Echt he! Zo te zien hoef jij niet lang meer, succes nog met de laatste loodjes!