12 Reacties

25 dagen geleden

Ik ben 3x gebeten door een kat vanuit mijn werk (op twee na vieste beet). Ik zou een natverband aanleggen zodat de viezigheid eruit kan weken en dan morgenochtend even met de huisarts overleggen. Let goed op koorts, rode streep op je arm en je vinger die kan gaan kloppen, dan direct de hap bellen.

25 dagen geleden

Volgens mij moet je bij een mensenbeet altijd de hap/ha bellen. Ik zou dat zeker even doen om te overleggen.

25 dagen geleden

ik hoor voor het eerst dat je de huisarts of hap moet bellen als je bent gebeten door je baby, lijkt me een wond van 1mm.. ik zou gwn pleister erop doen misschien dat niet eens even spoelen met lauw water en aankijken 🤷

25 dagen geleden

Ik kan me niet voorstellen dat je ernstige gevolgen kan krijgen van een beet van je eigen kind. Je draagt al zoveel virussen en bacteriën over aan elkaar doordat je samenwoont. Dus als het een klein wondje is die goed geneest, niets aan de hand. Voel je je er toch niet comfortabel bij of gaat het wondje erg ontsteken kun je altijd de huisarts nog benaderen.

25 dagen geleden

Oh ik lees net op de site van rivm dat mensen elkaar niet kunnen besmetten met tetanus

25 dagen geleden

Daar bellen we de huisarts toch niet voor?

25 dagen geleden

Een mensenbeet schijnt gevaarlijker te zijn dan een beet van een dier. Er zitten veel bacteriën in een kind van de mens. Als deze in je bloedbaan komen dan denkt je lichaam dat die er niet tegen hoeft te vechten omdat hij het vaker heeft ervaren. Het zit immers ook in je mond. Maar in je bloed geeft het natuurlijk nogal een ander effect. Vandaar vaak preventief antibiotica bij een mensenbeet. En er wordt door thuis arts dus aangegeven altijd even de huisarts te bellen. https://www.thuisarts.nl/bijtwond/ik-heb-bijtwond Nou moet ik zeggen dat ik ook wel eens een oppervlakkige bijtwond van m’n kind heb gehad en er nooit een seconde aan heb gedacht de huisarts hiervoor te bellen 😅.

25 dagen geleden

Reactie op Kiwinasje

Een mensenbeet schijnt gevaarlijker te zijn dan een beet van een dier. Er z ...
Kind moest mond zijn 🤦‍♀️

25 dagen geleden

Ik vroeg het net even aan mijn man (anesthesioloog/pijnspecialist) advies is om de hap te bellen en de wond te spoelen met lauwwarm water.

25 dagen geleden

Reactie op Miniboefje

Ik vroeg het net even aan mijn man (anesthesioloog/pijnspecialist) advies i ...
Update: even gebeld met hap, verbinding gemaakt met video (vet handig!) en na overleg met arts zei ze dat ik het nu moet desinfecteren en als ik het voel kloppen of als het rood wordt, de huisarts moet bellen.

25 dagen geleden

Reactie op Geraldine45

Update: even gebeld met hap, verbinding gemaakt met video (vet handig!) en ...
Goed gehandeld! Hopelijk blijft het rustig nu en hoef je verder geen actie te ondernemen!