35 Reacties

2 jaar geleden

Helemaal niets. Je kleintje is nog erg jong en heeft nog behoefte aan voeding. Dus gewoon geven lijkt mij. Wat bedoel je trouwens met groentenpap? Als dat hapjes zijn dan is 125 gram misschien wel erg veel aangezien je kindje ook nog geen 4 maanden is, het moment waarop je hiermee langzaamaan kunt starten als je dat al zou willen.

2 jaar geleden

3.5 maand lijkt mij nog wel heel vroeg om voedingen te rekken. Ook is groentenpap wel heel vroeg naar mijn mening aangeraden word na 4 maanden, maar het liefst na 6 maanden zo ver ik weet. Ik gaf tot denk ik bijna een jaar nog 6x per dag bv, miss gaat het wat anders bij flesjes maar met 3.5 maanden zou ik nog gewoon geven wanneer ze honger hebben.

2 jaar geleden

Best veel groentehap al. En waarom moet er 4 uur tussen zitten? Je kind hoeft nog geen voedingen te laten vallen en heeft de voeding juist nodig!

2 jaar geleden

Wat is de reden dat je nu al groenten geeft? De darmen zijn er absoluut nog niet klaar voor!! Vanaf 4 maanden mag je beginnen met oefenhapjes, ik zie dat je nu al 125 gram geeft?! Echt direct mee stoppen. Het valt me daarnaast op dat je hele grote flessen geeft. Ik zou kleinere flesjes geven en dan vaker. Een baby van zo jong hoeft er nog niet zoveel uur tussen hoor. Zelfs mijn zoontje van 11 maanden drinkt vaker.

2 jaar geleden

Waarom moet hij 4 uur tussen een voeding laten?

2 jaar geleden

Ik zou ook echt per direct stoppen met de groenten.. vanaf 4 maanden kan het rustig worden opgebouwd maar t beste is pas met 6 maanden! Vooral als je zoveel groentepap geeft komen ze juist voedingsstoffen tekort omdat ze melk missen.

2 jaar geleden

Dat je baby dat nog niet kan, lijkt me vrij normaal. Rek je de voedingen dan nu? Want 4 flessen op die tijd is echt niet veel voor een baby van 3,5 maanden. Melk blijft absoluut de hoofdvoeding tot 1 jaar. Zoals hieronder al vermeld, zou ik ook niet verderzetten met de groentepap. Het is ook al veel, wetende dat wordt aangeraden om ten vroegste op 4 maanden te beginnen met oefenhapjes (dus echt maar een paar hapjes per dag).

2 jaar geleden

3,5 maand en geen 4 uur er tussen... meid maak je niet druk... Je kindje heeft t nog nodig dus geef hm dat lekker... Mijn zoontje heeft zeker tot 6 maanden nog om de 3 uur een fles gehad. Dat had hij nodig. Zelfs nu is hij 10 maanden en krijgt nog zeker 5 flessen op een dag... 150 overdag en avond en nacht 180... (is overleg met cb hij is bertje dun ivm eczeem wat veel energie vraagt) Niks mis mee... volg je kindje en papjes hoef je echt nog niet mee te beginnen. 4 maanden is vroeg zat en zelfs dan heeft het eigenlijk geen voedingswaarde maar meer smaak opbouw...

2 jaar geleden

Tot 7 maanden heeft mijn dochter om de 3 uur voeding gehad. 3.5 maand is echt nog super jong.. Ik zou mij nog niet bezig houden met afbouwen.. Ik zou ook persoonlijk 125 groentepap erg veel vinden. Advies is om met 4 maanden te starten met een paar hapjes. Maar misschien heb jij een ander advies gekregen.. 😉

2 jaar geleden

Wat is het probleem? Is toch normaal? 🙈 daar kan je niks aan doen. Groentepap? Met 3,5 maand? Volgens mij mag dat dan nog niet, kan er naast zitten. Mijn zoon van 6 maanden komt om de 3 uur. Hij heeft gewoon honger. Tja. 🤷🏽‍♀️

2 jaar geleden

Wat is de reden dat je nu al groenten geeft? De darmen zijn er absoluut nog ...
Grote flessen? 😳 mijne is 2,5 maand en drinkt 150-180cc 5x op de dag (ze slaapt van 23 tot 08). Aangeraden door het CB en op de achterkant van kv staat het ook 😅 Als ik ook maar de fles durf weg te halen bij 120cc dan is het krijsen tot ze meer krijgt... Dus vraag me af waar je dat vandaan hebt. Maar goed, @TS wij hebben een heel makkelijk kind wat dat betreft, maar als je kindje behoefte heeft aan wat vaker drinken dan is dat heel normaal op die leeftijd! Je kan kijken wat er gebeurt als je iets minder geeft maar wel vaker. En anders zou je kunnen proberen een klein beetje in te dikken!

2 jaar geleden

Ik hoop bijna dat dit een grap is. zo jong nog, zoveel groente pap, überhaupt al groentepap, nu al meer dan 4 uur er tussen willen hebben..

2 jaar geleden

Mijn kindje drinkt 5a6x 180ml+6 en eet ook al groentenpap hij is 15w wij hebben dit wel moeten doen onder medische toestemming wegens zware reflux en veel ziekenhuisopnames met de groentenpap gaat het 100x beter. Maar ik zou de voedingen niet rekken? Hier drinkt hij ondanks de groentenpap nog om de 3u.

2 jaar geleden

Reactie op XLynn

Grote flessen? 😳 mijne is 2,5 maand en drinkt 150-180cc 5x op de dag (ze s ...
Google maar eens op natuurlijke maaginhoud baby. Ik geef bv. Over het algemeen geef je bij bv vaker voeding en dan kleinere hoeveelheden. Rond die leeftijd gaf ik rond de 120 per flesje

2 jaar geleden

Ik zou gewoon je baby volgen. Met 3,5 maand dronk mijn dochter nog 120 + 4 en dat 6 a 7 keer. Met 4,5 maand kreeg ik er met moeite 1 a 2 lepels vaste voeding. Pas tegen haar 6e of 7e maand ging ze meer eten. Rustig aan. Melkvoeding is echt nog wel belangrijk!

VRIEND

2 jaar geleden

Zou snachts (die van 5:30) steeds iets minder gaan geven en de groenten pap weg laten vallen en daar een volledige fles geven.. Met 3,5 maand halen ze nog niet genoeg voedingsstoffen uit vaste voeding om in plaats daarvan een fles te minderen

2 jaar geleden

Google maar eens op natuurlijke maaginhoud baby. Ik geef bv. Over het algem ...
Bij ons op het kinderdagverlijf drinken bijna alle baby’s van 3 maanden rond 150-180cc eigenlijk.. of het moeten van die hele kleine baby’s zijn. Die drinken dan 120/150.

2 jaar geleden

Google maar eens op natuurlijke maaginhoud baby. Ik geef bv. Over het algem ...
Het verschilt enorm bij iedereen heb ik al gemerkt. Onze zoon kreeg kunstvoeding, en rond de leeftijd van 3,5 maanden flesjes van 120 ml, 6 à 7 keer per dag. Een kennis gaf toen al minder flessen van 180 ml. Ik vond dat toen ook absurd veel, maar de baby deed het er gewoon goed mee, dus ja... Al blijf ik ook voorstander van meer flessen en minder inhoud; de ene baby is de andere natuurlijk niet.

2 jaar geleden

Reactie op Mbaby

Bij ons op het kinderdagverlijf drinken bijna alle baby’s van 3 maanden ron ...
Ik zit ook met verbazing te lezen. Mijn dochter krijgt gekolfde melk en drinkt ook zesmaal 150-180cc per keer. En wb het topic: ik ben ook redelijk in shock over die flinke groentehap. @TS: ik zou even je voedingsschema voorleggen aan je CB.

2 jaar geleden

dan heeft je kindje het nodig .. gewoon fles geven waarneer ze er omvraagt.