27 Reacties

2 maanden geleden

Krijgt hij dan 12 voedingen? 12x165? Dat is te veel, baby's mogen max 1000ml kunstvoeding per dag... Of bedoel je 1x165 en de rest borstvoeding? Weet je hoeveel borstvoeding hij drinkt? Is je productie misschien teruggelopen? Kan me voorstellen dat dit pittig is. Heb je het al besproken met het consultatiebureau? Evt overstappen op de standaard flesvoeding en infacol of sabsimplex (laatste heb ik de beste ervaringen mee) proberen?

2 maanden geleden

hoi hoi, ik gaf volledig borstvoeding en hij is denk ik sws 3 maanden lang elke 2 uur geweest dag en nacht. was wel heftig maar nooit iets over gehoord verder

2 maanden geleden

Borstvoeding baby's drinken meestal veel vaker dan baby's die flesvoeding krijgen. Ik vind persoonlijk dat je dat met 8 weken nog niet veel kan verlengen. Tenzij je dus naar flesvoeding over zou stappen. Mijn dochter kreeg met 8 weken 5x 120ml+4 scheppen per fles. Zelf vind ik 165 voor 8 weken wel veel. Dochter is 9 maanden en krijgt meestal 180+6 per fles.

2 maanden geleden

Geef je borstvoeding of flesvoeding?

2 maanden geleden

Ik zat met borstvoeding toen ook echt op om de 2,5 uur tot 3 uur voeden! Die 4 uur tussen de voedingen is denk ik echt een kv-dingetje.. is bij borstvoeding nooit zo gegaan bij mij. Ook niet op gestuurd omdat ik zelf ook graag wat vaker dan om de 4 uur drink 😜 Je zou wel een x een lactatiekundige kunnen laten meekijken of hij effectief drinkt? Zegmaar of z'n drinktechniek goed genoeg is om voldoende eruit te halen. Is de groeicurve verder wel mooi?

2 maanden geleden

Het aantal voedingen is heel normaal. Al zou je overstappen op kv, geeft dat nog geen garantie op doorslapen. Ik voedde, zeker ‘s nachts, liggend om zelf energie te besparen. Regelmatig viel ik ook zo in slaap samen met mijn baby (mocht je dit willen: lees je eerst goed ik over veilig samen slapen)

2 maanden geleden

Met borstvoeding is dit echt heel normaal! Heb het ook meegemaakt.Het is echt pittig maar ik kan je vertellen dat het echt over gaat. En je leert er ook steeds beter mee om te gaan, je zal versteld staan van dat je gewoon prima gaat functioneren op je werk straks, het went echt. En het wordt beter. Blijf jezelf vertellen dat het tijdelijk is, je slaat je er doorheen!

2 maanden geleden

Zoals eerdere reacties, heel normaal. Ik vind het advies van je cb eerder abnormaal - dat is wat een baby van die leeftijd max zonder mag/kan. En ja het is zwaar, en nee indikken of overstappen naar volledig kv maakt allemaal niet dat ze ineens gaan doorslapen. Jou kindje, zijn tempo. Ps: je denkt het niet vol te houden, alleen het knappen is - dat doen we echt wel! Ook al denk je dat je je echt niet vol gaat houden.

2 maanden geleden

Mijn baby is 6 maanden en slaapt nu pas en toe blokjes van 4 uur snachts. Wij zijn inmiddels 2 maandjes over op kv, maar dat heeft geen verschil gemaakt. Misschien kan je een flesje kolven voor de avond om 23:00 zodat je zeker weet dat hij daar voldoende heeft. Maar dan nog, het babymaagje is nu nog niet heel groot. Dus te veel geven wil je ook niet want dan heb je kans op spugen. Het is zwaar, maar zelfs als hij wat groter is heb je kans om meerdere keren per nacht wakker door sprongetjes etc. Kijk hoe je het goed kan verdelen snachts zodat je het beter kan volhouden. Succes!

2 maanden geleden

het consultatiebureau zegt het goed; er mag 4 uur tussen zitten. niet er moet 4 uur tussen zitten. als je op verzoek voed laat je kleine er vanzelf meer tijd tussen zitten. wat je wel zou kunnen proberen is overdag iets vaker aanleggen. maar om de 2 uur is al vaak zat, dus kan me voorstellen dat je daar ook geen zin in hebt. heb er trouwens geen ervaring mee, maar gehoord dat meer bv moeders dit proberen. wel vaak bij iets oudere baby's van een maand of 3a4 minstens

2 maanden geleden

Wat goed van je kindje Ik vind het cru om voedingen te verlengen

2 maanden geleden

Voor de leeftijd van je kindje om de 2 uur is heel normaal. Om de 4 uur vind ik erg lang hooguit om de 2,5/3 uur voor de leeftijd van je kindje. Geef je 1 of 2 borsten per voeding? Ik denk dat kunstvoeding geen verschil gaat maken. Het lastige is ik denk dat wij meer informatie nodig hebben van je of je meer tips te kunnen geven. Het kan ook zijn dat je nu midden in de regeldagen zit ivm de leeftijd van je baby: https://www.borstvoeding.nl/borstvoeding-na-de-eerste-week/regeldagen-vaker-drinken-en-onzekerheid-over-de-melkproductie/ Ik zou aanraden om te bellen met La leche league, zei kunnen je gerichten vragen stellen en helpen met de bv en je tips geven hoe je het dragelijk voor jou en je kindje kan maken. (Het advies is gratis en kost je niks) https://www.borstvoeding.nl/telefoondienst/

2 maanden geleden

Bedankt voor alle nuttige reacties en lieve berichten. Het consultatie bureau adviseerde ons om het te gaan verlengen omdat ik de borstvoeding nu al aan het afbouwen ben, maar verlengen terwijl die huilt lijkt me geen optie (onwijs veel respect trouwens voor alle moeders die dit zo lang volhouden, persoonlijk heb ik ervoor gekozen na mijn verlof volledig over te gaan op kv). Alle voedingen dan 165 ml kv is dan inderdaad te veel.. wellicht toch normale kv een kans geven. Cb gaf aan om hem anders niet meer bij ons te laten slapen omdat hij zo vaak komt en onrustig is s’nachts maar daar gaat mijn voorkeur niet, kennelijk heeft die ons nu nodig. Ik denk dat ik inderdaad moet beseffen dat het een fase is en we allen sterker zijn dan we denken.. Scheelt dat we ondertussen natuurlijk ook volop van hem genieten 🥰

2 maanden geleden

Reactie op Daya95

Bedankt voor alle nuttige reacties en lieve berichten. Het consultatie bure ...
Sorry maar wat een shitty cb is dit 😅. Voedingen verlengen is indd niet wenselijk, ook met kv kunnen kinderen om de twee uur of eerder komen. Een baby van 8 weken 165 ml geven vind ik veel. Mijn dochter van 15 maanden drinkt niet meer dan 150 ml. Komt je baby niet ‘zo vaak’ omdat die overvoed wordt en ongemak heeft van het vele eten?

2 maanden geleden

Reactie op Daya95

Bedankt voor alle nuttige reacties en lieve berichten. Het consultatie bure ...
Heftig van het consultatiebureau zeg. Zo baby onvriendelijk

2 maanden geleden

Reactie op Daya95

Bedankt voor alle nuttige reacties en lieve berichten. Het consultatie bure ...
Sorry, ik vind het heel slecht en (bv)onvriendelijk advies van CB en om je kind niet meer bij je te laten slapen. Vooral rond deze leeftijd hebben ze je nog zo hard nodig om een geborgen en veilig gevoel te hebben. En het is echt niet zo als je rond deze leeftijd dit geeft dat ze dan nooit meer zelf gaan slapen of voorkeuren opbouwen. De voeding in de nacht heeft ook niet alleen maar te maken met honger dit kan ook dat ze juist jou geborgenheid en veiligheid willen voelen. Zelf heb ik veel geleerd van liefdevaneenmoeder ze heeft interessante blogs om te lezen en fijne podcast om te luisteren. https://liefdevaneenmoeder.nl/7-feiten-over-doorslapen/ Misschien nog goed om te weten CB heeft over het algemeen geen kennis van BV en kunnen je hierin niet heel goed adviseren. Natuurlijk moet je doen wat voor jou goed voelt met bv of kv maar zorg je in beide gevallen dat je je goed informeerd.

2 maanden geleden

Nee precies, daarom volgen we dat advies ook niet op vind het ook heerlijk om hem zo dichtbij me te hebben.. Hij heeft ons nodig maar klinkt stom ik hem ook.. 150 ml water (165 ml totaal) is wel wat met dit gewicht op de verpakking staat. Alleen dan staat er dat je 5 voedingen geeft. Wat bij ons niet het geval is, vind het daarom lastig in te schatten wat wijsheid is..

2 maanden geleden

Reactie op Anni3se

Sorry, ik vind het heel slecht en (bv)onvriendelijk advies van CB en om je ...
Bedankt voor de tip daar ga ik zeker is een blik op werpen! :)

2 maanden geleden

Reactie op Daya95

Nee precies, daarom volgen we dat advies ook niet op vind het ook heerlijk ...
Ik zou de verpakking niet lezen. Kort gezegd: de verpakking moet aantrekkelijk zijn voor ouders. Staat erop : 8-10 voedingen per dag? Dan pak je hem niet, want o jeetje zovaak voeden dat willen heel veel mensen niet Maar die hoeveelheid is echt groot voor zulke kleine maagjes

2 maanden geleden

Reactie op Lisette3103

Sorry maar wat een shitty cb is dit 😅. Voedingen verlengen is indd niet we ...
Verwacht ik persoonlijk niet, want toen die alleen borstvoeding kreeg (ook afgekolfd en vele malen minder) was die ook erg onrustig (heeft veel last van krampjes).. Maar ik denk dat 165 ml wel erg veel is kan denk ik geen kwaad om een stapje terug te doen zeker gelet op de hoeveelheid voedingen