10 Reacties

2 jaar geleden

Volg je kindje en kijk wat hij wil.. hij is 4 weken oud.. Ik snap dat je behoefte hebt aan ritme oid maar dat kan je bij 4 weken nog niet verwachten.. Als jij het idee hebt dat inbakeren werkt voor hem, moet je dat zeker proberen! Let op de moeheidssignalen en dan weet je wat je te doen staan. Als dat na het eten is, prima. Is dat langer dan direct, ook goed.

2 jaar geleden

Ons meisje (26 mei) is ook steeds wat langer wakker, na het voeden vaak wel loom. Soms lukt het haar nog eventjes aan te leggen dat ze met een paar slokken melk iets rustiger wordt, daarna is het inderdaad nu veel met haar op de borst wiegen; liggen, zitten of lopen. Gemiddeld 15-30 minuten bezig, als ze slaapt tel ik nog 10 minuten erbij op dat ze in diepere slaap komt en daarna kan ik haar meestal goed wegleggen. ‘s Ochtends overdag vaak in de box en ‘s avonds ook, omdat dit het dichtst bij is vanaf de bank ;) ‘s Middags (13:00-16:00) ligt ze in haar eigen ledikantje dan slaap ik zelf ook nog even bij, en ‘s nachts ligt ze bij ons op de kamer in de wieg. Onze slaapkamer en die van haar zijn direct aangrenzend dus met de deuren open hoor ik dan genoeg.

2 jaar geleden

Reactie op Meibaby91

Ons meisje (26 mei) is ook steeds wat langer wakker, na het voeden vaak wel ...
Moet hierbij zeggen dat de voedings- en slaaptijden wel wisselend zijn, kan zo plus of min een uur zijn. Met deze leeftijd houd ik er niet zo stipt aan vast. We hebben een ongeveer-ritme, wel wat regelmaat in de volgorde van voeden-luier-voeden-knuffelen/wiegen-slapen.

2 jaar geleden

Een baby is na 4 weken meer wakker dan in het begin. Het is niet letterlijk slapen eten poepen. Ook langzamerhand wat klein beetje wakker her en der, 3 kwartier tot een uur. Lees de info bij baby 4 weken oud in deze app.

2 jaar geleden

Reactie op Joeddoes88

Een baby is na 4 weken meer wakker dan in het begin. Het is niet letterlijk ...

2 jaar geleden

Probeer, hoe moeilijk ook, om toch een soort ritme aan te houden. Tijdens de momenten dat hij huilt, probeer dan niet om je kindje teveel prikkels te geven. Dit werkt bij ons echt averechts. Op het moment dat een baby overstuur is kan je beter hem bij je nemen in een zelfde houding en rustig tegen hem praten. Hier hebben wij een baby die veel overstuur is en ik merk als we hem steeds overpakken/wegleggen/versnderingen toepassen, hij daar echt alleen maar meer overstuur van wordt.

2 jaar geleden

Reactie op baby0106

Probeer, hoe moeilijk ook, om toch een soort ritme aan te houden. Tijdens d ...
Nu je dat zo zegt klinkt dat echt super logisch... Dank voor de tip, we gaan het rustiger aanpakken!

2 jaar geleden

Ik heb hier in de eerste maanden ook zo mee geworsteld! Mijn baby had reflux en heeft zoveel gehuild eerst. Ik ben wel dingen via een vast ritueel gaan doen vanaf een maand of 3. Bijvoorbeeld savonds naar bed, ze lag al vrij snel in haar eigen kamer omdat ze snel overprikkeld was en erg alert. Naar boven en omkleden, flesje geven en knuffelen en liedjes zingen samen en dan wakker wegleggen en hartslag knuffeltje aan. En meestal viel ze dan wel binnen 10 minuten in slaap. Als ze ging huilen dan ging ik terug om te troosten. Dat probeerde ik in haar eigen bed te doen eerst door Bijvoorbeeld mijn hand op haar te leggen en te neuriën en later pas op te pakken. Nu ze groter is moet ik er nog geregeld heen maar vaak zeg ik dan niks meer maar leg ik haar terug. Ze heeft in de puckababy piep en mini geslapen tot ze ging draaien. Dat was echt DE oplossing hier om wat rust te krijgen.

2 jaar geleden

In het begin sliep men kindje ook overal. Hij is nu 6 weken en slaapt vaak gewoon op zijn kamer. Ik probeer overdag hem wel eens in de slaapzak te laten slapen, in zijn wipper, als we weg zijn geweest in de maxi cosi of in zijn park en dan in de nacht in zijn bed. Zo weet hij meer het verschil tussen dag en nacht.

2 jaar geleden

Probeer te gaan inbakeren en houd de wakkertijden in de gaten. 90 minuten wakker zijn is de max.