21 Reacties

2 maanden geleden

Mijn zoontje wilde ook nooit in zijn bedje overdag. Mijn tip is: maak er geen strijd van, dat helpt niet. Ze heeft blijkbaar behoefte aan bij je in de buurt zijn, dus blijf het bedje gewoon af en toe proberen, maar probeer je je er ook een beetje bij neer te leggen dat ze graag in de box wilt. Waarschijnlijk komt het over een aantal maanden wel vanzelf.

2 maanden geleden

misschien helpt het als ze je in de buurt hoort? stofzuigen of de was doen, beetje neuriën en zingen? Dan hoort ze dat je in de buurt bent. Ik denk dat onze dochter ook rond de 5 a 6 maanden was toen ik begon te merken dat ze minder lang sliep in de box, juist omdat ze mij leek op te merken.

2 maanden geleden

Reactie op LWW

misschien helpt het als ze je in de buurt hoort? stofzuigen of de was doen, ...
En ben je haar toen in haar bedje gaan leggen, of liet je haar ook beneden?

2 maanden geleden

Misschien een tijdje erbij blijven zitten met je hand op haar buikje? Dat helpt bij ons wel.

2 maanden geleden

Reactie op Brigit&Sofie

En ben je haar toen in haar bedje gaan leggen, of liet je haar ook beneden? ...
toen ben ik haar in bed gaan leggen. Ik bleef dan vaak even boven rond haar kamer scharrelen.. er is altijd wel wat af te stoffen of schoon te maken. ze begon vaak even te miepen als ik de deur dicht deed, maar als ik dan ging neuriën of zingen was het snel stil.

2 maanden geleden

Herkenbaar! hier hetzelfde, ook zelfde leeftijd. Ik probeer het regelmatig maar werkt het niet leg ik hem in de box of in de wandelwagen in de gang. Geen zin er een strijd van te maken. Ik hoop dat het vanzelf beter gaat.

2 maanden geleden

Heb je de slaapkamer genoeg donker?

2 maanden geleden

Reactie op Tigerlilly

Heb je de slaapkamer genoeg donker?
Ja dat maakt niet uit of het donker of licht is, ze wil gewoon echt niet haha

2 maanden geleden

Reactie op September2109

Herkenbaar! hier hetzelfde, ook zelfde leeftijd. Ik probeer het regelmatig ...
Nee ik dus ook echt niet

2 maanden geleden

Reactie op Brigit&Sofie

Ja dat maakt niet uit of het donker of licht is, ze wil gewoon echt niet ha ...
Ah oké, in het donker wakker wegliggen werkte hier wel. Succes ik hoop dat je een oplossing vindt.

2 maanden geleden

als ze in de avond goed slaapt in haar eigen bed zou ik al heel blij mee zijn. misschien is het een fase en gaat het vanzelf over ❤️❤️

2 maanden geleden

IK deed een ritueel . slaapzak, flesje muziek knuffeltje . dan legde ik haar in bed :slaaplekker. ging ik in de kamer er naast zitten. soms zeurde ze dan even dan wachte ik als ze echt hysterisch huilt of iets kwam ik meteen de kamer in even praten slaaplekker. en dan ging ik weer weg. zodat ze weet dat ik er ben als er iets is. maar dan ging ik wel weer weg. en niet te snel weer terug. het ritueel heeft veel geholpen en juist echt wel terugkomen als ze huilde maar het is eigenlijk ook gewoon een nieuw iets dus ik weet niet of je volledig kunt verwachten dat dat zonder iets van een traantje is. zolang je maar laat weten dat je er wel bent. en blijft volhouden ik wat je doel daarin is. heeft hier inidergeval wel geholpen.

2 maanden geleden

Kwam bij ons vanzelf >6 maanden. Voor die tijd echt van alles geprobeerd wat achteraf behoorlijk nutteloos is geweest omdat het allemaal echt niet hielp 🫣

2 maanden geleden

Mijn dochtertje van 6 maanden slaapt ook niet in haar eigen bedje overdag. Ik kan van alles proberen maar het lukt gewoon (nog) niet. Zodra ik haar in ons grote bed leg hoef ik maar een keertje over haar wangetje te wrijven en mevrouw slaapt. Meestal ga ik even naast haar liggen en dan valt ze lekker in slaap. Ze slaapt dan diep genoeg om uit bed te kunnen stappen zonder dat ze daar wakker van word. Daarna zet ik de babyfoon aan en kan ik even iets anders gaan doen. Is het ideaal ? Nee niet echt maar zo komt ze overdag wel aan haar slaapjes.

2 maanden geleden

Reactie op Marshaa91

Mijn dochtertje van 6 maanden slaapt ook niet in haar eigen bedje overdag. ...
Hmm maar rolt ze nog niet dan? Zou ik hier niet meer aandurven helaas! In zn ledikant draait ie vaak al volledig. Wel fijn dat dit voor jullie werkt! Hier dus box of de wandelwagen maar zn peuterzus loopt natuurlijk ook geluid te maken beneden.. niet altijd ideaal.

2 maanden geleden

Reactie op September2109

Hmm maar rolt ze nog niet dan? Zou ik hier niet meer aandurven helaas! In z ...
Ja hoor, ze rolt al wel maar in bed ligt ze heel rustig. Ze rolt op haar zij en blijft eigenlijk zo liggen totdat ze wakker word. Ik leg haar in het midden en houdt het heel goed in de gaten op de babyfoon. Als ze veel beweeglijker gaat worden durf ik het ook niet meer aan hoor. Dan moet ik tegen die tijd iets anders verzinnen.

2 maanden geleden

Reactie op Marshaa91

Mijn dochtertje van 6 maanden slaapt ook niet in haar eigen bedje overdag. ...
Dat kan ik ook nog wel eens proberen ja om haar in ons bed te leggen. Ze slaapt overdag ook wel hoor, het is alleen soms jammer dat ze wakker wordt als ik ga koken oid

2 maanden geleden

Ik zou het gewoon over n poosje weer is gaan proberen! Onze meid wilde ook absoluut niet in begin en altijd geslapen in kinderwagen beneden.. opeens ging t wel goed. Niet zelfstandig haha maar wel na even wiegen of in slaap voeden redelijk makkelijk weg te leggen in ledikantje..

2 maanden geleden

Reactie op Brigit&Sofie

Dat kan ik ook nog wel eens proberen ja om haar in ons bed te leggen. Ze sl ...
Dat is precies de reden dat ik mijn dochtertje boven ben gaan leggen. Ze sliep in principe ook wel in de box maar werd telkens heel snel wakker door de geluiden. Daar werd ze dan weer chagrijnig van. Sinds ik haar in ons bed leg slaapt ze zeker wel een uur of zelfs langer. Ik laat haar meestal één lang middagdutje doen en ze is dan echt de hele dag vrolijk.

14 dagen geleden

Hoe gaat het inmiddels?