16 Reacties

3 jaar geleden

stap 1

3 jaar geleden

Een handdoek oproller en onder der borst en oksel door

3 jaar geleden

Laat haar anders tummy time op jouw borst doen. Mijn dochter vond het ook niet leuk om op de grond op haar buik te liggen. Maar bij mij op m鈥檔 borst wel. Dat is minder moeilijk voor haar om dr hoofdje omhoog te houden. Nu is ze 10 weken en vindt zij het ook leuk om op de grond op dr buik te liggen.

3 jaar geleden

Onze zoon had dit ook. Ik denk dat de meeste baby's tummy time in het begin niet zo leuk vinden. Het cb zei dat we zitten en staan niet teveel moesten stimuleren omdat ze anders het omrollen en daarna eventueel het kruipen gaan overslaan en dat zou niet goed zijn voor de spieren. Ik had toevallig op een topic hier een goede tip gelezen. Namelijk om zelf op de bank te gaan zitten en je baby dan van jouw zijkant met zijn oksels laat maar zeggen op jouw schoot te doen. Dat werkte bij ons wel redelijk goed. En met iets leuks stimulerends van lichtjes op de grond onder zn neus inschuiven werkte ook goed. En nu rolt ie de hele dag door. 馃榿 Hoewel hij terug naar de rug nog best spannend vindt.

3 jaar geleden

Vond de mijne ook niet leuk, de kinderarts (woon in het buiten land, vandaar geen consultatiebureau ) zei dat als ie echt niet wil je het lekker niet moet doen, dat ieder kind op zn eigen manier ontwikkelt en het anders alleen maar stress oplevert. Heb dus nooit aan tummy time ofzo gedaan, nu is ie een jaar en echt niks van te merken hoor, helemaal in orde.

3 jaar geleden

Reactie op Chg

Vond de mijne ook niet leuk, de kinderarts (woon in het buiten land, vandaa ...
Hey. Sorry als ik oordelerig overkom, want ik bedoel het heus niet verkeerd. Maar dit vind ik toch minder goed advies. Er wordt niet voor niets zoveel geadviseerd om vanaf de geboorte tummy time te oefenen. Het heeft alles te maken met de spierontwikkeling en ervoor te zorgen dat ze geen gekke rug-, nek- en heupafwijkingen krijgen. En tevens om het (vlakke) achterhoofd te ontlasten.

3 jaar geleden

Hi! Ook hier een dochter die het verschrikkelijk vond. Inmiddels sinds een week vind ze het helemaal leuk. Ivm voorkeurshouding moet ze meer op buik liggen om hoofdje te ontlasten. Ik ben het echt leuk voor der gaan maken en elke dag iets langer. Hier werkt een buikligkussen goed of een ander kussentje, gerolde handdoek voldoet ook prima. Hierdoor is het minder zwaar. Ze krijgt voor speelgoed voor haar. Ook doe ik bij elke verschoning de broek en sokjes terug aan op buikligging. Inmiddels blijft ze vrolijk liggen en gaat ze de armen steeds meer gebruiken. We zitten nu op 10/15 min speeltijd op de buik. Morgen is ze precies 15 weken. Oja, zeg de armpjes zelf stabiel voor haar neer, dat maakt het ook minder zwaar, al zal ze die in het begin vaak zo als op jouw foto naar achteren trekken, normale reactie gaf mijn fysio aan. Probeert zo te balanceren, hoofdje is erg zwaar in vergelijking met rest van t lichaam . Succes 馃槈

3 jaar geleden

Hier ook een dochter die echt een hekel heeft aan op de buik.. Ze is 7 maanden馃檮 hier wil ze alleen maar zitten en staan. Dat zitten kan ze al een paar weken. Maar dat staan lukt alleen met ondersteuning van ons. Vind het ook nog wel een beetje vroeg. Maar dat op de buik is wel een dingetje hier. Hooguit een minuut houd ze het vol en dan zet ze het op het krijsen.. Ze is heel snel gefrustreerd. Dus als het haar niet lukt dan begint ze hoor. Probeer het wel iedere dag eventjes op de buik. Maar ze vind het gewoon echt helemaal niks 馃槖 lees hier ook een hoop dat je je kindje op de borst dan legt bij mij.. Maar helaas helpt dat ook niet. Ja heel even en dan houd ze het alweer voor gezien. Terwijl ze vanaf haar geboorte tot 4 maanden zo bij mij en mijn man heeft gelegen elke keer dat vond ze het prettigste liggen.

3 jaar geleden

Ik zou ook gewoon blijven proberen. Als kinderen weinig op hun buik liggen en veel zittend neergezet worden, dan slaan ze vaak het kruipen over. Bij het kruipen worden beide hersenhelften kruislings gebruikt en en is goed voor de ontwikkeling van de hersenen. Ook is kruipen weer belangrijk voor de ontwikkeling van de val reflex. Er staan al veel goede tips om hoe het op te bouwen en het leuk te maken. Succes!

3 jaar geleden

Geen idee of het wat is, maar ik heb een buiktrainer besteld. Hij komt hier vandaag binnen, dus wij gaan dat eens proberen!

3 jaar geleden

Reactie op Chg

Vond de mijne ook niet leuk, de kinderarts (woon in het buiten land, vandaa ...
Sorry maar dit is niet een best advies. Mijn dochter vond het ook niks. En pas dmv fisio is zij gaan lopen op bijna 2 jaar. Omdat ze geen spierkracht had. Veel oefenen dus

3 jaar geleden

Mijn zoon moest ook altijd vreselijk huilen op zijn buik. We hebben zoveel op andere manieren getraind dat hij toch echt al rolde voor hij 4 maand was. Nu vind hij het prima, alleen kost het nog steeds veel energie. Wij deden om te oefenen; Vliegtuigje Op de knietjes/op buikje tegen mijn been of buik aan zetten zodat ik wel contact had en hij ook wel trainde. Op mijn buik, (buik of buik) zegmaar, en dan lekker kletsen en gek doen, zingen... Beetje gezellig maken. Als hij op de grond lag ging ik ernaast liggen Of ik ging ben afleiden met een geluid makend balletje wat hij ging volgen. Hierdoor vergat hij steeds dat hij eigenlijk boos was.

3 jaar geleden

Eraan wennen. Ze gaan nog heel vaak heel boos of verdrietig zijn.. Als ze geen moddrpoel mogen drinken, geen derde koekje mogen, niet mogen rennen in de supermarkt, als ze van de oven af moeten blijven.. als ze willen zitten maar het nog moeten leren, als ze willen staan maar ze niet alleen omhoog komen, als ze willen kruipen maar ze achteruit gaan, als ze willen lopen maar ze nog moeten oefenen.. Sommige dingen moeten nou eenmaal. Wij deden 3 minuten en dan zo leuk mogelijk maken, meestal was het 10 minuten drama. Maar geen voorkeurspositie, geen afgeplat hoofd, goed kunnen kruipen en een sterk kind heeft ook zo zijn voordelen.

3 jaar geleden

Onze dochter vond het ook niet leuk. Tot krijsen aan toe. Helaas moet het af en toe toch gebeuren 馃槄 afleiden met speelgoed hielp iets en gewoon meerdere korte poosjes ipv 1 keer een half uur ofzo. Maar onze dochter is hyper mobiel, dus alle ontwikkelingen duren wat langer bij haar.

3 jaar geleden

Reactie op MamavanNora20

Geen idee of het wat is, maar ik heb een buiktrainer besteld. Hij komt hier ...
Deze heb ik toen die tijd ook gekocht. Maar helaas nog vond ze het helemaal niks馃檮

3 jaar geleden

Goede tips allemaal! Thanks! We blijven doorzetten haha 馃き qua afgeplat hoofd gelukkig helemaal geen last van. Ze heeft nooit een voorkeurshouding gehad. Draait netjes zelf haar hoofd 馃槉