13 Reacties
4 jaar geleden
Ik heb bij de eerste bijna altijd mijn hapjes zelf gemaakt. Soms ook een potje uit gemak hoor maar ik vind het gewoon leuk om zelf hapjes te maken. Ik ga dit bij de komst van onze tweede dus weer oppakken.
Ik heb altijd verse producten gebruikt, dan gewoon preppen zodat je 1 谩 2 weken vooruit kan. Kocht ook vaak van die gemixte groente zakken op de vers afdeling (bijv: bloemkool, brocolli, wortel). Zo kan je verschillende hapjes maken en invriezen.
Preppen met blikgroenten heb ik geen ervaring mee, sorry 馃槵
Zou ik persoonlijk niet zo snel doen omdat je het uiteindelijk twee keer opwarmt, lijkt me gewoon niet zo lekker. Maar miss dat andere hier wel ervaring mee hebben.
4 jaar geleden
Gewoon een zakje verse groenten kopen. Dit in zijn geheel koken en pureren. Vervolgens verdelen over een ijsblokvorm en in de vriezer gooien. Zodra het goed ingevroren is de inhoud in een ziplockzakje kiepen.
De hapjes zijn +/- drie maanden houdbaar in de vriezer en je kan zelf bepalen hoe groot de portie wordt. Ik zou zelf beginnen met 茅茅n ijsblokje. In het begin eten de meeste baby's nog niet zo veel, omdat het allemaal nieuw is.
Er wordt tevens geadviseerd een aantal dagen achter elkaar hetzelfde aan te bieden zodat je kind kan wennen aan deze smaak. Je kan bijvoorbeeld beginnen met 3 a 4 dagen wortel. En daarna 3 a 4 dagen een andere groente en/of fruit.
4 jaar geleden
Wij gebruiken geen potjes ivm zout. Kan daar geen tips over geven.
Erwten ga ik binnenkort voor het eerst vers koken en pureren. Misschien bestaan er ook natrium arme blik groenten? Dan hoef je t denk ik niet eerst te koken.
Vind zelf koken en pureren heel makkelijk. Doe ze in een soort ijsklontjes bakje voor babyvoeding en haal sochtends een ijsklontje eruit.
Rode bietjes is ook handig! Kan je ook voorgekookt kopen. Mijn mannetje is er gek op
4 jaar geleden
Groenten in blik zit vaak ook zout en suiker bij, dat zou ik dus niet doen.
Uit de diepvries kan perfect, die zijn super vers ingevroren en bevatten dus echt nog dezelfde voedingsstoffen als helemaal vers. Erwtjes, boontjes, bloemkool... kan allemaal prima uit de vriezer.
In een pannetje met een klein laagje water koken/stomen tot het zacht is. En dan afhankelijk van welke methode je gebruikt pureren of niet.
Je kan het na t koken en pureren weer invriezen in een ijsblokjesvorm en dan steeds een blokje ontdooien zodat je niet elke dag zo'n kleine hoeveelheid hoeft te maken.
Als je stukjes wil gaan aanbieden (rapley of kleintjes methode, kun je wel pas wat later mee beginnen evt) dan zou ik eerder gewoon wat van je eigen groente van die dag extra maken, dan kost t je de minste moeite.
4 jaar geleden
Bruine bonen maak ik van een pak gedroogde bruine bonen van hak. Ik laat 150 gram 12 uur in water laten weken en kook ik het anderhalf uur, appel erbij en dan nog een half uurtje. Daarna vries ik het zoals alles in in ijsblokbakjes met deksel. Als het bevroren is gaat het per soort in ziplock zakjes en zo heb ik allerlei soorten groente e.d. In de vriezer voor hem.
Smikkels is inderdaad ook een handige website
4 jaar geleden
Die in blik of uit pot bevatten in in iedere geval veel zout en suiker.
Ik zat destijds met dezelfde vraag en toen zeiden een paar dames dat opnieuw invriezen wel mag omdat het de eerste keer niet bereid is en de tweede keer wel. In ieder geval is mijn zoon er niet ziek van geworden.
4 jaar geleden
Heel fijn om te weten dat je diepvries weer kunt invriezen.
Daar ben ik enorm mee geholpen, ga ik dat eens proberen van de week.
Ook bedankt voor de website, ziet er handig uit!
Verheug me enorm om de hapjes te maken en te geven 馃榿














