8 Reacties

2 jaar geleden
Ligt helemaal aan hoe het gemaakt. Er zijn meerdere bereidingswijzen. In 茅茅n bereidingswijze wordt het met verwarmde suikersiroop gemaakt die je tot 118 graden verwarmt. De eierdooiers klop je erbij totdat het 37 graden is. Dat duurt wel even dus de dooiers zijn dan lang genoeg verhit.
Maar: je kan het ook zonder suikersiroop maken en dan doe je de eieren en suiker in een kom kloppen au bain marie tot 37 graden en dan is het onvoldoende verhit.
Ik zou dus even het recept proberen te achterhalen.

2 jaar geleden
Dat ligt aan de bereidingswijze. Sommige parfait is veilig en andere niet. Dus daar kunnen we hier nu niet iets over adviseren...

2 jaar geleden
Reactie op Thirzax
Bij tzusje staat deze wel op de zwangerschapskaart馃槈
Daar stond zalm ook op de kaart en kreeg ik een dessert met rauw eiwit van de zwangerschapskaart dus die zou ik niet vertrouwen.
Daan1234: zoals hieronder gezegd is het afhankelijk van ingredi毛nten en bereiding. Vraag dat dus even na.

2 jaar geleden
Ik kocht daarvoor altijd gepasteuriseerde ei bij de makro om het te maken (recept van het zusje). Dus dat zou dan geen probleem moeten zijn. Ik gok dat ze dat daar ook hebben. Maar je kan het altijd nog navragen voor de zekerheid. Hoop dat je het mag, want ze zijn zo lekker!