14 Reacties

5 jaar geleden

Ik kook vaak heel veel in 1x (gewoon in een pan en dan de staafmixer erop) en dan vries ik alles in blokjes in (in ijsblokbakjes van de zeeman). Kan ik zo een ‘maaltijdje’ samenstellen door elke dag wat blokjes te pakken. We begonnen met 1, nu inmiddels stuk of 4.

5 jaar geleden

Ik kook ook groenten en aardappel of wat ik wil in de pan en gooi het daarna in de blender. Eerst in ijsblokjesvorm invriezen en nu per portie in een bakje. Laatst heb ik voor het eerst appelmoes gemaakt zonder blender, gewoon stuk koken dus wat grotere stukjes. Vond ons kindje ook erg lekker (ze is nu 6.5 maand). Dat vind ik ook het leuke van zelf koken, je kunt het echt aanpassen op je kindje

5 jaar geleden

Reactie op weerzwanger

Ik kook vaak heel veel in 1x (gewoon in een pan en dan de staafmixer erop) ...
Precies zo. Of ik kook van onze maaltijd even wat extra en maak daar een paar extra porties van.

5 jaar geleden

Ik heb een stoomopzet voor de pan, dus als het water kookt stoomt het de groente in die opzet (bij de ikea vandaan) Daarna met de staafmixer en kookvocht pureren en invriezen in ijsblokjes. Als het bevroren is de ijsblokjes in een afsluitbaar zakje in de vriezer. Zo kan ik later maaltijden samenstellen.

5 jaar geleden

Ik heb de Philips avent stomer/blender, werkt super fijn, makkelijk en snel dus vind het het geld zeker waard 😊

5 jaar geleden

Ik heb een tweedehands babycook (10€). Maar gebruik hem niet zo vaak. Ze eet enkel in het weekend bij ons groentepap, de rest op de crèche. Ik hou ook vaak wat aardappelen of gestoomde groenten van ons menu aan de kant, en gebruik dan de staafmixer. Babycook is wel ok als ik bv voor onszelf geen eten maak. Maar zou er geen volle pot voor hebben willen betalen...

5 jaar geleden

Gewoon groenten koken in de pan en dan de staafmixer erdoorheen. Heb ook zo’n metalen stoommandje voor in een grote pan, dat is wel handig als je tegelijkertijd verschillende groentenhapjes wil maken! Grotere pan met aardappelen of rijst kijken om mee te mixen en klaar is kees 😊 In het begin had ik ijsblokjes maar dat is nu veeel te weinig, bij de Hema hebben ze fijne kleine bakjes..

5 jaar geleden

Ik doe het altijd in een pan met kokend water. En maak eigenlijk altijd meerdere porties die ik invries. Begon met ijsblokjes vorm vullen en nu is mijn oudste 2,5 en vries ik nog steeds porties met ofwel aardappelpuree of zoete aardappelpuree en mix van gekookte groentes in elke week. Hij mag ook met ons mee eten, maar hij eet dit het liefst, dus heb altijd stuk of 6 maaltijden daarvan in de vriezer

5 jaar geleden

Wij hebben een stoompan waarin ik alles klaarmaak en daarna alles in de staafmixer 😊 Dan heb ik bakjes en potjes klaar om de voeding in te vriezen. Elke dag een potje eruit en klaar. Kost me dan wel een hele zondagmiddag of avond aan voorbereiding Overigens heb ik nu ook mamadeli ontdekt en sta ik niet meer elke zondag 3 uur in de keuken om maaltijden te preppen. Kan het iedereen aanraden!

5 jaar geleden

Stomer + blender is in het begin handig, maar niet als je een vooraadje in de vriezer aan wil leggen. Stomen kan ook in een pan met inzet. Als je er niet apart voor wilt koken gooi je wat meer wortels in de pan, aardappel evt ook erbij in. En dan het deel voor je baby in de blender. Na het eten is het afgekoeld en kan je porties maken voor de dagen dat je zelf iets eet dat niet geschikt is voor je baby.

5 jaar geleden

Stomer + blender is in het begin handig, maar niet als je een vooraadje in ...
Zeker voor kinderen de aardappelen niet in dezelfde pan koken als de andere groenten. Een aardappel bevat blauwzuur (zeer giftig) dit is de reden dat je de aardappelen niet rauw kunt eten. Dmv koken wordt dit aan de aardappelen onttrokken en blijft het achter in het water, wat je weg gooit. Dit gif bouwt op dus het effect ia soms na jaren pas te merken.

5 jaar geleden

Reactie op JxS

Zeker voor kinderen de aardappelen niet in dezelfde pan koken als de andere ...
Dat wist ik niet! Stopte ze ook samen in de babycook.. bedankt voor de tip, doe ik het bij de tweede niet :)

5 jaar geleden

Reactie op JxS

Zeker voor kinderen de aardappelen niet in dezelfde pan koken als de andere ...
Ff wat over opgezocht, maar het valt wat mee, zolang je ze maar goed schilt en de groene weggooid. Zal ze dus wel samen koken maar het vocht toch weggooien!. 'Solanine is zeer hittebestendig en word door koken niet afgebroken, slechts een klein deel lost op in het kookvocht. 80% zit net onder de schil en wordt dus met schillen verwijderd. Consumptie aardappelen hebben een laag gehalte.'

5 jaar geleden

Dank voor de reacties lieve mama’s!