228 Reacties

10 maanden geleden

😂😂😂😂 wat erg zeg. Alles om geld te kunnen verdienen

10 maanden geleden

Ik weet het...ik vind het altijd bizar....

10 maanden geleden

Is op meerdere plaatsen zo in de randstad. Ik vind het zelf ook niet meer dan logisch, gezien ze het schoon moeten houden. Is de betreffende plek vies, dan is het een ander verhaal...

10 maanden geleden

Je betaald toch voor de faciliteiten en dat die schoongemaakt worden. Wel zo fijn dat je je handen kan wassen, dat de prullenbak geleegd wordt, er gedweild wordt en de verschoon tafel schoon gemaakt wordt 🤷.

10 maanden geleden

Dat vind ik heeel raar! Bij onze hema kost het 20 ct en ga ik naar de invalide toilet idd en betaal ik 1 keer. Ik betaal na afloop, als het goor is of geen toiletpapier etc dan betaal ik uit principe gewoon niet. Vervelend hoor, benieuwd of dit hema beleid is of dat je een dwarse vrouw trof

10 maanden geleden

Is dit zo gek? Of is het gek dat ik dit niet gek vind........ In mijn ogen is dit gewoon een toiletbezoek en wordt tevens de ruimte schoongemaakt.

10 maanden geleden

Bij de Hema hier in de buurt is het wel gratis. Doen ze het poortje voor je open als je met buggy/kinderwagen staat.

10 maanden geleden

Reactie op Koekiemonster _

Je betaald toch voor de faciliteiten en dat die schoongemaakt worden. Wel z ...
Ik vind het wel gek dat als je ergens al zit om te lunches of koffie te drinken dat je dan nog apart moet betalen voor het toilet gebruik. Als je geen betalende klant bent op dat moment kan ik het nog wel begrijpen

10 maanden geleden

Wat goed dat je in discussie bent gegaan (met iemand die de regels niet verzint?)!

10 maanden geleden

Ik vind t niet zo raar, ze hoeven überhaupt geen verschoonruimte te hebben he.. ze zijn een winkel, ik heb nog nooit een verschoonruimte in de blokker gezien ofzo hoor 😅

10 maanden geleden

Ik vind vooral 70 cent een astronomisch hoog bedrag voor een toiletbezoek. Is hier helaas ook zo. 🙈

10 maanden geleden

Vooral het 2x betalen vind ik idioot! Waar is het stukje service?! zeker als je er wat eet/drinkt. Vind überhaupt 70c behoorlijk veel voor een toiletbezoek. Het is nou ook niet zo dat ze altijd direct na een toiletbezoek weer schoonmaken (hier althans niet).

10 maanden geleden

Reactie op Pipo092

Ik vind t niet zo raar, ze hoeven überhaupt geen verschoonruimte te hebben ...
Alleen de hema’s met eetgelegenheid hebben een wc, dat is niet meer dan normaal om te hebben

10 maanden geleden

Ik werkte voorheen zelf in een winkel als filiaalmanager en vond het enorm irritant als we mee moesten lopen met moeders met kids. Dit moest vanuit hoofdkantoor, bepaalt door dames die lekker op hun gat 100 cappuccino’s per dag dronken. Kost enorm veel tijd en omdat dit naast het kantoor (met onze spullen) was moesten we ook erbij blijven. Met onderbezetting en toenemende drukte in de winkel vind ik het vrij logisch dat er een vergoeding gevraagd wordt. Wij moesten dagelijks de wc checken, schoonmaken enz. Dit hoeft niet als we enkel met ons mini teampje zouden zijn en achter onszelf schoon maakte. Als wij een bedrag zouden mogen rekenen hadden we er nog wat lekkers voor kunnen kopen ofzo, dit mocht dus niet. Sorry TS maar ik vind het niet meer dan normaal…. Misschien was de 2e 0,70 niet nodig, maar eenmalig betalen is gewoon normaal…. Zeker als iemand het netjes houdt!

10 maanden geleden

Ik lees nu trouwens dat je er wat zat te drinken & het om het restaurant deel gaat. Vind dat wel een ander verhaal…. Vind een “vrijwillige bijdrage” dan wat normaler!

10 maanden geleden

Ik werkte voorheen zelf in een winkel als filiaalmanager en vond het enorm ...
Ik kan mij goed voorstellen dat ze dit vanuit het hoofdkantoor hebben besloten. Het is een stukje service/klantgerichtheid die je extra biedt. Dit kan bijdragen aan een algehele positieve klantbeleving, wat weer kan zorgen voor herhalingsbezoeken, positieve mond tot mondreclame etc etc.. ofwel aan de eindstreep meer aankopen in de winkel. Daarnaast is de hema niet alleen retail maar ook horeca en vind ik persoonlijk ook zeker dat een gratis toiletbezoek daar bij hoort als klant zijnde.

10 maanden geleden

Reactie op koos_naamloos

Wat goed dat je in discussie bent gegaan (met iemand die de regels niet ver ...
Hele relevante opmerking 😂 Zoals je hier onder leest, hoef je niet bij elke Hema te betalen. Het is een geplastificeerd A4’tje, dus het is heel goed mogelijk dat de schoonmaakster dit wel zelf heeft verzonnen.

10 maanden geleden

De Hema exploiteert de toiletruimtes bij mijn weten. Dit betekent dat een dame of heer deze ruimte huurt van de Hema en verantwoordelijk is voor het schoonhouden van de ruimte. Hier vragen zij dus een vergoeding voor. De Hema is dus zelf niet verantwoordelijk voor de ruimte. De Hema bombarderen met klachten heeft dus geen nut! Ik vind het daarnaast niet gek dat je betaald voor een dienst, jij krijgt een schone ruimte om je behoefte te doen, daar mag wat tegenover staan.

10 maanden geleden

Ik heb een keer bij een Hema in de rij gestaan voor het toilet en zag dat de schoonmaakster een doekje vast had, hier de deurklinken mee af deed, daarna de wc-bril en vervolgens de deurklinken van het toilet ernaast ZONDER het doekje te wisselen/schoon te maken. Sindsdien ben ik genezen van plassen bij de Hema😂 (En ja, dit is een losstaand incident en het zegt niks over hoe het bij andere Hema's gaat, maar ik zal het nooit vergeten en moet er altijd aan denken als ik bij een Hema ben)

10 maanden geleden

Reactie op LenaNoa

Ik kan mij goed voorstellen dat ze dit vanuit het hoofdkantoor hebben beslo ...
Hier ben ik het helemaal mee eens! Ik ga juist naar een Hema omdat het babyvriendelijk is (of was). Het restaurant is een fijne plek om je baby te voeden als je in de stad bent (ik neem altijd een consumptie), en ik ga er dan ook vanuit dat ik mijn baby kan verschonen. Ik kijk nu minder positief naar Hema. In elke andere horecagelegenheid is een toiletbezoek sowieso gratis als je er wat eet of drinkt. Het is een geplastificeerd A4tje, en hieronder lees ik dat je niet bij elke Hema moet betalen om een luier te verschonen. Ik ben dus benieuwd of dit vanuit het hoofdkantoor komt, of dat de schoonmaakster in het filiaal het zelf mag bepalen. Een maand geleden was ik in Dordrecht bij de Hema, en daar hoefde ik ieder geval niet te betalen. Ik ben benieuwd of ik een reactie krijg van de Hema.