16 Reacties

2 jaar geleden

Poeh wat lastig zeg! Ik snap wel dat je dochter om de fles schreeuwt, daar hoeft ze namelijk niet zo hard voor te werken.. ik snap ook dat je productie terugloopt als je bijvoedt met kv. De vraag is eigenlijk of ze niet goed groeit van je melk (dat kan volgens mij echt bijna niet), of dat je productie al te laag was. Je zou kunnen proberen met kolven (als je al een kolf hebt) je productie op te voeren, of een lactatiekundige om advies vragen. Als het voor jou ook goed voelt kun je natuurlijk ook kiesen om helemaal over te gaan op kv daar is ook niks mis mee he. Je schrijft al dat bv en kv en kolven te intensief is. Ook zonder baarmoederontsteking en dat soort ellende zou ik daar zelf echt niet aan beginnen denk ik, je bent daar helemaal geen verantwoording over schuldig!

2 jaar geleden

Tja ik denk wat jij wil. Wel grote kans dat het nu toch terug loopt omdat de kleine pas 3wk is. Nu zitten ook echt van die periodes waarin ze flink clusteren en regelen. Als je die nu ook ( deels) stilt met kv zal je productie niet echt mee groeien in behoefte. In feite lijkt het erop dat wat je beschrijft je nu al aardig afbouwt. Ik heb deze situatie met met oudste ook gehad rond een wk of 6 geloof ik. Toen was bij mij de bv met wk 8 helaas al gestopt. Volg hierin je gevoel. Als je langer bv wil geven zal je dus toch vaker moeten voeden of kolven. Als je het prima zo vind kun je gewoon aankijken hoe het loopt. Je kan evt ook een consult met een lactatiekundige overwegen?

2 jaar geleden

Ik heb ongeveer hetzelfde meegemaakt. Zware bevalling gehad met 2 liter bloedverlies en placenta operatief verwijderd waardoor ik ook bloedarmoede had en heel weinig energie. Bv kwam slecht op gang en moest kolven en kv bijvoeden. Onze dochter wilde de fles ook heel graag want daar kwam altijd genoeg uit ipv dat ze heel hard moest werken voor een beetje melk. Uiteindelijk na een week al helemaal overgestapt op kv omdat ik het echt niet meer trok om te kolven, voeden en daarbij ook zelf nog te herstellen. Ik vond het heel jammer dat het niet gelukt is (nog steeds wel) maar het was op dat moment beter voor ons allebei. Doe wat voor jullie goed voelt. Op kv worden kindjes ook groot. Bij mij viel er wel een last van mijn schouders toen ik stopte want ik kon de (op dat moment weinige) energie die ik had in aandacht voor mijn dochter stoppen ipv alleen maar te kolven,voeden en slapen. Een lactatiekundige kan ook heel veel helpen voor als je met dit soort vragen zit!

2 jaar geleden

Door bij te voeden met kv zonder daar een kolfmoment tegenover te stellen, zorgt ervoor dat je productie keldert en je kindje dus steeds moeilijker bij je kan drinken. Om een voorkeur voor de fles te voorkomen kan je therapeutisch voeden. Een ding vind ik wel opvallend en dat is dat ze niet groeit op jouw melk. Jouw melk is namelijk altijd vol voedingsstoffen. Waar ik nu aan denk is een te korte tongriem. Dan happen ze niet goed aan en moeten ze te veel moeite doen voor ook maar een druppel melk wat ook bij jou kan zorgen voor kloven etc. Als dat het is dan is het wat je ook kiest goed om je dochter daaraan te laten helpen (aanrader kliniek in Groningen is de evt afstand meer dan waard). Het heeft namelijk ook voordelen voor de toekomst als dat goed zit op o.a. het gebied van spraak (bij mij niet gedaan en je hoort het nog altijd). Ik zou een lactatiekundige inschakelen. Ze worden vaak vergoed via de zorgverzekering. Zo kan je misschien ook toch nog doorgaan met bv als je dat wil. Toen ik even moest kolven ivm bijvoeding liet ik mijn man de fles geven en kolfde ik gelijktijdig. Mijn man ondersteunde mij ook met alles (luier verschonen, aangeven, drinken pakken etc). Dat maakte het haalbaar voor de tijd dat het nodig was.

2 jaar geleden

Ik zou een lactatiekundige inschakelen. Wijkverpleegkundigen hebben minder kennis van borstvoeding namelijk. Verder zou je productie kunnen opkrikken middels kolven: om de 2uur 10 minuten kolven en één keer per dag powerkolven. Verder nog regelmatig aanleggen, zodat ze dit niet ‘vergeet’. Maar eigenlijk zou ik een lactatiekundige mee laten kijken 😉. Succes!

2 jaar geleden

Luisteren naar wat jij wilt en wat je gevoel je zegt. Wil je stoppen met bv dan doe je dat, wil je doorgaan dan contact opnemen met lactatiekundige en alleen haar advies volgen.

2 jaar geleden

Bel een lactatiekundige en maak en plan om van de bijvoeding af te komen. Je productie zal omhoog moeten en dat betekend dat je in principe gewoon meer moet vragen van je borsten. Dus je kindje vaker aanleggen of wat vaker kolven. Maar bel gewoon een lactatiekundige en dan is het waarschijnlijk binnen no time opgelost.

VRIEND

2 jaar geleden

Zo snel mogelijk een lactatiekundige bellen. Kwalijk advies van de wijkverpleegkundige. In deze prille fase bijvoeden met kunstvoeding (zonder poging de bv op te krikken) kan funest zijn voor de borstvoeding. In de tussentijd zoveel mogelijk aanleggen !

2 jaar geleden

Ik heb gelukkig vandaag een afspraak kunnen maken met een lactatiedeskundige. Helaas gaat bv nu echt lastig… mijn dochtertje is ontzettend gefrustreerd dat ze zo hard moet werken voor haar melk en dat uit zich in continue loslaten en schreeuwen 😭

2 jaar geleden

Reactie op Angelaax

Ik heb gelukkig vandaag een afspraak kunnen maken met een lactatiedeskundig ...
Maandag heb ik een afspraak met de lactatiedeskundige, tot die tijd blijf ik voeden en kolven. Ik heb nu 40 ml gekolfd.

2 jaar geleden

Reactie op Angelaax

Ik heb gelukkig vandaag een afspraak kunnen maken met een lactatiedeskundig ...
Fijn dat je een afspraak hebt kunnen maken! Mijn tip voor de frustratie zou zijn om te zorgen dat je voedt (je voedt op verzoek denk ik en niet meer op schema?) Bij de eerste hongersignalen. Dan is ze nog niet mega hongerig en geduldiger. Als je toch een fles geeft om bij te voeden geef dan een kleinere speen (prematuur als je al de kleinste reguliere maat gebruikt). Zo moet ze ook harder werken voor de fles. Maar probeer tot je de lactactiekundige spreekt om niet met kv fles bij te voeden. Rustig je borst aan bieden door eventueel t etroosten/wiegen.

2 jaar geleden

Reactie op Angelaax

Maandag heb ik een afspraak met de lactatiedeskundige, tot die tijd blijf i ...
Oh zie nu dat je maandag een afspraak hebt wat fijn! Nog even volhouden, succes!! Laat weten hoe het is gegaan!

2 jaar geleden

Reactie op Angelaax

Ik heb gelukkig vandaag een afspraak kunnen maken met een lactatiedeskundig ...
Dit kan ook de manier van he kindje zijn om he productie op te hogen. He kan dan gaan wisselvoeden, houdt in zodra kindje loslaat van borst wisselen. Heb je beide borsten gehad, dan ga je gewoon weer naar de eerste. En dan zo door tot ze verzadigd is. Zo krijg je elke keer een nieuwe toeschietreflex. Top dat je naar de lactatiekundige gaat!! Beste wat je kan doen als je wil dat borstvoeding slaagt, maar ook kan ze tips geven als je uiteindelijk toch wil stoppen.

2 jaar geleden

Dit deed mijn zoon ook... was echt zoveel energie kwijt door borstvoeding toen overgestapt op flesvoeding en nu echt een heel ander kindje, zo blij mee. Ik slaap door, hij slaapt door, wij allebei. Ik zou dan echt gaan kolven en geven dan weet je ook hoeveel cc ze binnen krijgt..

2 jaar geleden

Ik had hetzelfde maar heb direct een lactatiekundige ingeschakeld. Die gaf me een soort rietje/sonde waarmee we tijdens de borstvoeding kunst voeding bij konden geven. (Dat was wel geklooi, maar ik vond het achteraf bezien totaal de moeite waard!) op die manier krikten we de productie op en vond mijn baby het weer fijn om aan de borst te drinken. Ik ben benieuwd wat de lactatiekundige voor advies voor jullie heeft. Ik zou zeker gaan kolven totdat je die afspraak hebt. Heel veel succes met de bv en sterkte met je herstel. 💕

2 jaar geleden

Reactie op Angelaax

Maandag heb ik een afspraak met de lactatiedeskundige, tot die tijd blijf i ...
40ml! Wat goed! Ga zo door! Succes met de lk!