14 Reacties
5 jaar geleden
Zou het helpen om het in porties in te vriezen? Blijft de smaak dan lekker?
5 jaar geleden
Ik heb dezelfde ervaring, bederft veel te snel. Schoon mes en koel bewaren hielp wel maar red het lang niet tot de pot leeg is.
In een ijsblokjesvorm invriezen, en dan steeds 1 blokje ontdooien, kun je een paar dagen mee doen, en dan weer een nieuw blokje pakken. Dat werkt waarschijnlijk wel.
Ik vond het teveel gedoe dus ik ben gewoon fruitbeleg (=jam maar dan zonder suiker) gaan kopen en wisselde dat af met pindakaas 100% en heel af en toe appelstroop of smeerkaas.
Dat fruitbeleg blijft wel gewoon goed tot de pot leeg is en ik vind het zelf ook lekker dus t gaat sowieso eerder op.
5 jaar geleden
Reactie op kristin40
Ik werk op een kdv en daar smeren we soms fruithap op brood. Dus gewoon zel ...
Dit doe ik in de zomer ook (voor mezelf😁) met de aardbeien. Die zijn allemaal tegelijk rijp en krijgen we anders niet op
5 jaar geleden
Ik had hetzelfde probleem!
Dus heb nu deze gehaald: https://www.zonnatura.nl/producten/kids/knijpfruit-mango-wortel-sinaasappel
Na opening is t nog wel maar 24u houdbaar. Maar ik verdeel t over 2 dagen op een half sneetje brood, paar druppels gemengd met water in z'n drinken of door z'n yoghurt heen. Maar ik geef het niet elke dag en moet nog steeds wel t laatste deel weggooien. Niet hele ideale oplossing nog, maar misschien wel voor jullie 😊
5 jaar geleden
Reactie op DeniseD
Gewoon vers fruit of appelstroop of appel-peren stroop😊. Jam is heerlijk, ...
Stroop zijn ingekookte suikers uit fruit en is dus even goed suiker.
Daarnaast zit er in 100% appelstroop helemaal niet veel ijzer, tenzij het er aan toegevoegd is. De ijzer in appelstroop komt van suikerbieten.
https://mobiel.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/gezonde-voeding-en-voedingsstoffen/is-appelstroop-gezond-.aspx#:~:text=Het%20ijzer%20dat%20in%20appelstroop,dus%202%2C5%20mg%20ijzer.
Jam bevat uiteindelijk net zo veel suiker als stroop dus maakt geen verschil...
Alleen fruitbeleg zonder suiker bevat dus minder suikers omdat het niet zo geconcentreerd is als in stroop. Dat stroop gezond beleg is is echt een mythe.
Hopelijk zie je dit niet als een aanvallende reactie, het is puur educatief bedoeld.
Je kunt een jong kind of baby echt beter een geprakte banaan of pindakaas op brood geven dan (appel)stroop.
VRIEND
5 jaar geleden
Reactie op Elea
Stroop zijn ingekookte suikers uit fruit en is dus even goed suiker.
Daarna ...
Bedankt! Je hebt gelijk. Doordat het in het kleintjes methode schema staat, ging ik er eigenlijk gewoon blind vanuit. Al is de stroop toch ietsje beter dan jam (ietsje minder suiker, iets meer ijzer), het blijft veel suiker!
Eerlijk gezegd heeft ze hier met 8 maanden nog niets op brood gekregen🤷🏻♀️! Alleen een keer roomboter, maar nu met een bewezen kma doen we dat niet meer. Alleen boekweitwafel met wat banaan licht eroverheen. We gaven bijvoorbeeld brood en daarbij omelet. Dan kan ze zelf kiezen wat ze eet.
Ik wil ook nog een keer zelf humus maken. Dit mag mijn dochter dan ook op brood. We zijn nu bezig met pindakaas, maar ga van de week ook andere noten pasta’s kopen. Goed om te geven en kan prima op brood (lucht getoast, niet verkleurd).
Ps: ik ga eens vragen waarom appelstroop wel mag!
5 jaar geleden
Let wel de kleine keuken is niet specifiek beter dan de rest van het broodbeleg.
Ik dacht goed bezig te zijn, maar toen ik etiketten ging lezen viel het vies tegen. Hun pasta is zelfs het meest misleidende product van het jaar geworden en hun koekjes bevatten net zoveel suiker als een tompouce. Keuringsdienst van waarde heeft er ook een aflevering over gemaakt.
5 jaar geleden
Dankjulliewel allemaal! Ik ga nu maar over op gewoon wat fruit op zijn broodje. Ik dacht inderdaad dat dit wel een goede optie was. Maar zo goed is het dus niet eens😅 blijft hier een gevecht met dat broodje. We proberen gewoon lekker verder dan😊 iedereen bedankt voor het mee denken en de tips.















