4 Reacties

3 jaar geleden

Ik lees even mee. Hoe zorg jij voor voldoende voorraad melk om mee te geven. Hoe vaak kolf je als ik vragen mag?

3 jaar geleden

Ik kolf 2 keer tijdens mijn werkdag en maak daar 3 voedingen van voor de volgende dag. Ik kolf dan tot er geen melk meer komt en had ongeveer 490 ml in totaal, dus gebruik 420 ml en sla het overige op met het overige van de volgende dag als extra voeding (is samen ook weer 140 ml).

3 jaar geleden

Heb je bij de berekening rekening gehouden met de leeftijd van je kindje? https://www.lalecheleague.nl/borstvoeding-abc/artikel/267-hoeveel-melk-in-een-fles Ik zie in je profiel dat je kindje 2 maanden is, dus dan zit je in maand 3. Dan zou je met 130 moeten rekenen ipv 150. Dan kom je ook op kleinere flessen uit denk ik. Verder is het natuurlijk ook gewoon een kwestie van proberen. Wat hij in de nachten doet is moeilijk te zeggen. Zelfs als het geen honger is zou het best kunnen dat hij vaker komt gewoon omdat hij even contactmomentjes met jou wil inhalen.

3 jaar geleden

Reactie op Boukje90

Heb je bij de berekening rekening gehouden met de leeftijd van je kindje? h ...
O top! Had ik inderdaad geen rekening mee gehouden. Dit verklaart een hoop. Hij is woensdag 3 maanden dus kan zelfs misschien al rekenen met 120 ml. Dan kom ik met 7 voedingen op 110 ml en met 6 voedingen en op 130. Met 130 ml (dus uitgaan van de derde maand) is het 140 ml op 6 voedingen. Als hij dus tussen de 130-140 drinkt, is dat dus prima zo te zien! Dit helpt, dankjewel!