5 Reacties

21 dagen geleden

Het kan een fase zijn. Op de Facebookpagina borstvoedingsforum zie ik dit onderwerp zo nu en dan voorbijkomen. Hier staan ook tips bij. Vaak gaan ze uiteindelijk weer aan de borst drinken. Het hoeft dus echt nog niet voorbij te zijn ❤️

20 dagen geleden

Ik zou een lactatiekundige mee laten kijken. Zij hebben vaak goede tips. Soms alleen al met een telefonisch consult.

20 dagen geleden

Ze is net een jaar? Dit kan ook wel gewoon natuurlijk zijn… mijn dochtertje heeft vanaf deze leeftijd meer behoefte aan zelfstandigheid en wil nauwelijks knuffelen met mij of getroost worden door mij. Gaat het toevallig ook gepaard met een papa/andere mama-fase?

20 dagen geleden

Lactatiekundige inschakelen is de beste optie wat mij betreft. Je kan nog proberen: - voeden terwijl je loopt - voeden in een prikkelloze ruimte, bijv. in het donker - voeden als ze heel slaperig is - melk opwekken via de kolf zodat er meteen iets komt. Of wil ze helemaal niet aanhappen? Probeer zelf niet gespannen te zijn. Heel makkelijk gezegd natuurlijk, maar misschien voelt ze jouw frustratie.

20 dagen geleden

Met 1 jaar kan het natuurlijke afbouw zijn maar dat schijnt het meestal op deze leeftijd nog niet te zijn hoor. Helemaal omdat ze zo abrupt weigert. Ik heb ook wel eens gelezen dat huidoppervlak huid contact nog kan helpen en geduldig aan blijven bieden. Proberen te achterhalen waar het mis is. Verder wat de rest ook zegt, een lactatiekundige inschakelen of contact opnemen met la leche league lijkt me zeker geen overbodige luxe.