31 Reacties

4 jaar geleden

Ik heb mijn eerste 2 jaar gevoed en hoop over een paar maanden weer te mogen! Wat je beschrijft lijkt me heel normaal. Als je op verzoek blijft voeden zul je vanzelf zien dat er steeds iets langer tussen komt te zitten. Informatie over kunstvoeding maakt vaak dat dit als heel extreem voelt, terwijl dit juist heel gezond is. Je kindje drinkt vaker kleine beetjes, dat past veel beter bij de natuurlijke maaginhoud dan heel snel en geforceerd terug naar weinig grote flessen.

4 jaar geleden

Hier ook een baby van 2.5 maanden. Hij krijgt overdag ongeveer om de 3u een voeding. 's nachts varieert het en zit er soms eens 4u tussen 😅 soms ook nachte' waar hij maar een uur of 2 tussen laat 😬 best pittig, maar voorlopig is dit gewoon het beste voor mijn prematuurtje.

4 jaar geleden

Ik geef ook borstvoeding op verzoek. Het is wisselend hoelang er tussen zit, maar meestal ook tussen de 2 en 2,5u. Ik merk wel dat in de nachten er soms 3 of 3.5u tussen zit.

4 jaar geleden

Rond die leeftijd zat mijn zoontje ook zo rond die tijd. Borstvoeding verteert gemakkelijk, en ze groeien zo ontzettend hard de eerste paar maanden, dat ze snel weer honger hebben

4 jaar geleden

ik heb een meisje van 15 weken.. geef ook borstvoeding op verzoek....ikngeef geen life bv maar kolf. het verschilt hier nog per dag... sochtends laat ze er nog weleens 4 uur tussen zitten... maar overdag komt ze echt om de 3 uur... af en toe nog weleens om de 2.5 uur... snachts slaapt ze 9 van de 10 keer wel door. als ze honger hebben dan komen ze vanzelf. blijkbaar heefr je kindje het gewoon echt nodig om om de 2.5 te drinken. hier kom ik nog weleens uit op 10 voedingen op een dag... en de andere dag weer 7 voedingen. het verschilt gewoon. je moe het zo zien... de ene dag heb jij ook meer honger en dorst dan ern andere dag😊 en kan beter teveel drinken dan te weinig...

4 jaar geleden

Mijn kleine is nu 6 weken en 3 dagen en heeft meestal 5 voedingen op een dag, vandaag toevallig 6. Ze zeggen om de 3 uur maar de mijne komt de ene keer na 2 uur en de volgende keer zit ik hem ongeduldig aan te kijken terwijl hij slaapt van ‘Uhm hallo je had een half uur geleden al moeten eten’😂 maar ik had gelezen dat als ze 3 maanden zijn de kleintjes minimaal 4 voedingen per dag moeten hebben, dan is om de 2 uur pittig veel. Wellicht bespreken tijdens je bezoek aan het consultatiebureau. Daarbij is elke vrouw natuurlijk ook anders, een collega van mij wilde borstvoeding geven en melk kwam er ook wel uit maar qua voedingswaarde zat er praktisch niets in waardoor de kleine alleen maar wilde eten en afviel.

4 jaar geleden

5 maanden en verkouden ik heb vanaf 9 uur elke 90 minuten gevoed vandaag..

4 jaar geleden

Ook ‘s nachts? Op hoeveel voedingen per 24 uur zit je? Best kans dat er binnenkort opeens wat meer tijd tussen gaat zitten, zeker s nachts. Het maagje wordt steeds groter en ze leren steeds effectiever drinken, dus dan kunnen ze per keer meer drinken en zijn daarna langer verzadigd. Als ze tijdens de voedingen ook echt actief drinkt (en dus niet alleen maar aan het sabbelen is) dan is elke 2 a 2,5 uur volgens mij wel normaal hoor!

4 jaar geleden

Reactie op Charlotte

Ook ‘s nachts? Op hoeveel voedingen per 24 uur zit je? Best kans dat er bin ...
Ze krijgt vaak rond 23:00 uur de laatste fles en dan komt ze vaak weer tussen 05:00 uur a 6:00 uur. Tot afgelopen week maakt ik haar na 6 uur slaap wakker op advies van cb. Maar ik merkte dat ze tijdens de voeding in slaap viel en slecht drinkt dus dat doe ik niet meer. Ze zit op 7 voedingen per dag. Ze is wel actief aan het drinken.

4 jaar geleden

Reactie op Prikplant

5 maanden en verkouden ik heb vanaf 9 uur elke 90 minuten gevoed vandaag..
Voor de verkoudheid zaten we rond de 6 voedingen. 8 1130 1330 1630 18 2130 slapen van 23/2-8. Soms een voeding om1 uur of 3 uur. Soms een voeding om 20 en 22 ipv 2130. Het is gewoon geen wetenschap. Het consultatiebureau hier wil mijn zoon op een flesvoedingschema hebben. Waarbij ik hem uren moet laten schreeuwen van de dorst of honger. Puh. Hij is niet te dik, wijkt niet af van zijn curves, het is goed zo. Ik geniet er nog even van. Hij kruipt lekker dicht bij me, legt zijn handje op mijn borst. Ontspant. Rond de 3 maanden zaten we tussen de 8 en 12 voedingen op een dag. Het is ook de geborgenheid en de rust die ze ermee vinden, die dat veroorzaakt. Ik denk dat mijn zoontje nu door de verstopte neus en de zere keel en de algehele malaise wat vaker komt. Ik wil ook een glas water als ik verkouden ben en wakker wordt. En ik voel me dan ook baar. Hij zoekt veiligheid troost, geborgenheid, warmte, en iets tegen de keelpijn.

4 jaar geleden

Reactie op Prikplant

Voor de verkoudheid zaten we rond de 6 voedingen. 8 1130 1330 1630 18 2130 ...
Oh wat een ouderwets consultatiebureau! Bij ons zijn ze voorstander van voeden op verzoek. Gewoon lekker blijven voeden hoor, ze zijn nog zo klein. En borstvoeding is inderdaad meer dan voeding alleen, ook de geborgenheid, het ontspannen. Hopelijk voelt je zoontje zich snel weer beter!

4 jaar geleden

Ik voed ook op verzoek. Ene keer is dat 2 uur ertussen. Soms 4 uur tussen. Maar soms ook elke 15 minuten een paar uur lang. Het is maar net waar ze behoefte aan heeft. Vraag en aanbod! Je borsten stemmen zicht af. Drinkt jouw kindje de borst goed leeg?

4 jaar geleden

Reactie op ladyrian

Ze krijgt vaak rond 23:00 uur de laatste fles en dan komt ze vaak weer tuss ...
Dat is echt hartstikke netjes voor die leeftijd!! 😊

4 jaar geleden

Reactie op ladyrian

Ze krijgt vaak rond 23:00 uur de laatste fles en dan komt ze vaak weer tuss ...
Ik snap overigens helemaal dat het voeden heeeeel intensief kan zijn maar misschien helpt het om het van de positieve kant te bekijken: waarschijnlijk als ze er nu overdag meer tijd tussen zou laten zou ze het s nachts gaan inhalen dus ik zou iig genieten van je nachtrust! 😊 Succes!!

4 jaar geleden

Reactie op Mamabear1

Oh wat een ouderwets consultatiebureau! Bij ons zijn ze voorstander van voe ...
Nou idd, heel ouderwets! Is dit in NL? Dacht toch dat er landelijke richtlijnen zijn. Goed dat je je gevoel volgt! Kijk als een baby van deze leeftijd nu standaard elk uur zou komen (los van als ze ziek zijn natuurlijk) dan is het misschien beter om te kijken of je iets bij kan sturen maar zoals jij die gemiddeld 6 voedingen beschrijft is toch hartstikke normaal! Echt raar dat ze dat willen veranderen.

4 jaar geleden

Fijn om te lezen dat dit normaal is.

4 jaar geleden

Reactie op Charlotte

Nou idd, heel ouderwets! Is dit in NL? Dacht toch dat er landelijke richtli ...
Ja. NL. Ik ben de enige in 8 jaaar bij dit hele consultatiebureau die langer dan 8 weken bv geeft. Ja dat snap ik ergens wel..met die 'begeleiding'. Je zult toch er toch onzeker over zijn of het zal niet vlotjes gaan, dan zit je hier binnen 2 bezoeken aan de flesvoeding. Ik heb veel gehad aan een boek, borstvoeding natuurlijk eenvoudig. Waarin ze heel veel hebben gekeken naar landen waar flesvoeding geen optie is. En allerlei borstvoedingswijsheid die in eerstewereldlanden verdwenen is wordt uitgelegd.

4 jaar geleden

Dat is zeker normaal wordt echt wel minder. Ik heb zelf een keer 2 jaar en 2,5 jaar borstvoeding gegeven.

4 jaar geleden

Ook ik voed op verzoek en de kleine meid is nu 9 maanden en komt overdag om de 3 uur en laat er soms door een lang slaapje 4 a 5 uur tussen. En tussen 7 / 8 uur s avonds drinkt ze voor het laatst en dan slaapt ze door tot de volgende ochtend 7 uur ongeveer. Ze drinkt wel s morgens de eerste voeding beide borsten en dan 3 x 1 borst of soms 2 borsten en dan voor het slapen weer 2 borsten. Ze eet er ook flink bij 😀

4 jaar geleden

Reactie op Prikplant

Ja. NL. Ik ben de enige in 8 jaaar bij dit hele consultatiebureau die lange ...
Oh echt waar? Zo zonde dat zoveel mensen al vroegtijdig stoppen. De begeleiding en het informeren over bv mag inderdaad stukken beter! Bv is zo iets moois :)