Borstvoeding aan borst en aan fles combineren

SamanthaHerms
één maand geleden
Volgen
Hallo Allemaal, Ik ben op zoek naar tips om borstvoeding te geven en dit te combineren met het afkolven. Ik wil natuurlijk een voorraad opslaan. Laten jullie de baby aan één borst drinken en kolf je de andere borst af of kolven jullie nadat de baby gedronken heeft? Of is het beter om een keuze te maken tussen borst en fles? Ik wil borst/fles graag combineren, maar weet niet zo goed hoe ik dit moet aanpakken. Alvast bedankt!
  • Rapporteren
Reageer
Typ hier je reactie
2 reacties
Saariesaar
één maand geleden
Ik ben begonnen met tussen de eerste en de tweede ochtendvoeding af te kolven. Dan heb je nog veel melk en zit het geen voedingen in de weg. Ik kolf dan (bijna) een hele extra voeding. In het begin deed ik na een nachtvoeding, waarbij hij vaak maar 1 borst dronk, ook 's nachts de andere borst dan leegkolven. Nu slaapt hij door, en ik ook😂👌🏻
  • Rapporteren
newmommy😍
één maand geleden
Een grote voorraad is niet nodig en wat je nodig bent bouwt uit zichzelf wel op (je wilt geen overproductie creëren). Als mijn zoontje de fles krijgt kolf ik voor de volgende fles (en zeker in het begin kolfde ik meer dan nodig en dat ging in de vriezer). Voor je afstemming is het beter om na ongeveer 4 weken als de bv goed loopt dan dagelijks een fles aan te bieden zonder uitzondering en niet later mee te beginnen dan week 6. Geef de fles dan therapeutisch, zodat er geen voorkeur komt voor de fles (zittend voeden, fles bijna horizontaal, kleinste speen…hier ruim halfjaar speen P gebruikt). Ik begon de eerste twee weken met nakolven, maar daarna mee gestopt om overproductie te voorkomen en het is ook te intensief om goed vol te houden. Toen had ik al meer dan genoeg voor een paar flesjes.
  • Rapporteren