Je hebt tegenwoordig gelukkig veel alternatieven! Wellicht kun je een diëtiste benaderen, ik ben daar twee keer geweest en dat was heel fijn. Ik kreeg ook een lijst met ingrediënten die niet mochten, vond ik erg handig in het begin.
Wat dingen die je kunt eten:
- Speculaas van AH huismerk
- Hagelslag puur van AH huismerk
- Boter (smeer en bak) van Flower Farm
- Zaans volkoren van AH
- AH plantaardig variatie kokos mango
- Naturel chips
- De meeste passata’s
- Onbewerkt vlees (kip, gehakt, etc.), in veel vlees voor op brood en in chorizo en zo zit wel vaak melk
- Alle groentes en fruit
- Pasta, rijst, aardappels, couscous
- Vegan brownies bakmix van dr Oetker
- Snelle kokosmakronen (recept van AH)
- Amandelmelk of havermelk. Kies dan wel eentje met calcium en vitamine b12. Liefst ook ongezoet. Haver- en amandelmelk vond ik zelf heel vies, dus daar deed ik cacaopoeder in haha.
Op de website en in de app van AH kun je filteren op allergieën. Ik ontdek elke week nog wel iets nieuws.
Onze tweede heeft nu ook kma en soja-allergie en zij eet bijv. curry mee (currypasta en kokosmelk van Fairtrade, met paprika en sperzieboontjes erdoorheen), pasta met tomatensaus, groenten en gehaktballetjes, broodje hamburger met zoete aardappel en salade met Violife witte kaas (kaas obv kokos). Wraps met kip, paprika en courgette. En vandaag gaan we pannenkoekenmix met amandelmelk i.p.v. normale melk proberen.
O ja, en ik heb op
https://www.glutenvrijewebshop.nl/ Sinterklaas snoepgoed voor haar besteld. Ze is nu bijna twee en raakt steeds vaker gefrustreerd als ze iets niet mee mag eten.
Er zijn ook Facebookgroepen met koemelkvrije recepten!
Veel succes!