36 Reacties

21 dagen geleden

Stel deze vraag even op het borstvoedingsforum op Facebook! Ik zag daar laatst een post met ervaringen voorbij komen over jouw kwestie ☺️. Misschien kun je ook even in de groep terug zoeken.

21 dagen geleden

Reactie op Lisette3103

Stel deze vraag even op het borstvoedingsforum op Facebook! Ik zag daar laa ...
Oh nice! Ik zal even kijken!😊 thanks

21 dagen geleden

Ik ben heel benieuwd, want ons meisje blijft ook lang geel, maar nog acceptabel zeiden ze.

21 dagen geleden

Hoi! Dit kan dus wel. Ik heb het met beide kinderen gehad.. steeds hogere waardes.. tot een maand of drie/vier. Zagen ook echt heel geel. Maar kwam echt door de borstvoeding dus. Huisarts zei bij mij dus ook zeker niet stoppen met bv, want borstvoedingsgeelzucht kan geen kwaad.

21 dagen geleden

Ik zou de afspraak met de arts afwachten. Als het door de borstvoeding komt, dan kun je overleggen of je moet stoppen. Maar er kan natuurlijk ook iets anders aan de hand zijn. En dan stop je misschien onnodig. Onze jongen was ook geel na de geboorte, bili te hoog en daarom onder de lamp. Hij is nog maanden geel gebleven maar er zat wel een dalende lijn in de bilirubine. Alleen maar goed dat de arts op zoek gaat naar de oorzaak van juist stijgende waardes :-) ik hoefde overigens niet te stoppen met borstvoeding, maar er werd wel gezegd dat hij dan wat langer geel kon blijven, ook al waren de waardes gedaald.

21 dagen geleden

Reactie op SanneJade98

Ik ben heel benieuwd, want ons meisje blijft ook lang geel, maar nog accep ...
Hoe oud is je kindje? Bij borstvoeding mag het tot een week of 4/5, dat vinden ze nog acceptabel. Maar mn zoontje is overmorgen 8 weken en zijn waarde is juist gestegen tov vorige week, dus dat was wel alarmerend. Hebben ze geprikt bij je kindje?

21 dagen geleden

Reactie op nora92

Hoi! Dit kan dus wel. Ik heb het met beide kinderen gehad.. steeds hogere w ...
Ah oke! En hadden ze toen ook gekeken naar de oorzaak? Dus dat het door de bv kwam? Ik ben erg benieuwd, de kinderarts zal ons oproepen

21 dagen geleden

Reactie op Mommytobeez

Ik zou de afspraak met de arts afwachten. Als het door de borstvoeding komt ...
Yes ga ik doen. Dank je! Ja wel heel fijn maar ook niet heel chill de gedachte dat ze dus weer verder onderzoek moeten doen. Voor zo’n kleintje natuurlijk niet fijn! Maar ben heel benieuwd

21 dagen geleden

Reactie op 🌻sunshine

Yes ga ik doen. Dank je! Ja wel heel fijn maar ook niet heel chill de gedac ...
Nee zeker niet fijn en spannend natuurlijk! Sterkte!

21 dagen geleden

Reactie op 🌻sunshine

Ah oke! En hadden ze toen ook gekeken naar de oorzaak? Dus dat het door de ...
Ja maar meer door andere oorzaken te sluiten. Dus goede ontwikkeling (alerte kindjes, goede ontlasting etc) geen andere zorgwekkende symptomen, behalve dus de waardes die hoog bleven en ze werden inderdaad zelfs hoger wat jij ook beschrijft. Het bloedprikken is wel naar ja! Maar is misschien straks niet meer nodig. Ontwikkelt je zoontje verder goed?

21 dagen geleden

Reactie op Mommytobeez

Nee zeker niet fijn en spannend natuurlijk! Sterkte!
Dank je!

21 dagen geleden

Reactie op nora92

Ja maar meer door andere oorzaken te sluiten. Dus goede ontwikkeling (alert ...
Ik snap het! Heel gek he! Ja verder ontwikkelt/groeit hij hartstikke goed. Gelukkig

21 dagen geleden

Precies hetzelfde meegemaakt hier en is goed afgelopen. Je mag me een privéberichtje sturen als je wilt!

21 dagen geleden

Sowieso hoef je absoluut niet te stoppen met de borstvoeding als je zoontje verder goed groeit en de kinderarts dat niet adviseert!

21 dagen geleden

Reactie op 🌻sunshine

Hoe oud is je kindje? Bij borstvoeding mag het tot een week of 4/5, dat vin ...
Mijn dochter is nu 3 weken, dus nog wel in de acceptabele periode, maar heeft in het zh 24 uur onder fototherapie gelegen (blauwe lamp). Persoonlijk vind ik dat het per dag heel erg verschilt, ene dag lijkt ze geler dan andere dag en daarom dat ik me daar lichtelijk zorgen over maak. Ze hebben haar meermaals geprikt in het zh. Na de opname niet meer. Ik hoop dat er bij je zoon geen andere problemen aanwezig zijn, snap je zorgen heel goed.

21 dagen geleden

Check ook deze link even, gaat oa over late geelzucht. https://www.borstvoeding.nl/de-eerste-dagen-met-je-baby/geelzucht/

21 dagen geleden

En moedermelk geelzucht, heeft mijn zoontje ook gehad. Pas met 3 maandjes kreeg die een normale kleur, ook geprikt ik het zh voor extra check. Vond dit toen wel een fijn stukje om erover te lezen; https://mamametpassie.nl/onze-baby-had-moedermelk-geelzucht/

20 dagen geleden

Goedemorgen mama’s, bedankt voor jullie reacties! Ik was met name ook opzoek naar ervaringen waarbij de bilirubine gehalte juist verhoogd is.. hopelijk is het gewoon moedermelk geelzucht. Dan ben ik gerustgesteld

20 dagen geleden

Reactie op SanneJade98

Mijn dochter is nu 3 weken, dus nog wel in de acceptabele periode, maar hee ...
Ja precies, gelukkig nog in de acceptabele periode! Ach gossie wat sneu.. sowieso gaat je kleintje straks naar het Cb voor controle toch? Daar checken ze dat ook nog. de KA heeft dat daar per toeval ontdekt en toen is de HA en de KA van het ziekenhuis erbij betrokken. Ik hoop het ook….

20 dagen geleden

Reactie op boterbloem18

Sowieso hoef je absoluut niet te stoppen met de borstvoeding als je zoontje ...
Dank je! Ik ga je een berichtje sturen!