38 Reacties

4 jaar geleden

Misschien werkt clusterkolven? https://moedermelknetwerk.nl/kolven-stap-voor-stap/clusterkolven-power-pumping Hielp bij mij wel iets, maar na 3 weken toch gestopt met bv. Met 3x kolven kreeg ik amper 1 voedinf bij elkaar.

4 jaar geleden

Ik kreeg het ook niet voor elkaar. Na 3 dagen opgegeven.. Dag 6 spoot de melk letterlijk uit mijn borst haha. Geef het dus even zn tijd. Blijf stimuleren/kolven. Het komt!:).

4 jaar geleden

Reactie op ieveaaenaa

Misschien werkt clusterkolven? https://moedermelknetwerk.nl/kolven-stap-vo ...
Dank je ga het zeker eens bekijken!!

4 jaar geleden

Reactie op TwinmomJoyce

Ik kreeg het ook niet voor elkaar. Na 3 dagen opgegeven.. Dag 6 spoot de me ...
Ja heb net besloten niet op te geven, maar ben er wat onzeker door. Ook veel druk van het ziekenhuis hier.. maar wil het zo graag!

4 jaar geleden

Geef jezelf de tijd! T heeft even nodig voordat kolven goed loopt en ook daarna wisselt t per dag en tijdstip. En, zorg dat je filmpjes hebt van je kindje, door m te zien en horen lukt t kolven ook beter. Veel succes, kan me voorstellen dat dit niet t begin is waar je op had gehoopt, maar komt vast goed!!

4 jaar geleden

Probeer te ontspannen. Stress helpt het niet. Mogelijk helpt de geur van je kindje? Of zijn huiltje. Reken het jezelf niet aan als het niet lukt, het kan heel mooi zijn maar ook met flesvoeding worden ze groot. Succes, hopelijk gaat het nu weer goed met je kleintje.

4 jaar geleden

Door complicaties was ik de eerste 3 uur ook weg van mijn zoontje voordat ik hem na de geboorte kon aanleggen. Veel huid op huid contact doen! Minstens elke 3 uur aanleggen, beide kanten (dag en nacht) en daarna met een spuitje bijvoeden. Kolven heb ik nooit gedaan... Het kwam bij mij pas na 4 dagen op gang, niet opgeven dus!!!

4 jaar geleden

Reactie op Krizz

Geef jezelf de tijd! T heeft even nodig voordat kolven goed loopt en ook da ...
Ja ik krijg veel hulp nu maar vind het inderdaad jammer dat ik die start gemist heb.. Ga zeker nog even de tijd nemen!

4 jaar geleden

Relaxed blijven, blijven proberen. Komt er niets, laat hem wel happen en proberen, geef hem daarna gewoon fles voeding zodat die kleine wel wat te eten krijgt😉 kolven kan altijd nog... die kleine kan jouw borst voeding stimuleren zo'n apparaat niet. Als jij relaxed ermee omgaat zal het veel beter zijn voor jullie 2. En het ziekenhuis dramt te veel, je moet dit je moet dat, uiteindelijk weet jij als moeder wat het beste is voor jouw kind. Wij moesten elke 3 uur vorden, 2 de week heb ik dat eraf gehaald en nu geeft ons manneke het wel aan als hij honger heeft. Heb na 2 weken ziekenhuis zo'n relaxed manneke hier in huis nu vergeleken met daar. Volg je eigen gevoel.

4 jaar geleden

Reactie op sannebv

Probeer te ontspannen. Stress helpt het niet. Mogelijk helpt de geur van je ...
Ja ontspannen is moeilijk, ze zitten hier echt achter me aan in het ziekenhuis.. ik weet niet of het helpt maar ik voel wel na-weeën nu. Het aanleggen zelf doet wel iets maar niet genoeg.. Ja ik schaam me er ook niet voor mocht het niet lukken maar wil het zeker proberen! Lijkt nu gewoon zo uitzichtloos. Ach ja, komt goed x

4 jaar geleden

Een overleg met een lactatiekundige? Ik kreeg dit tot 200 euro vergoed door de verzekering. Of het Facebook forum la leche league met hele goede tips.

4 jaar geleden

Reactie op Mems

Ja ontspannen is moeilijk, ze zitten hier echt achter me aan in het ziekenh ...
Gewoon aangeven dat je die druk niet wenst. Anders gewoon eens boos worden. Kom op zeg. Gewoon relaxed je kind aanleggen en laten happen. Daarna fles voeding erbij en een komt het niets tekort hoor.

4 jaar geleden

Aanleggen, tenzij je kind echt niet aan de borst kan drinken? Elke voeding aan beide kanten. Elke 3 uur, dus om 1 uur om 4 uur om 7 uur. Liefst op jouw blote huid leggen met enkel een luier. Kolven en voeden zijn twee verschillende dingen. Zeker voor het op gang brengen is aanleggen heel belangrijk. Na een zware bevalling of een keizersnede (weet niet wat er is) kan het wel een week duren voor het echt goed op gang komt. Bijvoeden met flesvoeding liever pas als er 7-10% gewichtsverlies optreedt.

4 jaar geleden

Vraag via huisarts of verloskundige een recept voor oxytocine. Dat helpt.

4 jaar geleden

Lieve mama, Na 2 dagen komt er ook nog niet heel veel. Ik had toen een druppeltje colustrum op een lepeltje. Ik gaf expres op het lepeltje ipv met een kolf proberen te kolven, omdat dat ene druppeltje ook niet gelijk in de beker viel. Wat ik deed was elk uur een druppeltje colustrum geven met het lepeltje en daarna aanleggen. Soms wilde ze wel proberen te drinken bij me, soms niet.. uiteindelijk begon ze eind van de 2e dag wel te drinken. Vraag des noods naar een lactatiekundige van het ziekenhuis of contacteer iemand van la leche laegue. Je kunt het!

4 jaar geleden

Reactie op Novboy19

Door complicaties was ik de eerste 3 uur ook weg van mijn zoontje voordat i ...
Oo geeft me moed! Maar ik heb hem 2 dagen moeten afgeven en ben bang dat ik mijn start gemist heb. Kolven vond ik niet echt fijn en deed ook niets voor mij.. maar ben hem nu inderdaad om de 3u aan het aanleggen en ondertussen hapt hij goed aan dus wie weet ☺️

4 jaar geleden

Reactie op Jannekesdraakje

Relaxed blijven, blijven proberen. Komt er niets, laat hem wel happen en ...
Ja voila, denk dat de omgeving veel gaat doen. De druk hier is me te veel. Dus hopelijk volgende week inderdaad beter ☺️ Dank je wel!

4 jaar geleden

Reactie op aris

Een overleg met een lactatiekundige? Ik kreeg dit tot 200 euro vergoed door ...
Dank je voor de tips, ik bekijk het!

4 jaar geleden

Reactie op Jannekesdraakje

Gewoon aangeven dat je die druk niet wenst. Anders gewoon eens boos worden ...
Ja ze zijn nu iets milder! En ik krijg meer ondersteuning, had aangegeven dat ik mij niet geholpen voelde.. Het lukt nu beter!

4 jaar geleden

Reactie op Prikplant

Aanleggen, tenzij je kind echt niet aan de borst kan drinken? Elke voeding ...
Oo dank je voor de informatie, kan ik wel wat mee! Hij krijgt nu bijvoeding omdat het nog niet helemaal goed zit, of voldoende is. Hoop dat het verder zet!