6 Reacties

3 jaar geleden

Borstvoeding kan gewoon bevroren meegegeven worden. Weet je hoeveel hij gemiddeld drinkt per fles of als hij goed honger heeft? Dat zou ik meegeven x het aantal voedingen wat hij normaal gesproken drinkt.

3 jaar geleden

Ik weet niet meer hoeveel ik precies meegaf aan de kinderopvang, want het is inmiddels al een tijdje terug, maar ik dacht dat ik in het begin 2 porties van 150ml meenam. 's ochtends gaf ik dan nog wel eerst borstvoeding en 's avonds als we thuis kwamen ook gelijk weer. Ik zette het de avond van tevoren in de koelkast, zodat het langzaam kon ontdooien. Ook zorgde ik ervoor dat ze altijd wat reserve hadden in de vriezer daar, voor het geval er iets mis ging of hij een keer toch meer nodig had.

3 jaar geleden

Qua hoeveelheid is het even kijken wat je kindje drinkt. Dat is verschillend. Je zou dit als leidraad kunnen nemen: https://www.lalecheleague.nl/borstvoeding-abc/artikel/267-hoeveel-melk-in-een-fles Wat wij gaan doen is een testdag thuis, deze week en nogmaals in de week voor aanvang, want normaal voed ik live en op verzoek en daar is onze opvang niet zo bekend mee. Ik geef dan een ochtendvoeding op het moment dat ik dit ook zou doen met werken. Daarna geeft mijn vrouw gedurende de dag flesjes en ik kolf. Deze tijden en hoeveelheid geef ik de opvang dan mee als "basis", ze kunnen dan aanpassen waar nodig. Bij de eerste was dat echt even zoeken, want de opvang was gewend aan strikte tijden en hoeveelheden. Ze belde me op als hij eerder honger had, of ze hem iets mochten geven. Ik wist niet wat ik hoorde. Dus deze keer krijgen ze de basis mee, met als opmerking dat ze altijd eerder, later, minder, meer mogen geven en de basis kunnen aanpassen waar het niet lijkt te kloppen. Mijn kinderen gaan ma-wo-vr en bij de oudste deed ik het als volgt. Ma bevroren melk mee, avond vantevoren in de koelkast ontdooien. Dan ma kolven, in de koelkast, dat gaf ik woensdag mee. Op woensdag kolven, in de koelkast en gaf ik vrijdag mee. Wat ik op vrijdag kolf de diepvries in. Enz. Ik had ook, in overleg, wat extra in de diepvries liggen bij de opvang voor nood (flesje valt om) of meer honger.

3 jaar geleden

Reactie op Nora-28

Qua hoeveelheid is het even kijken wat je kindje drinkt. Dat is verschillen ...
Dankjewel voor je tips! Misschien geen slecht idee dit thuis eens uit te testen 👍🏻

3 jaar geleden

In het begin gaf ik 3 porties mee van rond de 130 cc (dronk hij niet allemaal op). Als het uit de vriezer kwam haalde ik het de avond van te voren uit de vriezer en ontdooide het langzaam in de koelkast. Nu (7,5 maand) geef ik 2 porties van 160 cc mee. Bij de opvang ligt ook een portie in de vriezer. Dus mocht hij grote honger krijgen ligt er nog wat voor hem.

3 jaar geleden

Ik geef in principe gewoon mee wat ik mijn vorige werkdag heb gekolfd. Volgens mij kun je beter verse melk geven. Bij het invriezen overleven niet alle levende stoffen dat. Ik geef zelf 3 flesjes van 130 mee. Ze drinkt ze niet altijd helemaal leeg. Als er een heel flesje over is blijft dat bij de opvang voor de volgende dag. Ik heb ook een zakje in de vriezer liggen bij de opvang. Als ze dan een keer veel honger heeft kunnen ze altijd bijmaken. Wat ik meer kolf dan ze drinkt in een week gaat in de vriezer. Als ik ooit te weinig zou kolven kan ik dat pakken. En als ik op een gegeven moment geen betaald kolfrecht meer heb is het ook lekker om wat achter de hand te hebben.