22 Reacties

4 jaar geleden

aanleggen is sowieso (vrijwel) altijd beter. Een baby krijgt meer uit je borst dan een kolf. Dat je snachts het meeste kolft en dan gedurende de dag steeds minder is wel normaal, maar dat de totale hoeveelheid per dag afneemt, is inderdaad niet de bedoeling. Wat ik zou doen: weer gaan aanleggen dus. Minimaal 7 keer per dag, liefst vaker. Tijdens elke voeding drink jij wat (er bestaat ook borstvoedingsthee) en eet iets kleins of groots als je klaar bent met voeden. Veel succes! 🍀

4 jaar geleden

Reactie op irisje-24

aanleggen is sowieso (vrijwel) altijd beter. Een baby krijgt meer uit je bo ...
Oer, heftig. Zou je dan kort aanleggen, hem de fles geven en dan de rest kolven? Ik vind het namelijk niet heel fijn als hij bij mij drinkt... Hij valt steeds in slaap en wordt driftig waardoor ik echt heel gestrest word en dan lukt het helemaal niet..

4 jaar geleden

Ik zou hem vaker aanleggen en na het aanleggen nog even 10 minuten per borst kolven. Daarnaast minimaal 2 liter drinken en probeer geen maaltijden over te slaan. Anijs kan helpen bij je melkproductie, vandaar ook de beschuit met muisjes🤭. Hoop dat dit je zal helpen.

4 jaar geleden

Ik zou hem vaker aanleggen en na het aanleggen nog even 10 minuten per bors ...
Thanks! Maar dan helemaal geen fles meer?

4 jaar geleden

Reactie op PuurGelukFotografie

Thanks! Maar dan helemaal geen fles meer?
Wanneer je merkt dat de borstvoeding weer goed op gang is gekomen en hij voldaan is, zou ik geen fles nutrilon meer geven. Onthou dat iedere keer wanneer je hem niet aanlegt aan de borst en hem de fles geeft, je borsten een seintje krijgen om minder melk aan te maken. Daarnaast is kolven minder effectief dan aanleggen.

4 jaar geleden

Wanneer je merkt dat de borstvoeding weer goed op gang is gekomen en hij vo ...
Ik kolf wel elke keer als hij de fles krijgt. Maakt dat nog verschil? Maar dan ga ik er denk ik mee stoppen. Voeden bi mij duurt gewoon tussen de 60 en 90 minuten en dat dan om de 3 uur en wss eerder omdat hij ontevreden blijft... Nee, daar ga ik denk ik echt aan onderdoor. Kolven is max 20 minuten.. Hm..

VRIEND

4 jaar geleden

Ik heb zelf geen ervaring met bv geven, ik ben nl nog niet bevallen. Maar misschien kan deze site je wel helpen maar misschien ken je deze al wel? https://www.lalecheleague.nl/ Ze hebben ook een fb groep waar je terecht kan met al je vragen, dag en nacht. Veel succes!

VRIEND

4 jaar geleden

Reactie op Shorty

Ik heb zelf geen ervaring met bv geven, ik ben nl nog niet bevallen. Maar m ...
Wat een vreemde zinsbouw 🙄 ach je snapt het wel he 😉

4 jaar geleden

Reactie op PuurGelukFotografie

Ik kolf wel elke keer als hij de fles krijgt. Maakt dat nog verschil? Maar ...
Lactatiekundige raadplegen. Wij roepen allemaal iets anders waarschijnlijk. Ik denk aan vaker kolven, zodat je in totaal wel genoeg aanmaakt. Zelf veel eten en drinken, veel groente en fruit maar ook veel water en veel mineralen, vitamines en calorieën. Zoontje aanleggen na het kolven kan misschien helpen.

4 jaar geleden

Reactie op PuurGelukFotografie

Ik kolf wel elke keer als hij de fles krijgt. Maakt dat nog verschil? Maar ...
Kolven wanneer je de fles geeft is sowieso goed, wanneer je dit namelijk niet doet gaat je melk snel achteruit. Ook hebben factoren als stress, vermoeidheid invloed op je melk aanmaak. Borstvoeding geven kan inderdaad even duren voordat je het geheel onder de knie hebt, maar juist dan niet opgeven als je het graag wil. 60 tot 90 minuten is vrij lang . 10 minuten per borst dus 20 minuten totaal zou voldoende moeten zijn wanneer je ook voldoende melk hebt. Ik zou eerst werken aan je melkproductie.

4 jaar geleden

Gisteren is bij mij een lactatiekundige langs geweest. Zij gaf aan Bijv: links voeden tussendoor verschonen of boeren en dan weer links voeden. T kan zijn dat Sepp alleen lactose melk binnen krijgt ( vet arme melk zoals zij dat zei ) en als hij langer aan de zelfe borst drinkt dan komt de vette melk.

4 jaar geleden

Reactie op pixel-24

Gisteren is bij mij een lactatiekundige langs geweest. Zij gaf aan Bijv: li ...
Ik kolf alleen alle voedingen af! Dus hij drinkt niet bij mij!

4 jaar geleden

Ik doe hier momenteel hetzelfde. Ik kolf alle voedingen want als mijn dochter van de borst drinkt krijgt ze er niet voldoende uit en wordt ze gefrustreerd. Gedurende de dag kolf ik ook minder dan ‘s morgens en volgens de lactatiedeskundige is dit zeer normaal. ‘s Morgens ben je goed uitgeslapen en rusten zorgt eenmaal voor een goede melkproductie. Daarnaast krijgt een kolf inderdaad minder uit een borst dan een baby dat normaal kan dus is het logisch dat de hoeveelheid melk doorheen de dag afneemt. Ik zou voldoende blijven kolven en zorgen dat je voldoende eet, drinkt en rust. Vooral het drinken is belangrijk. Daarnaast kan je ook verschillende kolftechnieken proberen (vb clusterkolven) om zo de productie wat op te drijven. Succes in ieder geval!

4 jaar geleden

Er zijn hele fijne Facebook groepen over borstvoeding! Van la leche league, maar ook kolven&borstvoeding en het borstvoedingsforum. Ik raad je aan om daar lid te worden. Ik lees dat je nu fulltime kolft. Wil je dat ook of zou je je kindje liever weer live aan de borst krijgen?

4 jaar geleden

Ik kolf ook fulltime, je hebt een fb groep die heel erg helpt en goede info heeft: fulltime kolvers Mijn tip: drink elke keer als je kolft een flink glas water. Teveel drinken heeft trouwens negatief effect op bv. Verder zorg dat je ontspant. Wat nog wel eens wil helpen is borst afwisselen tussendoor, dan krijg je nieuw toeschietreflex.

4 jaar geleden

Hey, welk speentje gebruik je voor het flesje? Probeer bij het kleinste te blijven, anders moet de baby minder hard werken aan de fles en verkiest hij deze natuurlijk...

4 jaar geleden

Reactie op Jannepanne

Hey, welk speentje gebruik je voor het flesje? Probeer bij het kleinste te ...
Ik heb gewoon de kleinste speen. Toevallig heb ik hem vanmorgen aangelegd nadat hij bijna stikte. Ander verhaal, maar 5u na de fles verslikte hij zich ineens in melk (??). Hij drinkt dus nog even goed bij mij als uit de fles! Dat is wel fijn 😊 Live voeden is voor mij alleen geen optie omdat ik dus mega lang bezig ben met hem haha

4 jaar geleden

Mijn ervaring is wel dat kindjes steeds efficiënter gaan drinken. Mijn zoontje was de eerste weken zeker 45min bezig, soms langer. Uiteindelijk was het eerder een kwestie van 5 minuten. Dat is misschien ook iets om in je overweging mee te nemen. Kolven/fles geven blijft denk ik altijd ongeveer even lang duren.

4 jaar geleden

Reactie op Boukje90

Mijn ervaring is wel dat kindjes steeds efficiënter gaan drinken. Mijn zoon ...
Ja, kolven en de fles geven duurt ongeveer 15 minuten. Maar ja hoe meer ik nadenk over live voeden, hoe meer het me tegen gaat staan. Ik vind het gewoon niet prettig, ik word er doodmoe van, Sepp blijft onrustig ook na een "derde en vierde" borst aanbieden.... Nee dat werkt echt voor ons allebei totaal niet haha. En krijg gewoon helemaal de kriebels van het idee om hem nu weer dagelijks meerdere keren aan te gaan moeten leggen. Erg hé? Terwijl ik wel wil dat hij bv krijgt zolang dat nog gaat... Maar bij mij drinken is gewoon geen match. Hij laat ook steeds los of valt in slaap weet je wel. En dan slaap ik net zelf weer en dan komt hij - logisch want hij drinkt praktisch niks - weer. En zo 't cirkeltje rond... Allebei niet happy uiteindelijk 😥

4 jaar geleden

Hoe meer je aanlegt, hoe meer je weer gaat produceren. Werkt echt!