3 Reacties

één jaar geleden

Ik hoor hoort fantastisch babygedrag. Baby's clusteren savonds. Dat is de manier om ervoor te zorgen dat je voeding goed meegroeit met de vraag van je kind. Het enige dat ik me kan voorstellen wat nu je productie ondermijnt is het kolven en fles geven op die momenten. Is het een optie een week of 2 je kindje gewoon fulltime aan te leggen en alleen af en toe bijv een flesje van 10-30 ml geven om het flesje te oefenen? Dan zul je zien dat je op veel meer voedingen waarschijnlijk uitkomt dan nu... maar dat zorgt juist dat je productie goed mee komt. Vooral de nachtvoedingen zijn erg belangrijk. Geef je je kindje savonds/snachts een fles ( waarschijnlijk iets meer dan je kind uit je borst haalt) komt je kindje minder in die uren, terwijl dat de grootste productie boosters zijn

één jaar geleden

De gouden tip voor een goede productie is aanleggen, aanleggen en nog eens aanleggen. Daarnaast kan je kijken wat je met voeding kan doen, er zijn voedingsmiddelen die een goede aanvulling kunnen zijn voor een goede productie, zoals havermout, vette vis, bonen etc. Voldoende drinken is belangrijk. Je kan ook supplementen gebruiken zoals boezemvriendjes en borstvoedingsthee, dat is overigens niet op wetenschap gebaseerd. Verder nog tips tijdens het voeden: ontspan, relax, geniet van het moment met je kindje. Probeer je niet druk te maken of je genoeg melk hebt, dat heb je echt. Baby’s drinken ‘s avonds gewoon vaker dan overdag, dat is heel normaal. Je kan voor een voeding je borsten opwarmen met compressen en ze masseren, mogelijk helpt dat nog wat.

één jaar geleden

Hee, zoals hiervoor al gemeld is clusteren in de avond heel normaal. Op zat de eerste maanden elke avond tot een uur of 11 met zoon op schoot omdat hij steeds een paar minuten wilde drinken. Lekker aan blijven leggen! Daardoor stemmen haar vraag en jouw aanbod zich perfect op elkaar af. Dat je borsten in de ochtend voller zijn dan in de avond kan ook prima kloppen. Dat betekent níet dat je borsten in de avond leger zijn. Je weet dat het voldoende is als ze gewoon lekker aankomt en voldoende plasluiers heeft op een dag. Probeer vertrouwen te hebben in haar en in jouw lijf. Zij regelt dat vraag en aanbod spelletje echt wel, gewoon in meegaan 🥰 Ik heb trouwens veel gehad aan de Facebook groep Borstvoedingsforum. Daar zitten veel moeders en ook lactatiekundigen.