18 Reacties

2 jaar geleden

Hoe bedoel je? Ik douche gewoon ‘s morgens, that’s it. Tussen voedingen door was ik m’n tepels niet. Is nergens voor nodig. Als er melk rond je tepels blijft zitten is dit enkel goed voor het herstel van de huid en kan tepelkloven voorkomen. Dus als je vraag is hoe ik m’n tepels tussen voedingen door was, zou ik zeggen niet omdat dat totaal overbodig is 😅

2 jaar geleden

Gewoon, net als de 30 jaar daarvoor. Als ik ga douchen. En zelfs dan besteed ik niet specifiek aandacht aan m’n tepels nu ik bv geef.

2 jaar geleden

Drie maal daags met de tandenborstel.

2 jaar geleden

Reactie op MeerieVonk

Drie maal daags met de tandenborstel.
Dit doe ik ook altijd. Wel een harde! Dat laat je tepels meteen wennen..

2 jaar geleden

Reactie op MrsFlamingo

Dit doe ik ook altijd. Wel een harde! Dat laat je tepels meteen wennen..
Ja precies! Ik poets het liefst elektrisch. 😉

2 jaar geleden

Reactie op MeerieVonk

Drie maal daags met de tandenborstel.
Moet dat met of zonder tandpasta? En moet die dan geschikt zijn voor baby’s of hoeft dat niet?

2 jaar geleden

Reactie op enenem

Moet dat met of zonder tandpasta? En moet die dan geschikt zijn voor baby’s ...
Ja kan gewoon met kindertandpasta. Mijn baby vindt de aardbeiensmaak lekker!

2 jaar geleden

@TS: je hoeft je tepels niet perse te wassen. Als je heel erg last hebt van lekkende tepels of tepelkloven is af en toe een hydrofiel met wat water voldoende. Ik heb nooit m’n tepels gewassen. De reacties over de elektrische tandenborstel zijn sarcastisch 😅

2 jaar geleden

Reactie op enenem

Moet dat met of zonder tandpasta? En moet die dan geschikt zijn voor baby’s ...
Ik zou voor een goede scherpe met menthol gaan. Brand goed schoon, en dempt de zure melklucht een beetje.

2 jaar geleden

Ik was mijn borsten met zeep maar tepels alleen water om spruw te voorkomen. 1x per dag onder de douche. gebruik wel iedere keer schone handdoek.

2 jaar geleden

Vind het geen gekke vraag hoor. Als nieuwbakken moeder weet je niks. Tenminste, ik wist niks! Maar ik waste ze met water, bewust niet met zeep, zoals mijn hele borsten toen ik bv gaf.

2 jaar geleden

Ik was de reacties dus van nieuw naar oud aant lezen en ik las menthol, brand goed schoon, en dacht… hè?!?! 😂

2 jaar geleden

Reactie op Suzanne987

Vind het geen gekke vraag hoor. Als nieuwbakken moeder weet je niks. Tenmin ...
Precies dit. Ik word voor het eerst moeder en vroeg het mij ook af. Beetje flauw de sarcastische opmerkingen hierboven

2 jaar geleden

Niet apart. Als je iets van een tepelcreme of verzorgingsproduct in de buurt van je tepels wil gebruiken is het handig om te zorgen dat die eetbaar is (lanoline is dat, volgens mij alles van Weleda ook, maar vast nog meer merken). Je hebt kliertjes rondom je tepels (die bobbeltjes) die de huid soepel en zacht houden én beschermen tegen schimmels e.d. Maar dat doen ze door een vettig stofje af te scheiden, dus als je dat met zeep steeds weg gaat poetsen wordt het er juist minder 'schoon' op. Als je het fijn vindt idd met water, maar eigenlijk hoef je er niets speciaals mee te doen. De grap van de tandenborstel snap ik wel, ik had die associatie ook 😆. Het is gewoon een gek beeld als je langer voedt, dat je iedere keer je tepels zou moeten gaan boenen. Met ook nog een speciaal product ofzo, wat een gedoe zou dat zijn. Dus heb niet het gevoel dat je een domme vraag stelde; het is gewoon een grappig beeld. Als iemand je ooit een tip geeft over een elektrische tandenborstel bij harde plekken of ontsteking: in dat geval is het géén grap!

2 jaar geleden

Advies van de kraamzorg was om geen zeep te gebruiken. Zeep mocht er wel langs lopen, tijdens het douchen bijvoorbeeld. Heb ik maar zo gedaan. Heel soms als baby echt een snot neus heeft of er tegenaan heeft geniest, gebruik ik een billendoekje. Als dat veilig is voor baby billen dan ook voor mijn tepels dacht ik maar. En so far so good. Ze zeiden ook beter geen deo spray gebruiken, maar een roller. Misschien niet helemaal je vraag, maar wel in het zelfde straatje 😉

2 jaar geleden

Vind het ook geen gekke vraag😄. Als je kindje last heeft van spruw kun je elke keer voor het voeden je borsten afnemen met warm water. Ik was mijn borsten tijdens het douchen.

2 jaar geleden

Met water geen zeep (behalve wat er tijdens het douchen langs stroomt). Verder regelmatig de pads vervangen en tepels elke voeding insmeren met een druppel moedermelk (zelfde effect als de crèmes) en even laten drogen voor ik de bh ervoor doe.

2 jaar geleden

Ik was mezelf onder de douche sowieso met zeepvrije douchegel, en mn tepels ook gewoon. Als mn dochter tijdens de toeschietreflex los laat sproeit ze de boel onder. T meeste komt wel in mn compres terecht (die vouw ik om mn bh), maar vaak vind ik t toch wel fris om er dan even een washandje of vochtig(baby)doekje overheen te halen. Toen ik spruw had maakte ik wel vaker mn tepels schoon, voordat ik zalf smeerde en voor het voeden. Dat deed ik dan vaak ook met n washandje met alleen water en midden in de nacht voor het voeden gewoon met een doekje (water wipes van Kruidvat, gebruiken we ook voor de baby). Ik snap ook wel dat het een gekke vraag kan zijn als je er nog nooit over na hebt gedacht. Mijn oudste dochter weigerde de borst als ik een keer andere douchegel had gebruikt. Dus het kan wel echt iets uit maken.